ثبت شرکت چه مدت زمانی طول می کشد؟

ثبت شرکت و تاسیس شرکت سریع با کمترین هزینه سال ۱۴۰۱

اگر شما نیز تصمیم گرفته اید فعالیت اقتصادی خود را با اعتبار ببخشید حتما سوال هایی در رابطه با مراحل و چگونگی ثبت شرکت فوری برایتان پیش آمده است. در این مطلب ما تلاش می کنیم به سوال های مربوط شما و مراحل ثبت انواع شرکت ها پاسخ دهیم با ما همراه باشید. از آنجا که شرکت های ثبت شده تضمین کننده اعتبار، تعهدات و حق و حقوق افراد مرتبط با آن حوزه کاری اعم از کارمندان و یا مشتریان هستند، تبدیل کردن یک فعالیت اقتصادی پایدار و سودآور به یک شرکت ثبت شده می تواند بر ارزش و هویت شما بیافزاید و باعث افزایش هرچه بیشتر سودآوری فعالیت شما در آینده نیز بشود.

در این راستا و بر اساس قوانین وضع شده هرگونه فعالیت اقتصادی در حال انجام به صورت شراکتی نیازمند ثبت یک شخصیت حقوقی است. برای مثال فعالیت در قالب نمایندگی از همه انواع شرکت های معتبر، انجام امور پروژه ای بزرگ مانند موارد پیمانی و هر نوع فعالیت اجتماعی، فرهنگی، آموزشی همه نیاز به ثبت یک شخصیت حقوقی دارند.در مفهوم عامیانه شرکت همان شراکت و شریک شدن دو یا چند نفر می باشد. شرکت در واقع انجمن یا بنگاه تجاری است که دو یا چند شخص حقیقی و حقوقی و یا ترکیبی از هر دو تشکیل می دهند.

این شراکت موجب نوعی همکاری و مشارکت قراردادی بین افراد با توجه به میزان سهم هر یک از آنها می شود. در پایان نیز به نسبت سهم و درصد سرمایه گذاری، سود حاصل از سرمایه گذاری بین آنها تقسیم می شود.شرکت ها به دو دسته، شرکت های تجاری و شرکت های مدنی تقسیم می شوند. شرکتهای تجاری، به شرکت های قراردادی و عقدی اطلاق می شود که به واسطه ضوابط و قوانین تجاری و مالی، به عملیات تجاری، سرمایه گذاری وگرفتن سهام همراه با سودی معین می پردازند.

مراحل ثبت شرکت

در عصر نوین و با فرهنگ سازی حمایت از تولید ملی، افراد دارای ایده و تجربه را برآن داشته تا برای ایجاد کسب و کار مستقل در راستای توسعه­ ی تولیدات و شرکت­های داخلی، دست به ایجاد شرکت بزنند. در اولین مرحله­ ایجاد کسب و کار، ثبت ایده و شرکت دغدغه­ ی افراد می­ باشد. تاسیس شرکت­ در گذشته پروسه­ای زمان­بر و دارای مراحل اداری و قانونی حوصله بر بوده است. اما امروزه ثبت شرکت بازرگانی کار چندان دشواری نیست. افراد با آگاهی و دقت می­ توانند پروسه­ ی کاری خود را به کارشناسان مجرب سپرده و در کوتاهترین زمان به هدف خود دست یابند. با تحویل مدارک درخواستی و اطلاعات شرکت موردنظر در زمینه مورد نظر شرکت با توجه به تخصص کارشناسان در تمامی زمینه­ ها می­توانند به این مهم دست یابند.

