فناوری جدیدی در نمایشگاه تلکام ۲۰۲۳ ارایه شده که با ارائه یوزکیس ویژه حوزه سلامت از طریق آنالیز سیگنالهای مغزی قابلیت پیشبینی حملات صرع را داشته و امکان لمس و بهرهمندی از تکنولوژیهای نوین در زندگی روزمره را فراهم میکند.
به گزارش اخبار استانی، فناوری MEC یا Multi-Access Edge Computing راهحلی برای پردازش روی لبه شبکه به حساب میآید که تا پیش از این در اختیار اپراتورهای ارتباطی نبود، اما پس از ورود اپراتورهای تلفن همراه ایرانی در کشور به موضوع نسل پنجم ارتباطات، یکی از اپراتورهای تلفن همراه با توان یک شرکت دانش بنیان داخلی موفق به توسعه آن شده است.
با افزایش نرخ تبادل داده کاربران که عمدتا ناشی از گسترش سرویسهای چندرسانهای است و نیز موارد استفاده جدیدی که برای شبکههای موبایل در نظر گرفته شده (از جمله اینترنت اشیاء) هدفگذاریهایی در زمینه نرخ تبادل داده، تاخیر، مصرف انرژی و سایر پارامترها در شبکه ۵G انجام شده است. بر این اساس نسل پنجم ارتباطات با استفاده از تکنولوژیهای محاسبات لبه با دسترسی چندگانه (MEC)، مجازیسازی عملکرد شبکه و شبکه نرمافزارمحور پیادهسازی میشود.
فناوری MEC در شبکه نسل ۴ هم قابل بهره برداری است و امکان ارائه انواع موارد کاربردی مانند واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، پخش ویدئو پرسرعت و تعاملی، پخش بازیهای آنلاین، تعاملی و… را با پارامترهای کیفی بسیار بالاتر به مشترکان این اپراتور فراهم می کند.
بر این اساس میتوان گفت که فناوری محاسبه لبه چند دسترسی در کشور بومی شده و به گفته کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات یک راهحل شبکه است که خدمات و عملکرد محاسباتی مورد نیاز کاربر را در گرههای لبه ارائه میکند. یعنی ظهور این فناوری دقیقا با هدف گسترش قابلیتهای محاسبات ابری تا لبه شبکه دسترسی است، به عبارتی نزدیکترین نقطه به کاربر.
فناوری محاسبه لبه چند دسترسی کمترین زمان تاخیر نرم افزاری را ایجاد می کند و در واقع کل محاسبات ترافیک و خدمات را از یک ابر متمرکز به لبه شبکه جایی که کاربر در تعامل و اتصال با شبکه است، میآورد. فناوری ۵G با توجه به سرعت بسیار زیاد و تاخیر بسیار کمی که دارد میگوید که چرا باید در شبکه درخواست از کاربر گرفته شود و به سمت سرورها و در ابری که ممکن است در جای دیگری باشد، فرستاده شود؟ بنابراین فناوری مذکور محاسبه ترافیک و خدمات از یک ابر متمرکز را به لبه شبکه در نزدیک نقطه به مشترک میکشاند.
در این راستا در بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام ۲۰۲۳)، اقدامات گوناگونی در این باره انجام شده است که یکی از آنها انتقال تجربه استفاده و بکارگیری پلتفرم بومی MEC در قالب یک یوزکیس منحصر بفرد است که در صورت تجاری شدن ابزارهای مورد نیاز آن، قابلیت پیشبینی بروز «حملات صرع» را برای کاربران تلفن همراه با امکان ارسال نوتیفیکیشن و پیامک به مراکز اورژانس خواهد داشت.
همچنین در صورت اتصال به خودروی هوشمندی که بیمار در معرض حمله، در حال رانندگی آن است، میتواند ضمن کاهش سرعت و کنترل خودرو، باعث کاهش حوادث ناگوار شود.
بخش فنی اپراتور ارایه کننده این سرویس، با تمرکز بر مقوله «هوش مصنوعی»، این یوزکیس را به نمایشگاه تلکام ۲۰۲۳ آورده است. فرآیند اجرایی یوزکیس مذکور به این شکل است که حسگر مغزی روی سر افراد قرار میگیرد و با آنالیز سیگنالهای مغزی، سه تا چهار ثانیه پیش از وقوع حمله، آلارم میدهد.
با وجود قابلیت تحرکپذیری و ظرفیت گسترده شبکه ارتباطی این اپراتور، این یوزکیس امکانی را فراهم میکند تا افراد دارای این بیماری در هنگام رانندگی، قبل از حمله متوجه شوند و در آینده کنترل خودرو را به خودروی خودران واگذار کنند.
انتهای پیام