۴۰ ترفند اسباب کشی برای جابجایی آسان و هوشمندانه
نقل مکان به یک خانه دیگر میتواند بسیار لذت بخش و هیجان انگیز باشد؛ بااینحال، این هیجان تا زمانی است که اسباب کشی را شروع نکرده باشید. آیا شما هم قصد اسباب کشی دارید؟ اسباب کشی به خاطر وجود جعبههای تعدد، میتواند بسیار طاقت فرسا باشد. نه تنها به خاطر جعبهها، بلکه پیچیدن وسایل، چسباندن آنها، جدا کردن بستههای مرتبط و سایر کارهای این چنینی میتواند هر کسی را خسته کند.
به همین دلیل هم ما در این مقاله چند ترفند اسباب کشی را برای شما توضیح میدهیم تا بتوانید بدون نگرانی، جابجا شوید. اگر زمان زیادی برای اسباب کشی ندارید میتوانید با شرکت های باربری اسباب کشی تماس بگیرید. ما به شما شرکت باربری تهران را معرفی می کنیم ولی در نهایت انتخاب با شماست.
ملزومات اسباب کشی که باید بدانید
در ابتدا وقتی تصمیم به اسباب کشی میگیرید، باید در نظر داشته باشید که قصد کارگر گرفتن دارید یا خیر. طبیعتاً زمانی که کارگر بگیرید، اسباب کشی برای شما سادهتر خواهد بود. همچنین باید ذکر کنیم که اگر قصد گرفتن کارگر هم داشتید، حتماً شخص یا ارگانی را به خدمت بگیرید که علاوه بر اینکه به کارهای آن اعتماد دارید، مطلع باشید که در صورت وارد شدن خسارت، امکان این را خواهید داشت که برای دریافت هزینه جبران خسارت اقدام کنید.
چه کارگر بگیرید و چه نگیرید، وظیفه جمع کردن خرده اسباب شما، بر عهده خودتان است. پس بهتر است تا چند روز قبل از اسباب کشی به بسته بندی و جمع کردن خردهریزهای منزل، مثل کتاب، ظرف و ظروف، لباس، خرده وسایل آشپزخانه و … بپردازید. بهترین راه برای بسته بندی نیز، انواع کارتن خالی است که میتوانید به صورت رایگان، از سوپر مارکتهای محل خود تهیه کنید. پس از جمع کردن وسایل ریز و آماده شدن برای خارج کردن آنها از منزل، اولین توصیهای که در اسباب کشی وجود دارد، این است که ابتدا از وسایل سنگین و بزرگ شروع کنید.
به این معنی که وسایلی مثل یخچال، میز ناهارخوری، بوفه، مبل، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و … را از منزل خارج کرده و درون خودرو حمل بار بگذارید. پس از چینش مناسب این وسایل، نوبت به خرده ریزهایی میرسد که از قبل تمامی آنها را بسته بندی کردهاید. همانند خالی کردن منزل، پر کردن منزل جدید هم به همین شکل است، به این معنی که در ابتدا باید وسایل حجیم و سنگین را در خانه بچینید و سپس خرده وسایل را بیاورید. حال برای بسته بندی و جابهجایی هرکدام از وسایل، یک سری ترفند وجود دارد که میتواند کار شما را در مسیر اسباب کشی، ایمن و راحت بکند. در ادامه به بررسی ترفند اسباب کشی میپردازیم.
انواع ترفند اسباب کشی
همانطور که گفتیم، ترفند های اسباب کشی به شما کمک میکند تا وسایل مختلف منزل را با کمترین آسیب و آسودگی تمام، به منزل جدید ببرید. با این ترفندها همراه ما باشید.
۱. تقسیم وظایف برای صرفهجویی در وقت و انرژی
به جای این که هر نفر یک جعبه را آماده کند، چسب بزند، از پلهها پایین بیاورد و بعد از خروج از در، آن را درون کامیون قرار دهد، بهتر است هر نفر یکی از این کارها را انجام دهد. این امر نه تنها باعث میشود که هر یک از افراد کمتر خسته شوند، بلکه در وقت نیز صرفهجویی میشود. پس از این روش ترفند اسباب کشی کارآمد حتما استفاده کنید.
