چطور بفهمیم روغن گیربکس کم شده؟

علائم کمبود روغن گیربکس از موارد مهمی است که باید به آن حتما دقت کنید تا از هزینه خودرویتان جلوگیری شود. یکی از موارد ضروری که هر صاحب خودرو باید به آن اطمینان داشته باشد این است که چگونه بفهمد روغن گیربکس کم است یا خیر.تقریبا تمامی راننده ها با بررسی منظم روغن موتور آشنا هستند. اما خودروها از روغن دیگری نیز استفاده می کنند که اهمیت آن کمتر از روغن موتور نیست و آن روغن گیربکس است.

در خودروهای گیربکس دستی به آن واسکازین می گویند و در خودروهای اتوماتیک روغن گیربکس. اما صرف نظر از اینکه شما به آن را چه می گویید، مشکل در این روغن ضروری خودرو می تواند منجر به تعمیرات پرهزینه زیادی شود. اما نگران نباشید، ما به عنوان تعمیر گیربکس آنلاین گیربکس به شما توضیح خواهیم داد که چگونه بفهمید روغن گیربکس کم است و با علائم کمبود روغن آشنا شوید.

همانطور که قبلاً اشاره کردیم، هر دو خودروی اتوماتیک و دستی از نوعی روغن گیربکس استفاده می کنند. این دو نوع خودرو هنگام نیاز به روغن گیربکس علائم متفاوتی از خود نشان می دهند.

نشانه های کم بودن روغن گیربکس اتوماتیک

تعویض دنده لغزشی

گیربکس باید بدون هیاهو زیاد دنده عوض کند. با این حال، اگر احساس می‌کنید که دنده‌ها در حین تعویض لیز می‌خورند، این نشان‌دهنده کمبود روغن گیربکس است.لیز خوردن را می‌توان با جابجایی ناگهانی، افزایش سرعت در دقیقه و صداهای ساییدن نیز ترکیب کرد. همه اینها نشان می دهد که مشکلی وجود دارد و مواد اصطکاک حیاتی قادر به درگیر شدن نیستند. اگر این مشکل را جدی نگیرید و همچنان به رانندگی با این ایراد ادامه دهید، آسیب قابل توجهی در گیربکس ممکن است رخ دهد.

گرم شدن بیش از حد گیربکس

با کاهش سطح روغن گیربکس، گیربکس به دلیل عدم روانکاری و اصطکاک بیش از حد گرمای بیشتری تولید میکند و  آسیب پذیر می شود. هنگامی که گیربکس بیش از حد گرم می شود، ممکن است متوجه یا بوی سوختگی شوید.این مشکل همچنین می تواند باعث از کم شدن قدرت خودرو  و جابجایی نامنظم دنده ها همراه باشد. در هر صورت، قبل از اینکه آسیب بیشتری رخ دهد، باید خودرو را کنار بکشید و رانندگی را متوقف کنید. در غیر این صورت، به یک تعمیر اساسی گیربکس اتوماتیک نیاز خواهید داشت.

تاخیر در تعویض دنده

با کم شدن روغن گیربکس، هنگام تعویض دنده متوجه تاخیر خواهید شد. همچنین، وقتی خودرو را از حرکت به دنده عقب میزنید، ممکن است خودرو قبل از درگیر شدن، کمی مکث کند و با تاخیر حرکت کند.این مشکل به این دلیل رخ می دهد که فشار گیربکس هیدرولیک کافی برای ایجاد تغییر دنده به طور معمول وجود ندارد.

تعویض دنده نامنظم

هر زمان که تعویض دنده آنطور که باید اتفاق نیفتد، ممکن است مربوط به کمبود روغن گیربکس باشد. بی نظمی در تعویض دنده می تواند خود را به عنوان یک احساس کوبیدن یا تقه یا تاخیر نشان دهد.همچنین ممکن است متوجه شوید که تعویض دنده بیشتر اتفاق می افتد. از آنجایی که سطح روغن ناسازگار و نامناسب است ، زمان تعویض دنده و نحوه تعویض همگی تحت تاثیر قرار می گیرند.

عدم تعویض دنده

اگر روغن گیربکس کاملاً خالی شود، ممکن است اصلاً خودرو نتواند تعویض دنده را انجام دهد. این سیستم مهر و موم شده و پیچیده برای کار کردن نیاز به روغن کاری دارد.می توانید داخل گیربکس را با روغن گیربکس پر کنید تا ببینید آیا این مشکل حل می شود یا خیر. با این حال، رانندگی با ماشینی که  آن مناسب نیست ممکن است باعث آسیب غیرقابل برگشت به گیربکس شود.

