خوردن سیر به صورت ناشتا دارای خواص بسیاری در درمان بیماری های قلبی و عروقی، مشکلات گوارشی، تنظیم فشار خون و …. دارد.
بسیاری از مطالعات انجامشده بر روی خواص سیر نشان میدهند که خوردن آن با معدهی خالی سبب میشود که به صورت یک آنتیبیوتیک طبیعی بسیار قدرتمند عمل کند. اما در بارداری چطور؟
پرسش: در دوران بارداری چه چیزهایی نباید مصرف کرد آیا خوردن سیر یا داروهای ضد تهوع برای جنین ضرر دارد؟
پاسخ: در دوران بارداری خوردن سیر ضرری ندارد اما در دوران ممکن است سبب بدبو شدن شیر مادر شود. در مورد داروها از قسمت پزشکی بپرسید.
در دوران بارداری هله هوله نخورید. تحقیقات نشان میدهد، مادرانی که در دوره بارداری خود هله هوله می خورند، در واقع خطر ابتلا به چاقی را در کودکان خود افزایش میدهند.
همچنین کودکانی که از این مادران متولد می شوند بیشتر به بیماری دیابت، افزایش کلسترول و فشار خون مبتلا میشوند.
مهمترین مطالب در این باره:
سیر، سه نوع بیابانی، بستانی و کوهی دارد که نوع معمول خوراکی، نوع بستانی است.
سیر، مزاجی گرم و خشک دارد و به گفته متخصصان طب سنتی، گیاهی است که سه نوع بیابانی، بستانی و کوهی دارد و برای درمان جنسی، ریزش مو، بیماریهای قلبی و فشارخون مفید است.
در دوران بارداری، سیر باعث کاهش فشار خون و کلسترول، درمان عفونت های واژن و جلوگیری از عفونت، آنفولانزا و سرما خوردگی و کاهش خستگی و تهوع می شود.
سیر از معدود خوراکیهایی است که حرارت آن شبیه حرارت غریزی بدن بوده و مفرح نیز است. این گیاه، رقیق کننده خون، ادرارآورنده، حیضآورنده و عرقآورنده است و خوردن آن با مراعات زمان و مزاج فرد و در حد اعتدال حافظ صحت بدن است.
بدین معنا که اگر فردی دارای مزاج گرم است و در محیطی گرم زندگی میکند یا شغل وی به گونهای است که در معرض هوای گرم است مثل رانندگان تاکسی یا نانواها، بهتر است سیر کمتری مصرف کنند.
اما مصرف سیر به فردی که دارای مزاج سرد است و در محیطی سرد زندگی میکند یا فعالیت فیزیکی کمی دارد و دارای اضافه وزن است و از سردی همیشه گله دارد، توصیه میشود.
ضمن اینکه مصرف سیر به افراد میانسال بیش از نوجوانان توصیه میشود و این عزیزان بهتر است روزی یک حبه سیر مصرف کنند.
انواع سیر در طب سنتی و خواص آنها
سیر، سه نوع بیابانی، بستانی و کوهی دارد که نوع معمول خوراکی، نوع بستانی است و به نوع کوهی، موسیر گفته میشود که بیشتر از آن در تهیه ترشی استفاده میشود.
مصلح این گیاه، روغن بادام یا روغن کره است و از دیگر مصلحات آن، پختن سیر در آب همراه با اندکی نمک است. البته نوع تازه آن نسبت به کهنه خواص بیشتری دارد و مداومت در خوردن آن باعث از بین رفتن موهای سفید و رویش موهای سیاه میشود.
بد نیست بدانید استفاده از سیر در غذاهای غلیظ (مثل کله پاچه، حلیم، ) باعث رفع ضرر آنها میشود.علاوه بر اینها، سیر، از بین برنده اخلاط غلیظ بدن است و مصرف آن باعث نیکویی رنگ رخسار میشود.
از دیگر خواص آن، میتوان به دفع بادهای روده و شکم و همچنین دفع سنگ کلیه اشاره کرد.در ضمن، برای تصفیه حلق و گرفتگی صدا، البته در کنار سایر گیاهان و به صورت ترکیبی کاربرد دارد
سیر در طب سنتی
سیر، برای درمان سردی مزاج جنسی، ریزش مو، بیماریهای قلبی و فشارخون مفید است.
سیر و سلامت قلب و عروق
سیر، از تصلب شرایین و گرفتگی عروق خونی جلوگیری میکند و نوسانات قلبی حاصل از سردی بدن را التیام میبخشد.
سیر داروی خوبی برای مبتلایان به دیابت و چربی خون بالاست و قدرت سم زدایی و ضدعفونی کنندگی قوی دارد و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است و از بروز مشکلات پروستات در مردان و گرفتگی عضلات جلوگیری میکند.