۲. دور انداختن یا اهدا کردن وسایل اضافی
گاهی اوقات ممکن است خیلی از افراد، نتوانند چیزهایی که مدتهاست دارند و از آن استفاده نمیکنند را دور بیاندازند. به همین دلیل هم ترجیح میدهند که در هر اسباب کشی، آن را با خود حمل کنند. این در حالی است که یکی از مهم ترین ترفندهای اسباب کشی که به آسودگی شما کمک میکند، دور انداختن وسایلی است که واقعا به آنها نیازی ندارید.
از سوی دیگر، اگر فکر میکنید که بقیه افراد به آنها نیاز دارند، میتوانید آنها را به بقیه بدهید. به عنوان مثال، لباسهایی که برایتان تنگ شدهاند و یا وسایل خانهای که آنها را دوست ندارید را به بقیه ببخشید. برای این که در روز اسباب کشی استرس این کارها را نداشته باشید، بهتر است از چند روز و یا حتی چند هفته قبل این کار را انجام دهید.
۳. فروش وسایل دست دوم و با ارزش
یکی دیگر از ترفندهای اسباب کشی که میتواند کمک زیادی به شما کند، فروش وسایل دست دوم در سایتهای مختلف است. با استفاده از این روش، شما هم از شر وسایل اضافی خود راحت میشوید و هم میتوانید بخشی از هزینه اسباب کشی را نیز بپردازید.
۴. تهیه یک کیسه حاوی وسایل ضروری
فرض کنید که دقیقا یک روز بعد از اسباب کشی باید به سر کار بروید. از سوی دیگر، مطمئنا همان روز اسباب کشی آنقدر خسته هستید که نمیتوانید همه بستهها را باز کرده و در منزل جدید خود بچینید. به همین دلیل هم بهتر است یک کیسه حاوی وسایل ضروری خود داشته باشید تا دیگر نیازی نباشد همه وسایل و جعبهها را باز کنید. برای مثال، در این کیسه میتوانید لوازم شخصی، لوازم آرایشی و برخی از لباسهای ضروری خود را قرار دهید. داشتن یک کیف حاوی وسایل ضروری میتوانید یکی از بهترین ترفندهای اسباب کشی در نظر گرفته شود که کمک زیادی به شما خواهد کرد.
۵. تعیین محل چراغ مطالعه
اگر قصد دارید در منزل جدید خود، مثلا در بالای میز یک چراغ یا لامپ نصب کنید، بهتر است در ابتدا با استفاده مکان آن را تنظیم کنید. این موضوع برای چراغ خواب، اهمیت بیشتری دارد و برای اینکه مطمئن شوید که جای مناسبی دارد یا نه، میتوانید از یک چراغقوه برای شبیهسازی چراغ استفاده کنید و بعد از اطمینان، چراغ را در محل موردنظر خود قرار دهید.
۶. بسته بندی مواد ضروری و موردنیاز در ظروف تمیز پلاستیکی
وسایل زیادی وجود دارند که شاید شما به محض اسباب کشی به منزل جدید، به آنها نیاز پیدا کنید. برخی از مهم ترین وسایل این چنینی، مواردی مانند جعبه چاقوها، حوله، کیسه زباله، ظروف غذاخوری، ظروف پخت و پز غذا، سیم رابط، شارژر گوشی، دستمال توالت، جعبه ابزار و سایر موارد مشابه آنها هستند. قرار دادن این وسایل درون ظروف پلاستیکی به جای جعبههای کاغذی یا کارتون، به شما این امکان را میدهد که دیگر نگران مرطوب و یا خراب شدن آنها نباشید.
۷. پیچیدن ظروف شکستنی درون پارچه یا لباس
برای بسته بندی کردن ظروف، سعی کنید از یک جسم نرم مثل پارچه، برای قرار دادن در بین هر ظرف استفاده کنید. به این شکل که یک بشقاب بچینید و سپس روی آن پارچه بگذارید و سپس روی پارچه، یک بشقاب دیگر و تا انتها به همین شکل. خیلی از افراد میگویند که برای محافظت از ظروف شکستنی در اسباب کشی، باید از پلاستیکهای حباب دار استفاده کرد. این در حالی است که هزینه خرید این همه پلاستیک برای ظروف بسیار زیاد آشپزخانه میتوانید بسیار زیاد باشد. به همین دلیل هم برای صرفهجویی در هزینهها، میتوانید این ظروف را درون پارچه و یا لباسهایتان بپیچید.
