ارتودنسی در بارداری

شانجام ارتودنسی در بارداری ممکن است یکی از دغدغه‌های یک خانم باردار باشد. همزمانی ارتودنسی و بارداری برای یک خانم یعنی مدیریت هر آنچه مربوط به مراقبت‌های بارداری در کنار انجام و تحمل درد ارتودنسی در بارداری است. کنترل شرایط و مدیریت آن، تنها در صورتی امکان دارد که پیش از هر گونه اقدامی برای ارتودنسی نامرئی دندان در بارداری، اطلاعات کافی از آن داشته باشید تا بهترین تصمیم را برای شروع آن بگیرید. این مقاله راهنمای خوبی برای ارتودنسی در دوران بارداری است. پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

Orthodontics in pregnancy

ارتودنسی و بارداری ممکن است در ۳ حالت همزمان شوند:

فرقی نمی‌کند که کدام حالت باشد، در هر کدام از این حالت‌ها نیاز است که با و پزشک زنان مشورت شود. تنها در موردی که خانم تصمیم به بارداری و ارتودنسی گرفته است معمولا به او پیشنهاد می‌شود که بعد از دوران بارداری و شیردهی به سراغ انجام ارتودنسی دندان برود. می‌دانید که تحمل زنان باردار کمی با شرایط عادی متفاوت است، بنابراین بهتر است که یک چالش را حل و بعد به سراغ دیگری بروند.

بهترین روش ارتودنسی در بارداری

خانم‌هایی که باردار هستند یا قصد دارند در آینده نزدیک باردار شوند، همواره از بی خطر بودن استفاده از بریس‌های ارتودنسی در طول دوره بارداری نگران می‌باشند اما جای نگرانی نیست. معمولا انجام ارتودنسی برای هیچ کسی شبیه دیگری انجام نمی‌شود. از آن‌جا که وضعیت دندان‌ها و ترجیحات افراد با هم متفاوت است؛ باید روش‌های مختلفی برای هر کدام از آن‌ها در نظر گرفته شود تا نتیجه ایده آل حاصل شود. در مورد خانم‌‌های باردار علاوه بر ۲ مورد قبل، نیازهای ویژه و حالات خلقی خاص او هم در انتخاب روش تاثیر می‌گذارد اما به صورت کلی بهترین روش ارتودنسی برای خانم‌های باردار یکی از دو روش زیر است:

ارتودنسی دندان ثابت و معمولی

یکی از رایج‌ترین استفاده از بریس‌های فلزی است که ثابت هستند و با کمک سیم‌های قوس‌دار به دندان وصل می‌شوند و ثابت روی دندان‌ها قرار می‌گیرند و حدود یک ماه یک بار بیمار با مراجعه به متخصص ارتودنسی، پیچ بریس را محکم می‌کنند و فشار روی دندان قرار می‌گیرد. این روش تاثیر فوق العاده‌ای در روند درمان بیمار دارد.

ارتودنسی دندان متحرک

دومین روشی که برای خانم‌های باردار پیشنهاد می‌شود، ارتودنسی با روش ارتودنسی متحرک است. در این نوع روش ارتودنسی، پلاک متحرک درون دهان قرار می‌گیرد و از آن‌جا که این پلاک شفاف طراحی شده است، نام گرفته است و برای افراد دیگر قابل تشخیص نیست. بنابر باور غلط ارتباط مستقیمی بین ارتودنسی و سزارین یا ارتودنسی و زایمان طبیعی وجود ندارد. بنابراین تفاوتی در روش‌های زایمان وجود ندارد. به صورت کلی متخصص ارتودنسی به میزان طاقت و تحمل فرد در فرآیند ارتودنسی توجه می‌کند و بر اساس آن روش ارتودنسی را تعیین می‌کند.

ارتودنسی قبل از بارداری

قصد ارتودنسی و حاملگی را به صورت همزمان دارید؟ باید بدانید که بارداری می‌تواند بر عوامل مختلفی در بدن تاثیر بگذارد که از جمله آن‌ها باید به موارد زیر اشاره کرد:

با توجه به تمام این موارد پیشنهاد می‌کنیم ارتودنسی قبل از بارداری انجام شود یا انجام آن به بعد از زایمان و دوره شیردهی نوزاد موکول شود. امروزه به افراد باردار توصیه می‌شود از مصرف بسیاری غذاها و داروها خودداری کرده و از انجام برخی فعالیت‌ها اجتناب نمایند. خوشبختانه، استفاده از بریس‌های ارتودنسی به هیچ وجه در طول دوره بارداری خطرناک نیست. مسلماً لازم است در هنگام استفاده از این بریس‌ها اقدامات مراقبتی لازم انجام شده و درباره نحوه مراقبت از دندان‌ها با پزشک معالج صحبت شود. به هر حال، معمولاً استفاده از بریس‌های ارتودنسی در تمام طول مدت بارداری خانم‌ها یک درمان بی خطر و ایمن است.

