شکایت غیر حضوری چگونه قابل انجام است؟

امروزه با رشد شهر نشینی، معضلات ناشی از این امر نیز رشد یافته و متاسفانه از جمله مواردی که هر شخص یا بستگانش در طول زندگی خود با آن مواجه می گردند مساله سرقت است. شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که بعد از ربوده شدن اموال خود یا خویشان تان قصد ثبت شکایت علیه فرد مجرم را داشته ولی به دلیل ساعات کاری و مشغله فراوان، در ساعات اداری قادر به مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و محاکم دادگستری جهت ثبت شکایت نبوده و تمایل به ثبت شکوائیه الکترونیکی آنلاین کیفری و شکایت اینترنتی داشته باشید.

از طرفی این حق طبیعی و قانونی هر فرد است که چنانچه جرمی نسبت به او اتفاق افتاد با طرح به موقع  دعوی در قالب یک شکوائیه قادر به پیگیری امر از طریق مراجع صالح و رسیدن به حق خود باشد و به علت مسائلی چون مشغله زیاد از این امر صرف نظر ننماید. پیرو همین امر یکی از مواردی که سیستم قوه قضائیه به آن توجه ویژه داشته و زیر ساخت های مناسب آن را تامین نموده امکان ثبت شکایت اینترنتی در خصوص برخی جرایم از جمله جرم سرقت به صورت ثبت شکوائیه آنلاین می باشد.

در این مقاله بر آن شدیم به معرفی سامانه ثبت اینترنتی شکایت قوه قضائیه بپردازیم و نحوه ثبت شکوائیه آنلاین در سامانه قوه قضائیه، مواردی که امکان ثبت الکترونیکی شکایت در خصوص آنها وجود دارد و پیگیری ثبت شکوائیه آنلاین را توضیح دهیم. چنانچه شما نیز با مساله کمبود وقت جهت مراجعه به محاکم دادگستری و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی روبرو هستید در ادامه با ما همراه باشید.

سامانه ثبت اینترنتی شکایت چیست

چنانچه قصد استفاده از خدمت جدید قوه قضائیه تحت عنوان ثبت اینترنتی شکایت را دارید با ما همراه باشید در ادامه مقاله به توضیح کامل استفاده از سامانه ثبت اینترنتی شکایت، ثبت شکوائیه کیفری به صورت آنلاین و نحوه استفاده از سامانه ثبت اینترنتی شکایت قوه قضائیه پرداخته ایم.قبل از مطالعه ادامه مقاله ثبت شکوائیه آنلاین قوه قضائیه، جهت آشنایی با نحوه تنظیم شکایت نامه حتما به مطالعه مقاله نحوه تنظیم شکایت نامه یا شکوائیه که لینک آن در زیر آمده است بپردازید.

نحوه ثبت اینترنتی شکایت در سامانه ثبت اینترنتی شکایت

در خصوص نحوه ثبت شکوائیه آنلاین در سامانه ثبت اینترنتی شکایت باید گفت از ملزومات این امر داشتن یا حساب کاربری در سامانه ثنای قوه قضائیه می باشد. چنانچه فردی که قصد ثبت شکایت اینترنتی در سامانه ثبت اینترنتی شکایت قوه قضائیه را دارد، دارای حساب کاربری نبوده می تواند به صورت اینترنتی یا از طریق مراجعه به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضائی اقدام به ثبت نام در سامانه ثنای قوه قضائیه نماید و پس از آن جهت ثبت اینترنتی شکایت خود مراحل زیر را به دقت انجام دهد.

۲با وارد کردن نام کاربری و رمز شخصی ثنای خود وارد سامانه شده. چنانچه رمز عبور خود را فراموش نموده اید با انخاب گزینه رمز عبور خود را فراموش کرده ام اقدام به بازیابی  نمایید.

۳پس از ورود به سامانه جهت ثبت اینترنتی شکایت خود گزینه ثبت شکوائیه سرقت را انتخاب کنید.

۴سپس برای شروع ثبت اینترنتی شکایت، گزینه ثبت و اصلاح شکوائیه را انتخاب نموده و سپس گزینه شخصا اقدام به ثبت شکایت می نمایم را تیک زده و به مرحله بعدی بروید.