پیچیدن لباس اطراف ظروف، باعث میشود که شما با یک تیر، دو نشان بزنید. هم لباسهایتان را جمع میکنید و هم از ظروف شیشهای محافظت میکنید. قابلمهها را خالی درون کارتن نچینید، میتوانید ادویههایی که برای آشپزی استفاده میکنید را درون قابلمه قرار دهید. این ترفند برای اسباب کشی خیلی کارآمد است. علاوه بر اینکه دور هر لیوان روزنامه میپیچید، از کاغذهای ضخیم، در راستای پوشاندن بین لیوانها استفاده کنید. این ترفند اسباب کشی، تا حد زیادی جلوی شکستن لیوان را میگیرد.
۸. خرید مواد غذایی از دو هفته قبل از اسباب کشی
وقتی میخواهید از منزل قدیمی خود به مکان جدیدی نقل مکان کنید، به احتمال زیاد مجبور شوید خیلی از غذاهای خود را دور بریزید؛ به خصوص وقتی که منزل جدیدتان در مسافت دوری نسبت به خانه قدیمی باشد. به همین دلیل هم یکی از مهم ترین ترفندهای اسباب کشی این است که از دو هفته قبل از اسباب کشی، کم کم مواد غذایی خود را تمام کنید تا دیگر نیازی نباشد آنها را دور بریزید. سعی کنید در روزهای آخر اسباب کشی، خیلی لوازم یخچالی نخرید و در صورت امکان، در روز اسباب کشی، لوازم یخچالی خود را درون یخچال دوست یا همسایه قرار دهید.
۹. قرار دادن لباسها با چوب لباسی درون کیسه زباله
لباسهای دارای چوب لباسی را به هم چسبانده و همه آنها را درون یک کیسه زباله قرار داده و بند کیسه را گره بزنید. بهطوریکه دستگیره چوب لباسی، از پلاستیک بیرون باقی بماند تا راحت بتوانید آن را جابهجا کنید. همچنین میتوانید برای راحتی بیشتر، همان چوب لباسیها را هم به یک چوب لباسی آویزان کنید. این یکی از ترفند هایی برای اسباب کشی است که از کثیف شدن لباسها جلوگیری میکند.
۱۰. تمیز کردن خانه جدید قبل از اسباب کشی
سعی کنید قبل از اسباب کشی، به منزل جدید رفته و آن را تمیز کنید تا روز اسباب کشی، نیازی به انجام این کار نباشد. بدین منظور، چند روز قبل به مکان جدیدی که میخواهید به آنجا نقل مکان کنید، بروید و تمیز کردن آنجا را از سرویس بهداشتی آغاز کنید. زیرا مطمئنا بعد از یک روز اسباب کشی طاقت فرسا، میخواهید دوش بگیرید.
۱۱. قرار دادن پد درون لوازم آرایشی پودری
فرقی ندارد که شما بخواهید اسباب کشی کنید و یا به سفر بروید. در هر شرایطی برای محافظت از لوازم آرایشی پودری خود، بهتر است یک پد و یا مقداری پنبه درون آنها قرار دهید. این کار باعث میشود که حتی در مسیرهای طولانی هم مشکلی برای آنها به وجود نیاید.
۱۲. پوشاندن لوازم بهداشتی با سلفون
اگر میخواهید لوازم بهداشتی خود مانند شامپو، ژل شستشو و سایر موارد این چنینی را به منزل جدید خود ببرید، بهتر است در ابتدا یک لایه سلفون روی درب آن گذاشته و سپس درب آن را ببندید. این کار باعث میشود که در مسیر و جابجایی، مواد داخل لوازم بهداشتی به بیرون نشت نکند.
۱۳. قرار دادن بشقابها به حالت عمودی
یک نکته بسیار طلایی که میتوانید از آسیب رسیدن به بشقابهای جلوگیری کنید، قرار دادن آنها به صورت عمودی درون جعبه است. این موضوع باعث میشود که از احتمال شکستن بشقابها در طول مسیر تا حد زیادی کاسته شود.