سیر به دلیل داشتن میزان بالایی پتاسیم، تنظیم کننده است.
مبتلایان به پرفشاری خون اگر میخواهند تنها با خوردن سیر فشارخونشان را کنترل کنند نیز باید بدانند که این گیاه تنها یک داروی کمک کننده و مکمل درمانی است و در نتیجه برای کنترل مؤثر بیماری پرفشاری خون باید تحت نظر متخصص در کنار استفاده مرتب و منظم داروهای شیمیایی مصرف شود.
سردمزاجها برای تقویت قوای جنسی خود «سیر» بخورند
همان طور که گفته شد از دیدگاه طب سنتی سیر طبیعت گرم و خشکی دارد و از نظر گرمی درجه سه است یعنی گرمی خیلی زیادی دارد و فقط یک درجه با گرمی درجه چهار که منجر به سمیت محصول میشود فاصله دارد.
سیر برای تقویت قدرت جنسی سردمزاجان مناسب است و در گرممزاجها اثر معکوس دارد یعنی باعث ضعف قدرت و افت میل جنسی این افراد میشود و مصرف زیاد آن در افراد با مزاج گرم و در مناطق گرم سبب خلق و خوی ناپایدار، ناآرامی، تند و تیزی، عصبانیت و خشکی بدن میشود.
معجزه ماست و سیر برای رفع ریزش مو
برای درمان ریزش موی سر باید کمبود ویتامین B. را که باعث آن شده رفع کرد.
سبزیهایی مانند تره، سیر و موسیر برای تقویت مو مفید است. برای درمان ریزش موی سر باید کاری کرد تا جریان خون در زیر پوست سر تحریک شود.
همچنین میتوان علاوه بر استفاده از انواع پیاز خوراکی و سبزیها، موها را با شستوشو داد، چون آب ماست از ریزش مو جلوگیری میکند.
همچنین گفته میشود که یکی از علل ریزش مو علاوه بر کمبود ویتامین B، کمبود گوگرد در بدن است. این ماده معدنی در پیاز نرگس، پیاز عنصل و همچنین در انواع سبزیها مثل تره، سیر و موسیر به وفور یافت میشود.
برای به جریان انداختن خون در سر میتوان موها را ماساژ داد به شرطی که صابون و شامپو قلیایی نباشد. بدین منظور مقدار کمی سیر را نیز میتوان رنده کرد و بعد به آن مقداری عسل اضافه و مخلوط کرد و بر سر مالید.
مصرف سیر در دوران بارداری
در دوران بارداری مادران بایستی در مورد هر خوراکی و مواد غذایی که استفاده می کنند اطلاعات کسب کنند. سیر یکی از مواد غذایی مغذی است که خواص فراوانی دارد. سیر به خاطر بو و مزه خاصی که دارد برای سلامتی مناسب می باشد.
در بیشتر فرهنگ ها، خانم ها سیر را در دوران بارداری در رژیم غذایی خود قرار می دهند. به مقدار کم مفید می باشد. مصرف مکمل سیر در دوران بارداری مناسب نیست. همچنین مصرف آن در حد دارو نیست ضرر دارد. بنابراین مصرف سیر به مقدار کم مجاز می باشد.
خواص سیر در دوران بارداری
سیر خواص زیادی دارد؛ بخصوص مصرف آن در دوران بارداری نیز بسیار مهم است. البته پیش از مصرف سیر با پزشک خود مشورت کنید. خواص سیر شامل:
جلوگیری از ریزش مو:
سیر حاوی آلیسین است که ترکیبی بر پایه سولفور می باشد. این ماده از ریزش مو جلوگیری می کند و باعث رشد موهای جدید میشود.
کاهش فشار خون و کلسترول:
آلیسین موجود در سیر به کاهش کمک می کند. این ماده به رقیق شدن خون نیز کمک می کند و از حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کند.
جلوگیری از سرطان:
مصرف منظم سیر از تشکیل سلول های سرطانی جلوگیری می کند.
جلوگیری از عفونت، آنفولانزا و سرما خوردگی:
مصرف سیر به کاهش باکتری های مضر در سیستم بدن و سلامتی سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین از عفونت هایی مانند سرما خوردگی و آنفولانزا جلوگیری می کند.
درمان عفونت های واژن:
سیر به درمان کمک می کند.
بالا رفتن وزن جنین:
اگر مادر سابقه زایمان زودرس داشته باشد بایستی با اضافه کردن سیر به برنامه غذایی خود باعث افزایش وزن نوزاد شود.
رفع مسمومیت قبل زایمان:
سیر دارای فواید بسیار زیادی است و توانایی پایین آوردن فشار خون را دارد و از انباشته شدن پلاکت های خون نیز جلوگیری می کند.تغذیه سیر در بارداری ممکن است در جلوگیری از مسمومیت قبل زایمان نیز کارساز باشد.
