به گزارش خبرنگار گروه استان های خبرگزاری آنا از بوشهر، حجت الاسلام محمد محمدنژاد در جلسه پاسداشت. معلم و نشست هماندیشی استادان دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر با موضوع «تولید دانشبنیان و دانشگاه نسل سوم» که در این دانشگاه برگزار شد، با بیان این که از نامگذاری شعار سال توسط مقام معظم رهبری، به خطور میکند، دانشگاه نسل سوم است. بیان کرد: تولید، کارآفرینی و ثروتآفرینی از ویژگیهای دانشگاههای نسل سوم است.
بیشتر بخوانید:
بهره گیری از اندیشه های شهید مطهری در تدوین برنامه ها در دانشگاه
وی با اشاره به اهداف ویژه سالهای دهه 99 رنگ و بوی به اقتصاد مقاومتی داشت، یادآور شد: تولید دانشبنیان یکی از مؤلفههای اقتصاد مقاومتی است و استقلال اقتصاد برای پایداری آن، مؤلفه دیگری است.
مرکز هماندیشی استادان دانشگاههای کشور ادامه داد: رهبر معظم انقلاب با در نظر گرفتن خود نسبت به نامگذاری سالها، با توجه به موضوعاتی که رئیسها را تولید میکند، نمیتواند اقتصاد ما مقاومتی باشد، بلکه وابسته است.
محمدنژاد با بیان اصل اصلی دانشگاه نسل اول، آموزش محوربودن است، بیان کرد: آموزش، تعلیم و تربیت مقدس، ایجاد تربیت کریمانه و آگاهی دادن برای تغییر رفتار با تعلیم شروع میشود، برای تغییر رفتار دو روش وجود دارد، اولین قانونگذاری است. و تحميل سياست جديد و ديگري آموزنده، فرهنگسازي و ايجاد آگاهيهاست كه واقعاً ناشتن است كه آن روش دوم است.
این مقام مسئول با نسل سوم، بیتوجهی به آموزش قلمداد نمیشود، متذکر شد: تربیت نسل آیندهساز و مدیران کشور در دانشگاه میتواند به این معنا باشد که حتی اگر دانشگاه خود به طور مستقیم خدماتی را ارائه دهد، جامعه را مستقیماً ارائه میکند. وابسته به نیروی انسانی است که توسط دانشگاهها تربیت میشوند.
محمدنژاد با بیان اینکه به ویژه دانشگاه نسل دوم به پژوهش توجه داشت، اما مسئول آموزشی دانشگاه نفی نمیشد، افزود: در این نسل دانشگاهها به دنبال توسعه مرزهای دانش و بیان حرف جدید و کارگیری آخرین یافتهها و کارگیری آن در دانشگاه نسل دوم بود. دانشگاههای کشور در همه نقاط میهن به خوبی با تولید علم و مقالات علمی بپردازند، در حالی که رسالتهای نسل نخست دانشگاهها یعنی تربیت و انتقال فرهنگ و جلوگیری از گست نسلی در نسل دوم به خوبی وجود دارد.
وی افزود: همه دانشگاهها در دو نسل نخست معدل خوبی داشتهاند، اما نسلهای دانشگاهی کشور را میشود آسیبشناسی و تفحص قرار داد و خود دانشگاهها باید به این عرصه بپردازند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه نسل سوم معروف به دانشگاه کارآفرین است، توضیح داد: این نسل از دانشگاه به دنبال تجارتسازی علم و شرکتهای دانشبنیان و نهایت خلق ثروت است که این شرکت اقمار دانشگاه میشوند و دانشگاه را به یک محل تبدیل میکند. علمی به معنای واقعی بودن اجتماعی از همه عرصههاست و تحت تأثیر قرار گرفتن محیط اطراف خود قرار خواهد گرفت.
محمدنژاد با طرح این موضوع که در این نشست باید به این سوال پاسخ داد که دانشگاه خود را در نسل سوم میدانیم و اگر کدام حوزهها در این بخش موفقتر بودند، تشریح کرد: یک پرسش اساسی که با بیان نسل سوم مطرح میشود. آیا اصلا چرا باید دانشگاه نسل سوم داشت؟ یا ایجاد نسل سوم دانشگاهها است؟ با توجه به این نسل دانشگاه، رسالت آموزشی، فرهنگی و تربیتی دانشگاهها چه میشود؟ در کلام مقام معظم رهبری واژههای زیبایی مانند شاگردپروری، نگاه تربیتی و نگاه پدرانه درباره استادان بیان میشود که این گویای این است که نسل سوم دانشگاهها نقش آموزشی و تربیتی را به هیچ وجه نباید فراموش کنند.
وی با بیان اینکه دانشگاههای نسل چهارم و پنجم نیز برای دانشگاه متصور میشوند، ادامه داد: برای نسل چهارم دانشگاه اسامی بیان میشود که همه به غیرقابل تفکیک هستند دانشگاه از صنعت و تصویر اشاره دارند و نسل پنجم را نیز دانشگاه تمدنساز میکنند که پیشرفت میکنند. به حدی است که جامعه را به پیش میبرد.
مرکز هماندیشی استادان دانشگاههای کشور با بیان اینکه فرهنگ اصلی تمدن است، تفاسیر کرد: با این تفاسیر دانشگاه برای رسیدن به مسیر اقتصاد و تولید ثروت از مسیر میشود و این پرسش مطرح میشود که مسیر فرهنگ و ایجاد آن است. اقتصادی است یا خیر.
محمدنژاد با بیان اینکه نظریههای توسعه یافته است، عنوان کرد: توسعه در نگاه ما مدرنیته است و ما به جامعه نگاه مادی داریم یا به دنبال بهبود اقتصاد از طریق یک نگاه جامع به مسائل هستیم.
وی با انسان بر فرق مدیریت اسلامی و غیراسلامی توجه به نیروی انسانی است، توضیح داد: رشد و بالندگی برای مدیریت افتخار است، انبیا آمدند تا استعدادهای انسان را شکوفا سازند که این مدیریت مطلوب است.
انتهای پیام / ۴۱۱۷ /