۱۴. بسته بندی چاقوهای تیز درون دستکش فر
اجسام تیز مثل چاقو را درون یک دستکش بگذارید و سپس دستکش فر را وارد کارتن کنید. با این کار، هم از آسیب به خود جلوگیری میکنید و هم دیگر اقلام درون جعبه. این ترفند برای اسباب کشی در عین سادگی اهمیت زیادی دارد.
۱۵. پوشاندن درب کشوها و دراورها
اگر دارای دراور، عسلی یا میزهای کوچک دارای کشو هستید، راهی که برای جابهجایی آن پیشنهاد میشود این است که در صورت امکان، دستگیرههای آن را که به چوب پیج شدهاند باز کرده و آنها را به شکل برعکس، درون کشو پیچ کنید. سپس با استفاده از سلفون، تمامی نواحی ای که کشو دارد و ممکن است در طول مسیر باز شود را بهتراست با استفاده از چسب یا پلاستیک، درب آنها را بپوشانید. همچنین میتوانید مقداری از خرده بار را قبل از سلفون کشیدن درون کشوی آن قرار دهید. البته باید توجه داشته باشید که خیلی آن را سنگین نکنید. در کل اجسامی که دارای کشو هستند، اگر کشو سنگین دارند باید آنها را جدا کنید و اگر کشو سبک است، باید سلفون پیچی کنید. از کشو لباس گرفته تا کشو ادویهجات.
۱۶. خرید یک رول پلاستیک
یکی از مهم ترین چیزهایی که در طول اسباب کشی به آن نیاز پیدا میکنید، پلاستیک یا نایلون محکم است. به همین دلیل هم بهتر است به جای خرید نایلونهای کوچک و جداگانه، یک رول نایلون بخرید تا تمام وسایل خود را درون آنها قرار دهید و از آنها محافظت کنید.
۱۷. استفاده از کیسه ساندویچ برای وسایل کوچک
یکی دیگر از ترفندهای اسباب کشی که میتوانید از آن استفاده کنید، نگه داشتن کیسه ساندویچ برای جمع کردن وسایل کوچک است. برای مثال، شما مجبور هستید که میلههای کوچک پرده یا پیچهای مبل را موقع اسباب کشی جدا نمایید تا راحت تر بتوانید آنها را حمل کنید. در این شرایط، استفاده از یک کیسه مناسب درب دار به شما این امکان را میدهد که همه آنها را درون آن قرار داده و مطمئن شوید که گم نمیشوند. از سوی دیگر، برای این که کیسهای که حمل میکنید گم نشود، هر یک از آنها را به وسایل مرتبط با خودشان بچسبانید. برای مثال، اگر پیچ و مهرههای مبل را باز کردهاید، آنها را درون این پلاستیکها قرار داده و پشت میز یا مبل بچسبانید. شما میتوانید از این روش برای جمع کردن سیمهای لوازم برقی خود نیز استفاده کنید.
۱۸. قرار دادن کتاب در جعبه
بهتر است برای قرار دادن کتابها در جعبه، به سراغ جعبههایی بروید که از پلاستیک فشرده ساخته شدهاند. زیرا این جعبهها غالبا دارای دسته هستند و حمل آنها راحت تر است. به همین دلیل هم برای استفاده از این جعبهها به منظور حمل کتاب، سری به فروشگاه یا سوپرمارکت محله خود بزنید.
۱۹. عکس گرفتن از نحوه اتصال لوازم برقی و الکترونیکی
یک ترفند اسباب کشی این است که قبل از قطع کردن فیش تلویزیون، از اتصال فیش و درگاه آن عکس بگیرید! درصورتیکه از اتصال انواع فیشها اطلاع دارید که هیچ، اما اگر پشت تلویزیون شما، پر از سیمها و فیشهای مختلف است، پیش از جدا کردن فیشها از آن عکس بگیرید و با ورود به منزل جدید، همان فیش را به درگاه خود وصل کنید.
۲۰. استفاده از همه سبدها، محفظه لباسشویی و چمدانها به جای جعبه
درست است که همه افراد برای بسته بندی وسایل خود از جعبه استفاده میکنند، اما تعداد زیاد این جعبهها موقع اسباب کشی میتواند مشکلات زیادی برای شما به وجود بیاورد. علاوه بر این که احتمال گم شدن یا شکستن آنها نیز وجود دارد. چمدان، یکی از نعمتهایی است که برای اسباب کشی مورد استفاده قرار میگیرد.