رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به وظایف دستگاههای مختلف در حوزه تامین امنیت غذایی با توجه به رهنمودهای رئیس جمهور، در همین زمینه گفت: وزارت رفاه نیز برای بهبود دسترسی اقشار کم درآمد به سبد غذایی مطلوب باید برنامههای سال جاری خود را اعلام نماید.
به گزارش اخبار استانی، در پی ابلاغ رهنمودهای رئیس جمهور در هجدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی که با ریاست رئیس جمهور برگزار شد، دکتر محمد اسماعیل مطلق،رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی، اقدامات و تکالیفی که توسط رئیس جمهور برای امنیت غذایی مردم تعیین شد را تشریح کرد.
دکتر مطلق به جلسه هجدهم شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: به منظور همگرایی و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی ذیربط برای تامین امنیت غذایی مردم این جلسه تشکیل شد و رئیس جمهور به وظایفی که اعضای شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ذیل سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه دارند، تاکید کرد.
وزارت رفاه برنامههای امسال حمایت غذایی از اقشار کم درآمد را اعلام کند
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در ادامه با اشاره به دستور رئیس جمهور، اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی در جهت تولید و تامین غذا و وزارت بهداشت در جهت کنترل و نظارت بر سلامت غذا از مزرعه تا سفره باید به وظایف خود عمل کنند و گزارش اقدامات خود را ظرف مدت 3 ماه به شورای عالی ارائه دهند. همچنین وزارت رفاه هم برای بهبود دسترسی اقشار کم درآمد به سبد غذایی مطلوب باید برنامههای سال جاری خود را اعلام نماید و دبیرخانه شورای عالی نیز موظف است گزارش پایش اقدامات در دستگاههای اجرایی عضو شورای عالی را به دفتر رئیس جمهور گزارش دهد.
مطلق در ادامه افزود: با توجه به بیانات رئیس جمهور، هیچ گونه کوتاهی در حوزه غذا و دارو قابل چشم پوشی نیست و لازم است سوداگرانی که به خاطر سودجویی با جان مردم بازی میکنند، مطابق قانون پیگیری و مجازات شوند.
وظایف وزارت جهاد کشاورزی در تامین و مدیریت قیمت مواد غذایی
وی در ادامه با اشاره به صحبت های رئیس جمهور در خصوص وظایف وزارت جهادکشاورزی، این وزارتخانه را مسئول تولید مواد غذایی دانسته و بر نقش وزارت جهادکشاورزی با همکاری سازمان حمایت از تولید کننده و مصرف کننده، در تنظیم تولید و تامین مواد غذایی، مدیریت قیمت و جلوگیری از هر گونه اجحاف در حق تولیدکننده و مصرف کننده تاکید کرد.
مطلق به اهمیت تهیه پیوست عدالت برای فرآیندهای تامین امنیت غذایی به عنوان یکی از مهمترین درخواستهای رئیس جمهور از دست اندرکاران نظام غذا اشاره کرد و تامین پروتئین و کالری مورد نیاز برای گروههای کم درآمد را از مهمترین برنامههای اولویتدار برشمرد که باید دستگاههای مرتبط سریعا در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.
امنیت غذایی؛ مهمترین اولویت شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در 1403
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در ادامه همچنین با اشاره به توضیحات رئیس جمهور در این جلسه، در خصوص نقش و وظایف دستگاههای مختلف برای اجرای سند دانش بنیان امنیت غذایی، اظهار داشت: با توجه به رهنمودهای رئیس جمهور، امنیت غذایی مهمترین اولویت دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در سال 1403 بوده و لازم است هر یک از دستگاهها بر اساس رهنمودهای ابلاغی جلسه هجدهم و در راستای اجرای سند، برنامه عملیاتی خود در سال جاری و شاخصهای عملکردی متناسب با برنامه را به دبیرخانه اعلام نمایند.
مطلق بیان داشت: با توجه به تاکید رئیس جمهور در زمینه رعایت شاخصهای امنیت غذایی و ارتقای کیفیت محصولات غذایی تولید شده در کشور به عنوان یکی از مولفههای مهم اقتدار منطقهای و جهانی، لازم است برنامههای جهادکشاورزی در زمینه خودکفایی محصولات اساسی با در نظر گرفتن حفظ منابع طبیعی و ثبات و پایداری نظام غذا در سال جاری با قوت هر چه بیشتر دنبال شود.
درخواست از بانک مرکزی و وزارت اقتصاد برای تامین ارز
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی به نقش دستگاههای پشتیبان مانند بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دارایی، وزارت امورخارجه در زمینه سیاستهای ارزی و تامین ارز لازم برای اجرای برنامههای مرتبط با امنیت غذایی در تمامی بخشها اشاره کرده و درخواست کرد طبق رهنمودهای رئیس جمهور اقدامات لازم در این خصوص پیگیری شود.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی ضمن اعلام آمادگی دبیرخانه شورا برای برگزاری مستمر جلسات، از کلیه دستگاههای ذینقش به ویژه اعضای شورای عالی سلامت و امنیت غذایی درخواست کرد که موضوعات مهم مرتبط با سلامت عموم جامعه و امنیت غذایی را که بین دستگاهی بوده و قابلیت طرح در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی را دارد، بویژه موضوعات مرتبط با اجرای سند دانش بنیان امنیت غذایی را در هماهنگی با گروههای مرتبط در دبیرخانه برای طرح در شورا آماده کنند.
انتهای پیام