چراغ های هشدار داشبورد

برای اکثر رانندگان، اولین نشانه کمبود روغن گیربکس ، چراغ هشدار داشبورد است. سیستم‌های انتقال مدرن از حسگرهای الکترونیکی زیادی استفاده می‌کنند که به شما در مورد هر گونه مشکلی هشدار می‌دهند.کد مشکل بلافاصله به رایانه خودرو ارسال می شود و در آنجا از طریق یک چراغ هشدار به شما هشدار داده میشود. اگر چراغ چک موتور یا چراغ گیربکس روشن شود، ممکن است به سادگی به علت کمبود روغن گیربکس باشد. در هر صورت، دقت کنید همیشه حواستان به چراغ های هشدار باشد و فورا نسبت به آن اقدام کنید.

هر چند وقت یکبار باید روغن گیربکس خود را پر کنم ؟

شما نباید روغن گیربکس را پر کنید مگر اینکه نشتی یا نقصی وجود داشته باشد. به دنبال نشتی در زیر خودرو باشید تا مشخص شود مشکل از کجاست.البته اگر نشتی نمی بینید، ممکن است یک مشکل داخلی وجود داشته باشد که باید توسط مکانیک تشخیص داده شود.برای تعیین اینکه هر چند وقت یک باید روغن گیربکس را تعویض کنید، باید دفترچه راهنمای تعمیر یا سرویس را بررسی کنید اکثر ماشین ها دفترچه راهنما دارن اما اگر شما ماشینتان به مشکل خورد میتوانید به آنلاین گیر بکس مراجعه کنید ما همه ی ماشین هایی که به فکرتان میرسد را میتوانیم تعمیر کنیم به طور مثال تعمیر گیربکس اتوماتیک 207 یکی از ماشین هایی است که تخصص ویژه داریم.

گیربکس چیست؟

پیش از آنکه با علائم خرابی گیربکس آشنا شویم درباره این قطعه از خودرو باید بیشتر آشنا شویم. گیربکس که جعبه دنده نیز نامیده می شود، قطعه مهمی از خودرو است که حرکت اتومبیل بدون آن امکان پذیر نخواهد بود. این قطعه که جزئی از سیستم انتقال قدرت به شمار می‌آید، میزان گشتاور تولیدی توسط قوای محرکه را از طریق کلاچ به چرخ‌ها منتقل می‌کند. وجود گیربکس باعث خواهد شد تا راننده با کنترل نیروی تولیدی، سرعت خودور را افزایش دهد. گیربکس خودرو در حد موتور یا مولد نیرو از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. مکانیک‌های با تجربه و کاربلدی می‌توانند این قسمت از وسیله نقلیه را تعمیر کنند، چرا که حفظ سلامت آن باید در اولویت قرار گیرد.

گیربکس در خودرو چه وظایفی برعهده دارد؟

به طور کلی ایجاد تعادل میان سرعت و نیرو یکی از وظایف اصلی این قطعه از وسایل نقلیه است. بدین صورت که یک گیربکس باید این توانایی را داشته باشد که نیروی کافی را در حرکات خودرو در سربالایی‌ها فراهم کند و سرعت مورد نیاز را برای مسیرهای صاف و همراه تامین کند. علاوه بر وظیفه گفته شده این قطعه از خودرو ۳ وظیفه اصلی دیگر را نیز برعهده دارد که به شرح زیر است:

کنترل خودرو در شرایط مختلف

جعبه دنده (گیربکس) توانایی کنترل خودرو را در شرایط مختلف جاده برعهده دارد و کاملا وسیله نقلیه را در اختیار راننده قرار می‌دهد.

حرکت خودرو به جلو و عقب

راننده با کمک این قطعه از وسیله نقلیه می تواند کنترل جهت حرکت خودرو به جلو و یا عقب را برعهده بگیرد.

توضیحاتی در مورد 207

پژو ۲۰۷ یک خودرو سوپرمینی (Supermini) بوده است که توسط شرکت فرانسوی پژو تولید شده است.207 خود 2 نوع گیربکس دارد

1گیربکس ۲۰۷ دستی

2گیربکس ۲۰۷ اتومات

این خودرو در دسته خودروهای کوچک و اقتصادی قرار می‌گیرد.مدل‌های مختلفی از ۲۰۷ وجود دارد، از جمله نسخه‌های هاچبک (3 درب) و کابریوله (CC) با سقف قابل باز و بسته شدن.

خروج از نسخه موبایل