پیشگیری از بیماری ها:
خوردن سیر در دوران بارداری باعث جلوگیری از بیماری هایی مثل سرطان روده، سرطان حلق، سرطان معده، سرماخوردگی، عفونت های عمومی، آنفولانزا، عفونت واژن و…می شود.
کاهش خستگی و تهوع:
بسیاری از مادران باردار در این دوران از خستگی؛تهوع و استفراغ های زیاد کلافه می شوند،تغذیه سیر می تواند راه حل خوبی برای حل این مشکل باشد.
درمان کننده عفونت های پوستی و دهانی:
سیر با داشتن خاصیت میکروب زدایی یک ماده قوی برای درمان عفونت های پوستی و دهانی است.
عوارض مصرف سیر در دوران بارداری
با وجود تاثیرات مثبت مصرف سیر، مصرف آن عوارضی نیز دارد. در اینجا برخی از این عوارض و تاثیرات منفی ذکر شده است:
– مصرف سیر تازه باعث افزایش احتمال خونریزی می شود بنابراین در صورت مشاهده خونریزی واژینال یا لکه بینی با پزشک خود صحبت کنید.
– در برخی موارد، ناراحتی های گوارشی نیز مشاهده می شود. در این صورت به پزشک اطلاع دهید.
– اگر فشار خون شما پایین است، از مصرف سیر اجتناب کنید. زیرا سیر باعث می شود.
– سیر خاصیت رقیق کردن خون دارد. بنابراین گاهی متوقف کردن خونریزی دشوار می شود بخصوص در هنگام جراحی.
از پزشک خود بپرسید مصرف چه مقدار سیر در داگر باردار هستید حتما برایتان مهم است که چه غذاهایی را باید در این دوران بیشتر بخورید و کدامها جزو غذاهای ممنوعه به حساب میآیند. اگر به طور کلی از گیاهان در رژیم غذاییتان زیاد استفاده میکنید و فکر میکنید به صرف اینکه این خوراکیها بیضرر هستند میتوانید آنها را هر چقدر که دلتان میخواهد مصرف کنید، همین جا باید صبر کنید و این مطلب را تا انتها بخوانید.
سیر گیاهی است که در موارد زیادی از جنبههای سلامت مورد استفاده قرار میگیرد. این گیاه که پر از خواص درمانی است به عنوان یک عامل طعم دهنده نیز در بسیاری از غذاها استفاده میشود و در مجموع مزایای بسیاری در سلامت کلی بدن دارد. سیر یکی از آنتی بیوتیک های طبیعی است که خوردن آن انسان را از بسیاری بیماریها مصون میکند.
در بیشتر فرهنگها زنان باردار از سیر به عنوان بخشی از رژیم غذایی روزمره خود استفاده میکنند. مصرف مقدار کم آن در وعدههای غذایی بدون شک مشکلی ایجاد نمیکند اما خوردن مکملهای سیر در این دوران سلامت محسوب نمیشود.
سیر می تواند باعث ناراحتی های گوارشی شود، همچنین احتمال خونریزی را در دوران بارداری افزایش می دهد و مصرف آن به دلیل رقیق کردن خون در موعد نزدیک به زایمان توصیه نمی شود.
فواید خوردن سیر در بارداری
– جلوگیری از ریزش مو: سیر حاوی مقادیر بالایی از آلیسین است که ترکیبی مبتنی بر گوگرد بود و به رشد مو کمک کرده و از ریزش مو میکاهد.
– کاهش فشار خون و کلسترول: محتوای جادویی آلیسین که در سیر وجود دارد به کاهش سطح کلسترول کمک کرده و آن را در محدوده طبیعی قرار میدهد. این ترکیب به گردش خون کمک کرده و از حمله قلبی نیز جلوگیری میکند.
– پیشگیری از سرطان: خوردن منظم سیر میتواند شما را در برابر انواع خاصی از سرطان از جمله سرطان روده بزرگ محافظت کند.
– محافظت در برابر سرماخوردگی و عفونت: سیر میتواند به کاهش باکتریهای مختلف مضر در بدن و سالم نگهداشتن سطح ایمنی کمک کند. به این ترتیب از عفونتهای مختلف از جمله سرماخوردگی و عفونت جلوگیری میکند.
– درمان عفونت واژن: سیر میتواند به درمان از جمله کاندیدیازیس مزمن و سندرم حساسیت مخمر هم کمک کند.
عوارض جانبی سیر
در حالی که سیر یک گیاه مفید به حساب میآید گاهی اوقات مصرف آن میتواند واکنشهای منفی به دنبال داشته باشد.