۵در این مرحله اسم و مشخصات شما به طور پیش فرض به عنوان شاکی در صفحه وجود دارد چنانچه قصد افزودن نام شخص یا اشخاص دیگری را نیز دارید از پائین صفحه گزینه افزودن را انتخاب نمائید در غیر این صورت بر روی گزینه رفتن به مرحله بعد کلیک کنید.

۶در این مرحله شما باید صرفا با پر کردن قسمت های ستاره دار مشخصات شخصی که از او شکایت دارید را وارد نمائید. چنانچه از شخص مورد نظر هیچ گونه اطلاعاتی در دسترس تان نیست با انتخاب گزینه شخص ناشناس است به مرحله بعد بروید.

۷در این مرحله باید موضوع، تاریخ و محل وقوع جرم را مشخص نموده. چنانچه از تاریخ وقوع جرم و یا محل آن اطلاعاتی در دست ندارید، از گزینه های نمی توانم تاریخ وقوع جرم را تعیین نمایم یا نمی توانم محل وقوع جرم را تعیین نمایم استفاده کنید. لازم به تذکر است چون در حال حاضر ثبت اینترنتی شکایت در سامانه ثبت اینترنتی شکایت صرفا برای جرم سرقت امکان پذیر است نوع جرم به طور پیش فرض در سامانه سرقت تعیین شده است.

۸در این گام شما باید تحقیقات و اقدامات مورد تقاضای خود را با تیک زدن گزینه های موجود انتخاب نموده و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز به مرحله بعدی بروید. لازم به تذکر است الزامی به تیک زدن تمام گزینه ها وجود ندارد.

۹در این مرحله شما باید به شرح شکوائیه خود و توضیح آنچه برای شما اتفاق افتاده بپردازید و سپس گزینه ثبت موقت و ادامه را انتخاب نموده.

۱۰پس از انتخاب گزینه ثبت موقت شکوائیه شما ثبت شده و توسط سامانه جهت پیگیری های بعدی یک کد رهگیری به شما داده خواهد شد که در گوشه سمت چپ صفحه نمایان می گردد.

همانگونه که مستحضرید در عصر تکنولوژی وقتی تمام ساختارها به سمت الکترونیکی شدن با شتابی بسیار بالا در حال حرکت است، این دگرگونی نیز باید بر تمام ساختارهای اداری کشورمان تاثیری مثبت بگذارد.همانگونه که در سال های گذشته این تاثیر پذیری بر ساختار قضایی کشور نیز وارد شده وساختار آن را کاملا دگرگون کرده است.

قطعا اگر شما نیز فقط یکبار در سالیان گذشته در گیر و دار و گرفتاری های یک شکایت یا دادخواست حقوقی زمان صرف نموده باشید، شاید به خاطر دارید ابلاغ کلیه اوراق قضایی باید به صورت حضوری و فیزیکی و کاغذی انجام می شد اما در سالیان گذشته با الکترونیکی و غیر حضوری شدن کلیه مراحل دادرسی و شکایات، تمامی ابلاغ ها و اخطاریه هایی که از دادگاه برای اشخاص صادر می شود به صورت کاملا الکترونیکی و از طریق فضای سایبر و اینترنت قابل مشاهده است و دیگر نیاز به حضور شاکی یا خواهان پرونده در شروع فرآیند دادرسی در دادگاه ها نیست.

در حال حاضر برای مشاهده کلیه اخطاریه ها و ابلاغیه های صادره از کلیه مراجع قضایی سراسر کشور نیاز است شخص در سامانه ای به نام سامانه ثنا ثبت نام کند و سپس با کد و رمز شخصی با وارد شدن به صفحه خود، ابلاغیه های جدید قضایی خود را ملاحظه نماید.البته مراحل ثبت نام در این سامانه قبلا به صورت حضوری بود ولی اخیرا به دلیل شیوع بیماری کرونا، به صورت کاملا غیر حضوری و از طریق نرم افزارهای موبایل انجام می گردد.

در صورتی که شما نیز از مخاطبین محترم شکایت 24 هستید و به دنبال طرح شکایت یا طرح دعوا در مراجع دادگستری می باشید، و هیچ اطلاعی از روند غیر حضوری شدن فرآیند دادرسی یا دادرسی الکترونیک ندارید، می توانند با دنبال نمودن این مقاله با نحوه و چگونگی یا ارائه دادخواست الکترونیک و دفاع در مقابل دعوای مطرح شده، آشنایی لازم را کسب نموده و دعوا یا دفاع قابل قبولی را در این خصوص مطرح نمایید.

