
به گزارش خبرنگار آنلاین توسعه فعالیت های مهارتی و گسترش مهارت آموزی یکی از اهداف مسئولان نظام آموزشی در سال های اخیر بوده است.
به دنبال توجه بیش از حد به رشته های دانشگاهی و نبود بازار کار برای بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته ها وزارت آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تعلیم و تربیت در طرح های متعددی با نهادهایی همچون سازمان آموزش فنی و حرفه ای وزارت کار و اصناف مختلف بر توسعه آموزش های فنی و حرفه ای گسترش مهارت آموزی و رشد تعداد هنرستان ها تاکید کرد.
سیاست وزارت آموزش و پرورش بر اساس سیاست گذاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی آموزش و پرورش بر رشد آموزش های مهارتی است به طوری که تا سال ۱۴۰۶, نیمی از دانش آموزان کشور در هنرستان ها به آموزش یک مهارت بپردازند.
از دیگر برنامه های وزارت آموزش و پرورش گسترش دروس مهارتی و ایجاد رشته های جدید و یا به روز کردن این رشته ها مطابق با نیاز جامعه و اقتضائات بازار کار است.
بر همین اساس و به پیشنهاد سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی و مصوبه کمیته برنامه های درسی شاخه کاردانش ۸ رشته جدید مهارتی جایگزین ۸ رشته قدیمی می شود.
همچنین کد دروس شغلی (دروس کارگاهی) در جدول دروس رشته های مذکور بر مبنای کد گواهینامه های شغلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای ارائه خواهد شد.
تغییر نام دروس با هدف انطباق هر چه بیشتر رشته های فنی و حرفه ای با بازار کار
بر این اساس رشته کابینت سازی چوبی (۹۱۲۲۶) به رشته صنایع چوب ومبلمان- دکوراسیون رشته تعمیرموتور و برق خودرو (۹۱۲۳۱) به رشته مکانیک خودرو- موتور وبرق رشته خیاطی لباس شب و عروس (۹۳۱۵۴) به رشته طراحی و دوخت تغییر کردند.
همچنین رشته اتوماسیون صنعتی مکاترونیک (۹۱۱۰۱) به رشته مکاترونیک – اتوماسیون صنعتی و رشته تولید کننده چند رسانه ای (۹۱۱۲۴) به رشته فتوگرافیک – چند رسانه ای تغییر کرد.
رشته جوشکاری سازه های فولادی (۹۱۲۰۲) به رشته صنایع فلزی- سازه های فولادی تغییر نام پیدا کرد.
به جای رشته جوشکاری لوله و مخزن (۹۱۲۰۱), رشته صنایع فلزی – لوله و مخزن ایجاد شده است.
هنرجویان علاقه مند به رشته کارهای فلزی ساختمان (۹۱۴۰۳) هم از این پس در رشته صنایع فلزی – ساختمان تحصیل خواهند نمود.