هزینه ارتودنسی بارداری

در دوران بارداری به عوامل مختلفی بستگی دارد. در مقاله هزینه ارتودنسی می‌توانید قیمت روش‌های مختلف را به تفکیک ببینید. از عوامل تاثیرگذار در قیمت ارتودنسی می‌توان به این موارد اشاره کرد:

تکنیک‌های ارتودنسی دندان‌ها در بزرگسالان

شیوه‌های مورد استفاده برای ارتودنسی در بیماران برحسب نیازها و انتخاب‌های فردی بیماران متفاوت است. برای برآورده شدن نیازها و خواسته‌های هر بیمار، متخصصین ارتودنسی شیوه‌های ارتودنسی متفاوتی را به بیماران پیشنهاد می‌کنند. در صورتی که برخی از این گزینه‌های درمانی برای ارتودنسی دندان‌های زنان باردار مناسب نباشد، متخصص ارتودنسی می‌تواند با استفاده از یکی از تکنیک‌های زیر به نحو مؤثر و ایمن، دندان‌های مادران را در طول دوران بارداری مرتب کنند.

بریس‌های فلزی

در  از براکت و سیم‌هایی برای اِعمال فشار بر روی دندان‌ها استفاده می‌شود. این فشار باعث می‌‌شود تا دندان‌ها به مرور زمان در جای مناسب خود قرار گیرند.

ارتودنسی نامرئی

روشی برای مرتب کردن دندانها است که در آن از چند ردیف‌کننده  پلاستیکی شفاف به منظور اِعمال فشار مورد نیاز برای حرکت دادن دندان‌ها استفاده می‌شود. این تراز کننده‌ها عملاً نامرئی هستند و بیمار می‌تواند آن‌ها را در هنگام خوردن غذا و شستن دندان‌ها بردارد. ارتودنسی نامرئی در مقایسه با ارتودنسی فلزی خارش و تحریک کمتری را بر روی لثه‌ها ایجاد می‌کند. از این رو استفاده از آن برای مرتب کردن دندان‌های زنان باردار سودمند است.

درمان تنها با استفاده از نگهدارنده‌های ارتودنسی

گاهی میزان  کم است. در این موارد استفاده از یک نگهدارنده تغییرات لازم را برای صاف و مرتب کردن دندان‌ها و بهبود وضعت بایت ایجاد می‌کند. متخصصین ارتودنسی ما می‌توانند بعد از معاینه دندان‌های شما مناسب‌ترین روش درمانی ارتودنسی را برای مرتب‌سازی دندان‌هایتان پیشنهاد کنند و علاوه بر این هر گونه مشکلی که ممکن است با انجام ارتودنسی دندان‌ها در طول دوران بارداری برای شما به وجود بیاید، برای شما توضیح خواهند داد.

وضعیت بارداری هنگام ارتودنسی

اگر چند ماهی است که باردار هستید، از مراقبت کردن از دندان‌ها و لثه‌های خود در طول دوران بارداری غافل نشوید. بارداری تغییرات زیادی را در میزان هورمون‌های ترشح شده در بدن شما ایجاد می‌کند و افزایش میزان بزاق دهان، بوی بد دهان و شل شدن دندان‌ها را به دنبال دارد. با وجود این شما می‌توانید در طول دوران بارداری خود همان روند ارتودنسی گذشته یا یک روند جدید را دنبال کنید. برخی از زنان ممکن است نگرانی‌هایی در مورد انجام معاینات پزشکی صورت و دهان خود با استفاده از روش‌های عکس‌برداری در هنگام بارداری داشته باشند. اما جای نگرانی نیست. زیرا متخصصین ارتودنسی دستگاه‌های محافظتی را بر روی ناحیه شکم زنان باردار می‌گذارند تا از این طریق از قرارگیری جنین در معرض تشعشعات جلوگیری کنند.

موارد اورژانسی و فوریت‌های مرتبط با ارتودنسی

اگر به یکی و دندان مبتلا هستید که شل شدن دندان‌ها را به دنبال دارد، حتماً باید به یک کلینیک تخصصی ارتودنسی مراجعه کنید. متخصصین ارتودنسی برای یافتن روش درمانی مناسب جهت محکم کردن دندان‌هایتان به شما کمک می‌کنند. آنها می‌توانند با کمک یک متخصص بیماری‌های دندان و لثه‌، عفونت ایجاد شده را از لثه‌های شما خارج کرده و از این طریق از شل شدن دندانهایتان به دلیل التهاب لثه‌ها جلوگیری کنند. اگر بروز یک آسیب دهانی باعث شل شدن دندان‌هایتان شود، حتماً به یک کلینیک تخصصی ارتودنسی مراجعه کنید.

ما می‌توانیم برای ایجاد دندان‌هایی منظم و سالم و قوی، به همه بیماران از جمله زنان باردار کمک کنیم. اگر در طول دوران بارداری خود با مشکلات مرتبط با ارتودنسی مواجه شوید، نباید درمان آن را به تعویق بیندازید. اگر چه مقابله با مشکلاتی که در دوران بارداری پیش می‌آید، دشوار است، اما نباید در مورد وضعیت دندان‌های خود نگران باشید. زیرا متخصصین ارتودنسی ما می‌توانند با جدیدترین روش‌های ارزیابی دندان‌ها، لزوم استفاده از دستگاه‌های ارتودنسی را برای شما تشخیص داده و شیوه درمانی ارتودنسی مناسبی را برای تآمین نیازهای شما پیشنهاد کنند

جمع بندی

آن‌چه در این مقاله خواندید:

خروج از نسخه موبایل