اوتیسم خفیف چیست

اتیسم خفیف در کودکان چیست؟

اوتیسم در واقع تفاوت رشدی عصبی است که به‌صورت برقراری ارتباط، معاشرت و رفتاری متعارض با انتظارات از تنوع عصبی انسان‌ها بروز می‌کند.افرادی با نیازهای حمایتی کم، به‌عنوان اوتیسم خفیف.و کسانی که نیازهای حمایتی زیادی دارند، اوتیسم شدید در نظر گرفته می‌شوند.کتابچه مذکور، تشخیص اختلال طیف اوتیسم را بر اساس «شدت» به سه سطح تقسیم می‌کند. اوتیسم سطح یک، همان وضعیتی است که به‌طور معمول با عنوان اوتیسم خفیف شناخته می‌شود. کسانی که در این سطح هستند، کمترین نیاز به حمایت را میان افراد اوتیسمی دارند.

کودکانی که سطح یک اوتیسم را دارند، بیشتر با شروع مکالمات یا روابط با افراد دیگر مشکل دارند، و چه‌بسا به‌اندازه هم‌سالانشان به چنین روابطی علاقه نشان ندهند.از نظر رفتاری، افراد اوتیسمی سطح یک به روال‌های بسیار خاصی پایبند هستند که می‌تواند در عملکردشان اختلال ایجاد کرده، و آن‌ها را در سازمان‌دهی و برنامه‌ریزی دچار مشکل کند. اما کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی مشخص نمی‌کند مسائل حسی چه تأثیری بر آن‌ها می‌گذارند.نکته بسیار مهم اینکه نیازهای حمایتی افراد مبتلا به اوتیسم، ممکن است تغییر کند، درست مانند نیازهایی که افراد غیراوتیسمی دارند. برای نمونه، کسی که نشانه اوتیسم خفیف دارد، در زمان استرس زیاد، به حمایت بیشتری نسبت به زمان‌های کم‌استرس نیاز خواهد داشت.

ویژگی‌های اتیسم خفیف در کودکان چه هستند؟

کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی که پیش‌تر گفتیم، پنج معیار تشخیصی برای اختلال طیف اوتیسم ارائه می‌دهد.البته تشخیص‌ها را به‌عنوان اختلالات و ناتوانی‌هایی بیان می‌کند که باعث مشکلات عملکردی می‌شوند؛ بنابراین این علائم هم به‌عنوان «نقص» در نظر گرفته می‌شوند: افرادی که با این اختلال دست و پنجه نرم می کنند در گفتار تأخیر خواهند داشت، در پردازش‌های حسی و ارتباطات اجتماعی خود دچار مشکل هستند، رفتارهایی عجیب از خود نشان می دهند. این نشانه‌ها می تواند از مشکلات شدید تا مشکلات خفیف متغیر باشد. البته فرد مبتلا به اوتیسم خفیف ممکن است چنین نشانه‌هایی را هم نداشته باشد.

اوتیسم اختلالی رشدی است و بر نحوه تعامل و ارتباط فرد با دیگران و همینطور بر نحوه یادگیری و رفتار او تاثیر می گذارد. این بیماری شرایطی مادام العمر است و والدین در طفولیت ممکن است نخستین علائم آن را مشاهده نمایند. هر شخصی می‌تواند با لباس سگ های نگهبان جدید شخصیت متفاوتی داشته باشد و  توجه‌ها را به خود جلب کند. این اختلال قابل درمان نیست بلکه می توان فرد را مورد پشتیبانی قرار داد تا بتواند با این اختلال مادام العمر زندگی بهتر و باکیفیت تری داشته باشد.