یکی دیگر از دغدغه ­های متقاضیان ثبت شرکت امانتداری در حفظ اطلاعات می­ باشد. در زمینه اعتماد سازی و نحوه خدمات دهی، شرکت به خوبی با مشتریان ارتباط برقرار کرده و در همین راستا برای سهل الوصول بودن عملیات ثبت شرکت از طریق سایت در تمامی زمینه ­ها اعم از ثبت محدود شرکت­ها، سهامی عام و خاص؛ مشاوران و کارشناسان مجرب را پاسخگو قرار داده تا کماکان گستره دستیابی افزایش یافته و زمان و انرژی متقاضیان برای ادامه پروسه کسب و کار ذخیره گردد. زمانی به مجمع حقوقی و حقیقی شرکت گفته میشود که قراردادی بین اعضا یا شرکای آن جمع تجاری بر طبق سرمایه ی موجود نوشته شود و سود حاصل از درآمد آن جمع بین اعضا تقسیم گردد.

به طول کلی هفت نوع شرکت وجود دارد:

  1. شرکت سهامی (عام، خاص)
  2. شرکت با مسئولیت محدود
  3. شرکت تضامنی
  4. شرکت مختلط غیر سهامی
  5. شرکت مختلط سهامی
  6. شرکت نسبی
  7. شرکت تعاونی تولید و مصرف
  8. ثبت شرکت تجهیزات پزشکی

مراحل کلی ثبت شرکت

پس از اخذ تصمیم در رابطه با نوع شرکت و بسته به تعداد شرکا برای شروع کار می توانید نسبت یه ثبت شرکت به صورت آنلاین و از طریق سامانه اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری مراحل کار را آغاز کنید. بدین ترتیب که در سامانه مذکور ثبت نام کرده و روال را مطابق سیستم طی می کنید. پیش از آغاز فرایند بهتر است مدارک مورد نیاز اعم از تصمیم در مورد نام شرکت (۵ انتخاب)، موضوع و فعالیت شرکت، آدرس و محل کار شرکت (همراه با کدپستی) و سرمایه اولیه را فراهم نمایید.

حداقل اعضا برای ثبت یک شرکت دو نفر می باشد و یک نفر به تنهایی قادر به انجام نمی باشد . جهت شرکت در مناقصات و گرفتن پروژه هایی که کارفرمای آنها دولتی می باشد شخص حقیقی قادر به اخذ مناقصه نمی باشد و حتما باید تحت عنوان شرکت یا شخص حقوقی شرکت کنند. اغلب عنوان های افتتاح شرکت ، شرکت سهامی خاص ، شرکت با مسئولیت محدود و شرکت دانش بنیان می باشد. شرکت ها جهت انسجام فعالیت های چند شریک و با هدف های مختلف ثبت می شوند و علت وجود انواع مختلف شرکت نیز همین موضوع است. در ایران نزد اداره sabtsherkatha صورت می گیرد .

جهت سرعت بخشیدن به امورات می توان شرکت های آماده خریداری کرد . تمامی مشخصات شرکت قابل تغییر میباشد مانند نام، آدرس و …. تنها مورد غیر قابل تغییر عنوان شرکت میباشد مانند تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص و …. . امروزه با استفاده از دانش افراد خبره در این زمینه ، مشکلات به حداقل رسیده است . در این مقاله چگونگی ثبت شرکت ، موضوعات قابل ثبت و هزینه و زمان ثبت بررسی شده است .

نحوه و جزئیات ثبت شرکت

نکته مهم در نحوه ثبت شرکت

ناگفته نماند که پس از تایید نام شرکت، فقط تا دو ماه مهلت باقیست تا شرکت ثبت شود. در صورت عدم ثبت باید برای تمدید نام شرکت مجددا اقدام شود.