– خورن سیر تازه میتواند احتمال خونریزی را افزایش دهد بنابراین اگر هر نوع لکه بینی یا خونریزی واژینال داشتید باید با پزشک مشورت کنید.
– در برخی موارد سیر میتواند ناراحتی معده و مسائل گوارشی ایجاد کند. بنابراین اگر سابقه بیماریهای گوارشی داشتهاید قبل از مصرف حتما از پزشک سوال کنید.
– سیر میتواند فشار خون را پایین بیاورد بنابراین اگر به طور کلی فشار خونتان پایین است بهتر است از خوردن آن خودداری کنید.
– سیر خواص رقیقکننده خون دارد و این به آن معناست که انعقاد خون را به خصوص در عمل جراحی دشوار میکند. بنابراین نزدیک و حتی بعد از زایمان که دچار میشوید بهتر است از این گیاه پرخاصیت چشم پوشی کنید.
برای شما و کودکتان
سالها است مردم از برای مبارزه با سرماخوردگی استفاده کردهاند که شما هم ممکن است یکی از آنها باشید ولی آیا میدانید که سیر میتواند به دستگاه ایمنی جفت هم کمک کند؟!
طبق تحقیقات منتشر شده در مورد جفت در سال 2005 سیر ممکن است یک اثر تنظیمکننده ایمنی (یعنی تنظیم مثبت پاسخ ایمنی بدن) برای جفت خانمهای سالم و خانمهای قبل از زایمان داشته باشد. به عبارت دیگر چند حبه سیر میتواند سیستم ایمنی سالم شما و جفت شما را تنظیم نماید.
پیشگیری از استرپتوکوک B
استرپتوکوک گروه B معمولترین عامل عفونت (عفونت خون) و مننژیت (عفونت مایع و مخاط اطراف مغز) در نوزادان است. عامل مکرر ذاتالریه نوزادان بوده و از دیگر مشکلات معروفتر کودکان مانند سرخچه، سفلیس مادرزادی و اسپینابیفیدا معمولتر است.
مراکز کنترل بیماری در سال 2002 پروتکلهایی نوشتند که خانمهای باردار در ایالات متحده را فرا میخواند که در هفته 36 یک کشت مقعدی / مهبلی داشته باشند و 1% استرپتوکوک B داشتند. به نظر مامایی امروز مطابق با مامای بین المللی 2004 سیر استریتوکوک B را میکشد و میتواند آن را در نوزادان پیشگیری کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با متخصص زنان خود صحبت کنید.
مضرات، موارد منع مصرف و احتیاط برای خوردن سیر در بارداری
اگر چه در دوران بارداری فواید فراوانی دارد، اما برخی از افراد باید در خوردن سیر احتیاط لازم را داشته باشند.
– کسانی که افت فشار خون دارند باید در خوردن سیر محتاط باشند، زیرا مصرف سیر باعث افت فشار خون میشود.
– از دیگر افرادی که باید در خوردن سیر احتیاط کنند کسانی هستند که مبتلا به آلرژی شده اند چرا که سیر باعث افزایش آلرژی در بدن خواهد شد.
– افرادی که سابقه دارند بهتر است در خوردن سیر احتیاط کرده و یا آن را به صورت پخته مصرف کنند.
– از آنجایی که طبع سیر گرم است بنابراین زنان بارداری که گرم مزاج هستند بهتر است این گیاه را به صورت پخته یا به صورت سیر ترشی مصرف کنند.
– همچنین طبع گرم سیر احتمال را افزایش میدهد؛ بنابراین در صورت وجود هر گونه خونریزی و لکه بینی واژینال از خوردن سیر اجتناب کنید.
– مصرف زیاد سیر میتواند ناراحتیهای معده و گوارش را به دنبال داشته باشد؛ بنابراین مصرف آن برای کسانی که سابقه بیماریهای گوارشی دارند توصیه نمیشود.
– از دیگر اثرات سیر میتوان به اثر رقیق کنندگی خون اشاره کرد؛ بنابراین برای زنان بارداری که به زمان زایمان خود نزدیک شده اند خوردن آن توصیه نمیشود.
– مصرف زیاد سیر موجب ابتلا به ضعف در قوه بینایی و نیز ابتلا به سر درد خواهد شد.
مواد تشکیل دهنده دمنوش شاتره مصفی خون ستین که با نام دمنوش تخصصی کبد چرب نیز شناخته میشود از گیاهانی چون کاسنی، گزنه، قاصدک، علف لیمو، به لیمو، چای سبز می باشد
دمنوش لاغری اریانا دکتر بیز با دارا بودن گیاهان کاملا طبیعی در روند کاهش وزن موثر است. جهت خرید سیر سیاه از دکتر بیز با ما تماس بگیرید
بیشتر بخوانید: سیر سیاه دکتر بیز