امیرحسین الهامیراد در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا درباره توانمندی شهرستان دبو.نایع غذایی» و ارزشافزودهای که برای کشور ایجاد میکند، اظهار کرد: این شهرستان از دیرباز بهعنوان قطب محصولات استراتژیک کشاورزی شامل زیره، پنبه، گندم، چغندرقند، هندوانه، انار و گیاهان دارویی موجود بوده است.
وی ادامه داد: دشت وسیع و دستخیز جوین در شمال این شهرستان باعث می شود یکی از بزرگ ترین و قدیمی ترین مراکز کشت و صنعت کشور در این منطقه در دهه 40 شمسی است.
مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار اضافه کرد: کشت و صنعت جوین یکی از بزرگترین کارخانهها کشور قند را دارد که در کنار آن مراکز عظیم دامپروری، باغات انگور، مزارع چغندر، گوجهفرنگی و هندوانه آبی و دیم شکل گرفته است.
بیشتر بخوانید:
دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار برای کشت زعفران و عناب در زمین کشاورزی 200 زمینی
کارگروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی خراسانرضوی اظهار کرد: بهترین کارخانهها پنبهپاککنی و تولید دانه روغنی پنبهدانه و قدیمیترین کارخانهها فرآوریهای قدیمی در این شهرستان است.
الهامیراد افزود: در حال حاضر در حال توسعه کشتهای پسته، زعفران و مراکز بزرگ دامپروری صنعتی شامل گاوهای شیری و گوشتی و تخمگذار، این شهرستان به یکی از بزرگترین مراکز جمعآوری و تولید کشور و قطب جدید زعفران و پسته کشور تبدیل شده است.
وی مطرح کرد: علاوه بر این، بر این دو مرکز عمده تولید فلفل قرمز کشور در نواحی غرب جغتای و منطقه داوری میشود که این شهرستان به یکی از بزرگترین قطبهای ادویه و مواد اولیه طعمدهندههای فرآوردههای گوشتی تبدیل میشود.
عضو هیئتمدیره دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار سبزوار گفت: در حال حاضر با عنایت به کشاورزی منطقه و طبیعت خشک و شهرستان کویری، سرمایهگذاری درزمینه صنایع مرتبط با توانمندیهای موجود مانند فرآوردههای لبنی، گیاهان دارویی، اسانس و عرقیات، صنایع فرآوری و بستهبندی میشود. خشکبار، آجیل، زعفران به دلیل نزدیکی به منابع تولید و فاصله کم تا بازار هدف شرق و شمال شرق (آآی).
کارگروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی خراسانرضوی اظهار کرد: علاوه بر این، سرمایهگذاری درزمینه محصولات دانشبنیان با استفاده از محصولات کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی منطقه، مانند تولید محصولات فراسودمند، عصارههای ضداکسیدانی، ترکیبات فیتوکمیکال و … یکی از بزرگترین جنبههای سرمایهگذاری باارزش است. افزوده بالاست که میتوان با اتکا به منطقه مدنظر قرار گیرد.
مدیر گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار بیان کرد: صنایع اینچنینی به دلیل مصرف واحد کمآب، استفاده از فناوریهای دانشبنیان و بازار جذاب جهانی، میتواند بسیار راحت ارائه کند، نکته بسیار مهمی را میتوان به یکی از مهمترین توانمندیهای صنایع حوزه تبدیل کرد. شهرستان سبزوار پیشنهاد کرد ; چراکه هم از دیدگاه مواد اولیه موردنیاز شهرستان سبزوار از بزرگترین مراکز دسترسی به گیاهان دارویی، زیره، فلفل قرمز و نیز منابع ضایعاتی مانند پوست هندوانه، پوست انار، گلبرگ زعفران، پوست و کاج پسته در کشور است.
الهامیراد گفت: دسترسی به باغات میوههای منطقه نیشابور در شرق و همچنین باغات وسیع انگور در منطقه کاشمر در جنوب شهرستان نیز، از دیگر توانمندیهای منطقه برای سرمایهگذاری در حوزه صنایع جنبی و محصولات فراسودمند غذایی میشود که به دلیل استفاده از ضایعات و غنی بودن از آنها میشود. مواد فانکشنال، ترکیبات فنلی، فیبرهای رژیمی و سایر اجزای سلامتیبخش، از ارزشافزوده بسیار بالا.
وی تبیین کرد: در حال حاضر، سرمایهگذاریهای موجود در منطقه مانند رب گوجهفرنگی؛ فرآورده های لبنی، عرقیات، کشتارگاه ها، کارخانجات آرد، قندسازی و… غالباً در صنایع کوچک و کارگاهی بوده اند و به غیر از کارخانه های بزرگ قند جوین و همچنین کارخانه های اسیدسیتریک تولید می کنند که از ملاس و ضایعات چغندرقند استفاده می کنند، بهره برداری مناسب در استفاده از آنها. فناوری های بومی منطقه و ایجاد صنایع متکی بر فنّاوری بالا (High Tech) و دانش بنیان صورت نگرفته است.
به گزارش آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امروز در سفر به سبزوار در جمع دانشگاهیان آزاد این شهر با بیان اینکه حل مسئله دانشگاه را با جامعه آشتی میدهد، گفت: نفر سبزوار در سال 2009 مقطع کارشناسی ارشد صنایع غذایی داشت. اما اکنون چه شده است که این رشته با کاهش مواجه شده است. با درک این اتفاقات، لازم است این واحد دانشگاهی تغییر جهت داده و فضا را اصلاح کند. راکه دیگر راه حل پایدار دانشگاه، آموزش صرف نیست. برای احیای این رشته و توجه به حوزه صنایع غذایی، می توانم دانشکده با عنوان غذای سالم یا «غذای ش». چراکه این عناوین بهتر و عامه پسندتری نسبت به دانشکده صنایع غذایی هستند و دانشگاه میتوانند با این ت.
انتهای پیام / ۴۱۱۷ /