ابلاغ الکترونیکی و غیر حضوری سامانه ثنا برای طلاق چیست؟

رساندن پیام، یا رساندن هر نامه و پیغام را در لغت ابلاغ می گویند.در  فرآیند های دادرسی حضوری، باید حتما خود شخص از این ابلاغ اطلاع لازم را کسب می نمود. اما همیشه این موضوع قابل اجرا نبوده و در مواردی می توان این ابلاغ را به کسی جز فرد  اصلی ابلاغ کرد.

بر اساس آیین دادرسی مدنی، هیچ حکم یا قراری را بدون اینکه ابلاغ آن حضوری صورت گرفته باشد یا به صورت دادنامه یا رونوشت گواهی شده به طرفین یا وکلای طلاق خوب آن ها ابلاغ شده باشد، نمی توان به مرحله اجرا در آورد.یعنی صرفا در صورتی می توان حکمی را اجرا نمود که یا خود شخص در مراحل دعوا حضور داشته باشد یا دادنامه دعوا به وکیل او ابلاغ گردیده باشد.

این مراحل فیزیکی، ابلاغ کار را برای سیستم قضایی کشور بسیار سخت و پیچیده نموده بود و اغلب برخی اشخاص با بهره برداری غیر منصفانه از شکاف های قانونی، مسیر ابلاغ را بسیار دشوار می کردند تا آرای قضایی به مرحله اجرا در نیاید و متاسفانه برخی وکلا نیز در این خصوص راهکار هایی به طرفین دعوا ارائه می دادند.

با الکترونیکی شده کلیه فرایندهای دادرسی و طراحی درگاه خدمات الکترونیک قضایی، بسیاری از این موارد تا حد ممکن بر طرف گردید.با تلاش مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه، سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی و دادرسی الکترونیک کشور طراحی گردید و یکی از اصلی ترین اقدامات قوه قضاییه در سال های اخیر همین اقدام بود که اساس این برنامه با نام عدالت الکترونیکی و در بستر شبکه ملی راه اندازی گردیده است.

به اساس ماده ۱۷۵ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲، قوه قضاییه در راستای و ابلاغ اوراق قضایی وظیفه داشت تا اوراق را با استفاده از سامانه های الکترونیکی یا مخابراتی به ثبت رسانده که با اقدامات خوب و به موقع، کلیه مراجعان به دستگاه های قضایی کشور موظف گردیده اند تا برای دریافت اوراق قضایی و پیگیری ابلاغیه های قضایی و فرایند دادرسی دعوا یا شکایت خود به سامانه الکترونیکی ثنا مراجعه کنند و خوشبختانه حضور فیزیکی عموم مردم در دادرسی ها بسیار کمرنگ گردیده است.

اکنون پس از گذشت چند سال از آغاز این طرح، تمامی امور اوراق قضایی با دقت بالا از طریق سامانه ثنا انجام می شود که موجب سهولت و تسریع در اقدامات قضایی طرفین دعوا و نمایندگان قانونی آن ها، دفاتر خدماتی قضایی، کارشناسان، ظابطان قضایی و سایر اشخاص مرتبط با پرونده های قضایی شده است.

در این سامانه تمامی ابلاغیه ها بدون حضور طرفین به حساب کاربری کلیه اشخاص دخیل در پرونده ارسال شده و از طریق پیامک به فرد نیز اطلاع رسانی می گردد و کلیه امور مربوط به ابلاغ اوراق قضایی از طریق سامانه ثنا انجام شده و در حال حاضر دیگر هیچ ابلاغیه ای به صورت دستی و سنتی به درب خانه ها ارسال نمی شود.لذا اهمیت استفاده از سامانه ثنا بسیار پر اهمیت بوده و برای ثبت نام در این سامانه می توانیم به نزدیک ترین دفاتر خدمات قضایی به محل سکونت خود مراجعه نمایید و نام خود را در این سامانه ثبت کنید و برای آگاهی از تمامی مسائل حقوقی میتوانید به سایت vakilazma مراجعه کنید و مقالات آن را بابت تمام جرائم مطالعه کنید.

خروج از نسخه موبایل