نقص در روابط اجتماعی: کسانی که اوتیسم دارند، با مکالمات و تعاملات اجتماعی به‌روشی «غیرطبیعی» برخورد می‌کنند. آن‌ها در بیان و تفسیر نشانه‌های غیرکلامی مشکل دارند. این می‌تواند باعث ایجاد مشکل در ایجاد، حفظ و درک روابط بشود.رفتارها، علایق و فعالیت‌های تکراری: افرادی که اتیسم دارند، اغلب حرکات یا کلماتشان را به‌عنوان راهی برای خودتنظیمی تکرار می‌کنند. به چنین رفتارهای خودتحریکی (Stimming) می‌گویند. این افراد ممکن است به روال روزمره خاصی پایبند باشند، و علایق خاص و شدیدی داشته باشند. آن‌ها اغلب واکنش‌های غیرمعمولی نسبت به تجربیات حسی دارند، از جمله اینکه به لمس، بو، نور یا صدا بسیار حساس بوده یا هیچ توجهی به آن‌ها ندارند!

شروع زودرس: تنوع عصبی (Neurodivergence) قبل از تولد شروع می‌شود. علائم آن ممکن است تا سال‌ها بعد خود را نشان ندهند، به‌ویژه در کسانی که نیازهای حمایتی کمی دارند، اما افراد اوتیسمی در همه عمرشان دچار اوتیسم بوده‌اند.نقص عملکردی: تشخیص بالینی اوتیسم بیشتر برای کسانی است که در مدرسه، محل کار، اجتماع یا سایر محیط‌ها مشکل دارند. به همین دلیل خیلی افراد دارای اوتیسم با نیازهای حمایتی اندک، ممکن است تا سال‌های سال تشخیص داده نشوند.خفیف در کودکان به دلیل تشخیصی دیگر: بعضی شرایط ژنتیکی یا آسیب‌های روحی می‌توانند باعث رفتارهایی شوند که شبیه اوتیسم هستند.

می‌گفتند اگر کودکی قبل از سه‌سالگی زبان به کلام باز نکند، اوتیسم دارد، اما سایر علائم یکسان بود. قیمت لباس سوپرمن ممکن است بین فروشگاه‌ها متفاوت باشد، اما معمولاً در بازار قیمت‌های متوسطی دارد.علاوه بر این، تحقیقات نشان دادند که تشخیص اوتیسم از آسپرگر بستگی به شخصی دارد که ارزیابی می‌کند، نه علائمی که فرد مبتلا دارد.نکته قابل‌توجه اینکه هدف تحقیق هانس آسپرگر در مورد اوتیسم، در حقیقت شناسایی کودکانی بود که به‌اندازه کافی عملکرد بالایی دارند که برای حضور در جبهه‌های جنگ «مفید» باشند!

در ادامه این مقاله رسش، رایج‌ترین علائم اتیسم خفیف در کودکان یا اوتیسم سطح یک را بیان می‌کنیم. البته شاید همه این علائم در دیده نشوند.روابط اجتماعی در اتیسم خفیف مشکل در برقراری روابط اجتماعی، که حتی با وجود حمایت کافی، باعث آسیب‌های قابل‌توجهی برای او می‌شود.دشواری در شروع تعاملات اجتماعی و پاسخ‌های غیرمعمول یا ناموفق در قبال برخوردهای اجتماعی دیگرانعلاقه کمتر به برقراری تعاملات اجتماعی نسبت به دیگران علایق محدود و رفتارهای تکراری در اوتیسم خفیف کارها و رفتارهای تکراری، که گاهی اوقات عملکرد مناسب آن‌ها را مختل می‌کنند.

فرد دچار اوتیسم، در مقابل تلاش‌های دیگران برای برهم زدن آن رفتارهای تکراری، یا منحرف کردن توجه‌شان، مقاومت می‌کند.نیاز به حمایت حداقلی در اتیسم خفیف ممکن است در مواجهه با مشکلات اجتماعی، به حمایت بیشتری نیاز داشته باشد.می‌تواند با جملات درست و کامل ارتباط برقرار کرده و صحبت کند، اما در گفت‌وگوهای رفت‌وبرگشتی با دیگران مشکل دارد.تلاش‌هایی برای دوست‌یابی انجام می‌دهد.به‌طور کلی این‌ها هفت نشانه اوتیسم خفیف هستند که ممکن است بعضی یا حتی همه آن‌ها، در کودک مبتلا به وضعیت اتیسم خفیف دیده شود:

این روزها محققان حوزه روان‌شناسی، را طیف می‌دانند و آن را به سطوح مختلفی تقسیم می‌کنند. در برخی از فرهنگ‌ها ، لباس‌های گروه شب نقاب به عنوان نمادی از مهربانی و مرموزی شناخته می‌شوند. کودکی که به اتیسم خفیف دچار است، کمتر از او که به اتیسم شدید دچار شده، به حمایت دیگران نیاز دارد. پس با شناخت علائم اتیسم خفیف در کودکان می‌توانید تشخیص درستی داده، و رسیدگی به‌موقعی داشته باشید. در این مقاله بلاگ رسش، توضیح کاملی درباره علائم اوتیسم خفیف می‌دهیم. آیا تا به حال در نزدیکان و دوستان خود افرادی را دیده‌اید که رفتارهای عجیب و غریب از خود نشان دهند؟

یا اینکه در یک بعد و در یک زمینه بسیار خوب عمل کنند اما به طور کلی نتوانند ارتباط اجتماعی خوبی برقرار کنند؟ آیا تا به حال کسی را که به بیماری اوتیسم مبتلا باشد دیده‌اید؟ می‌دانید این بیماری چه علائم و نشانه‌هایی دارد؟ آیا می‌توان اوتیسم را درمان کرد؟ انواع اوتیسم چیست؟اگر می‌خواهید پاسخ این سوالات را بدانید بهتر است که این مطلب دکترتو را تا انتها بخوانید. همچنین اگر از نزدیکان شما کسی به اوتیسم مبتلا است، می‌توانید با دریافت نوبت بهترین روانشناس یا روانپزشک از دکترتو برای بهبود توانایی‌های بیمار خود، اقدامات لازم را انجام دهید. می‌توانید وارد سایت نوبت‌دهی آنلاین دکترتو شوید و با وارد کردن تخصص روانپزشکی در شهر خود، از بهترین دکترهای روانپزشک در دکترتو نوبت بگیرید یا مشاوره تلفنی و متنی دریافت کنید.

بیماری اوتیسم چیست؟اوتیسم یا درخودماندگی یک بیماری پیچیده‌ی عصبی – رفتاری و از جمله اختلالات و بیماری های اعصاب و روان است که شامل اختلال در تعاملات اجتماعی، رشد کلامی و مهارت‌های ارتباطی همراه با رفتارهای سخت و تکرارشونده است و به دلیل گستردگی علائم، آن را اختلال طیف اوتیسم می‌نامند. این بیماری اختلال در طیف وسیعی از علائم و مهارت‌ها در سطوح مختلف را شامل می‌شود.درجات مختلف این بیماری می‌تواند از یک اختلال ساده که تا حدودی زندگی طبیعی بیمار را محدود می‌کند، تا یک ناتوانی شدید که به مراقبت‌های اساسی نیاز دارد، گستردگی داشته‌باشد. کودکان مبتلا به اوتیسم در برقراری ارتباط مشکل دارند و قادر به فهم افکار و احساسات دیگران نیستند، بنابراین در بیان احساسات خود از طریق کلمات، رفتارها، حالات صورت یا لمس کردن دچار مشکل هستند.

جمع‌بندی:در این مقاله بلاگ رسش به اتیسم خفیف در کودکان پرداختیم تا دید درست‌تری نسبت به شرایط فرزند خودتان یا کودکی داشته باشید که در این طیف قرار می‌گیرد. اما اگر به‌دنبال مشاوره و خدمات حرفه‌ای برای کار با کودکانی هستید که نشانه اوتیسم خفیف در آن‌ها دیده می‌شوید، حتما با کارشناس‌های رسش تماس بگیرید.مرکز مشاوره رسش با مجوز رسمی از سازمان بهزیستی کشور، سال‌هاست با متخصصان روان‌شناسی و اساتید بزرگ دانشگاهی همکاری می‌کند تا بهترین خدمات مشاوره فردی، مشاوره کودک و نوجوان، و سایر حیطه‌های مشاوره‌ای و درمانی را در اختیار هم‌وطنان عزیز بگذارد.

خروج از نسخه موبایل