  1. تعیین کارشناس ممیزی
  2. بررسی کارشناسی تأسیس
  3. بررسی سرپرستی
  4. هزینه ثبت: پس از تشکیل پرونده و ارجاع آن به بخش حسابداری، متقاضی موظف به پرداخت هزینه ثبت و درج اطلاعات میباشد.
  5. دفتر ثبت تأسیس: در این مرحله تمامی مدارک و پرونده متقاضی به صورت کارتابلی به دفتر ثبت تأسیس منتقل شده و در دفاتر ثبت نوشته میشود. همچنین در این مرحله پس از تثبیت هویت متقاضی، ذیل تمامی مدارک توسط او امضا میگردد. تعیین شماره ثبت تقاضای شرکت در این مرحله انجام میگیرد.
  6. دبیرخانه مکانیزه: در این مرحله متقاضی برای ادامه فرایند تاسیس شرکت، تمامی مدارک پیش نویس را به دبیر خانه برای دریافت پاکنویس تحویل میدهد. در نسخه پاکنویس، تاریخ صدور و شماره ثبت درج گردیده است.
  7. مراجعه به ریاست: متقاضی با در دست داشتن نسخه ی اصلی به ریاست یا معاون اداره مراجعه کرده و امضا را دریافت میکند. سپس به دبیرخانه رفته و روند ثبت تکمیل میگردد. در این مرحله متقاضی نسخه اصلی را با مهر برجسته تکمیل میکند.
  8. تکمیل فرم تعیین نام و پرداخت حق تعیین نام.

چگونگی انجام ثبت شرکت

برای ثبت شرکت در ابتدا متقاضی میبایست نوع ثبت خود را اعم از شرکت ، موسسه و … مشخص و پذیرش خود را آغاز کند . بر اساس آن مدارک و مراحل ثبتی را طی کند بعد از پذیرش نهایی به متقاضی شماره پیگیری داده می شود و بعد از پذیرش امکان ویرایش وجود ندارد .اولین اقدام در اداره ثبت شرکت ها کارشناسی تایید نام است و بعد از تایید نام مدارک  از طریق پست برای اداره ثبت ارسال می شود . فرصت ارسال مدارک محدود و حد اکثر سه روز می باشد . بهتر است قبل از اقدام به تاسیس مدارکات و مجوزات بعضی از موضوعات فعالیت که نیاز به مجوز دارند و سوپیشینه ها آماده باشد تا در روند کار با مشکلی مواجه نشود.

بعد از ارسال و کارشناسی اگر ایرادی از طرف کارشناس وجود نداشته باشد، ابلاغیه برای مراجعه و مطالعه پیش نویس آگهی و پرداخت وجوه ثبتی صادر میشود .برای ثبت باید نام مناسب اتخاذ نمود. نام شرکت میبایست کاملا فارسی و معنا دار باشد، تکراری نباشد و از اسم خاص در آن استفاده شده باشد و نوشتن اعداد فقط به صورت حروف مجاز است .فعالیت‌های اقتصادی به شیوه‌های متفاوتی اعمال می‌شود. پشتیبانی از فعالان این امر و چگونگی نظارت بر فعالیت‌های اقتصادی و تجاری نیازمند کسب آگاهی و اطلاعات ضروری در این حیطه است.

مزیت ثبت شرکت

ازجمله مزیتهای ثبت شرکت و نظارت بر این حیطه، دریافت کسب مجوز جهت فعالیت‌های اقتصادی و بازرگانی است. ازسوی دیگر پرداخت مالیات و پیشگیری از رقابت‌های ناسالم اقتصادی ازجمله ویژگی بارز ثبت محسوب می‌شود. با آگاهی بر راهنمای چگونگی ثبت شرکت‌ها و اخذ کارت بازرگانی دریافت کُد و یا شماره اقتصادی نیز لحاظ می‌شود. بدین ترتیب با توجه به مقررات و قوانین مربوطه در سازمان‌های زیربط مانند وزات دارایی و وزارت اقتصادی، افراد می‌توانند جهت تاسیس شرکت و دریافت کُد اقتصادی اقدامات لازم را مبنی بر چگونگی عملکرد شرکت ثبت شده به انجام برسانند.

شرح خلاصه ثبت شرکت

در رابطه با نام شرکت نام هایی که نیاز به مجوز دارند میباست ابتدا مجوز آنها اخذ گردد و بعد از آن اقدام به ثبت شرکت نمود. نام هایی که تایید و ثبت آگهی می شوند مهلت آنها نامحدود است ولی اگر آگهی نشوند فقط ۳ ماه تاریخ اعتبار دارند . این مدت برای شرکت های با عنوان سهامی عام ۶ ماه میباشد . حق تقدم نام های ثبت شده با توجه به تاریخ ثبت آنها می باشد که این حق بعد از انحلال و تصفیه منقضی می شود. نام انتخاب شده بعد از تایید قابل انتقال نمی باشند.

اگر فرق اسم پیشنهادی با اسمی که از قبل شده است است فقط در پسوند حذف یا جمع آن باشد قابل ثبت نمی باشد .کلمه های گمراه کننده و شبیه به اسم ثبت شده دیگر باشند قابل ثبت نمی باشد .اسم یا اسم خاصی که برای دولت باشد مثل ایران ، تهران ، نیروی انتظامی و ارتش فقط با مجوز از مقام دولتی که دارای صلاحیت باشد ، قابل ثبت می باشد.

انواع شرکت های قابل ثبت

براساس نوع و میزان فعالیت و هم چنین افراد حاضر برای ثبت یک شرکت انواع مختلفی از شرکت های ثبتی وجود دارد که در ادامه با آن آشنا می شوید:

براساس قوانین تجارت، شرکت های تجاری در ۷ گروه تقسیم بندی می شوند.

۱)شرکت های سهامی: شامل شرکتهای سهامی عام و شرکتهای سهامی خاص.

۲)شرکت های با مسئولیت محدود.

۳)شرکت های تضامینی.

۴)شرکت های مختلط سهامی.

۵)شرکت های مختلط غیر سهامی.

۶)شرکت های نسبی.

۷)شرکت های تعاونی تولید و مصرف.

به صورت تجاری یا غیر تجاری تشکیل می شوند و اعضای شرکت،   متشکل از ۳ سهامدار، ۲ بازرس و یک عضو علی البدل می باشد.

در شرکت های سهامی عام، مسئولیت افراد محدود به میزان سهام آنها خواهد بود و بیشتر شرکت های بازرگانی محسوب می شوند.

، مربوط به شرکت هایی می باشد که فعالیت آنها تجاری نبوده و سهامداران آن حداقل دو نفر می باشد.

شرکت های تضامینی به شرکت هایی اطلاق می شود که اگر فعالیت تجاری هم نداشته باشند باید با برند تجاری ثبت گردند و تعداد سهامداران آنها حداقل دو نفر باشند.

شرکت های نسبی، شرکت هایی هستند که اعضای آنها با توجه به نسبت سهام و سرمایه گذاری خود در شرکت فعالیت دارند و اعضای آنها بیش از دو نفر می باشد.

شرکت های تعاونی تولید و مصرف، به شرکت هایی اطلاق می شود که حداقل میزان سرمایه سهامداران آنها بیش از ۵۰ % باشد. غیر از سرمایه داران و سهامداران، سایر دستگاه های دولتی نیز می توانند در شرکت های تعاونی مصرف نقش ویژه ای داشته باشند و در واقع سهام دار باشند.

شرکت سهامی و غیر سهامی، شرکت هایی هستند که جهت امور تجاری بین یک یا چند نفر با مسئولیت محدودتر تشکیل می شود. در واقع ترکیبی از مجموعه شرکت های تضامینی و شرکت های با مسئولیت محدود می باشند.

شرکت های غیر تجاری(شرکت های مدنی)، شرکت هایی که با اجتماع و مشارکت تعدادی از سهامداران بر اموری واحد توافق و تشکیل می شود و هر یک بر حسب میزان سرمایه گذاری،  سود می برند. در شرکت های مدنی، مالکیت سرمایه به شخص حقوقی شرکت منتقل نمی گردد و هر شخص مالک سرمایه خودش می باشد.

شرکت های مدنی به سه نوع زیر تقسیم بندی می شوند:

خروج از نسخه موبایل