بر اساس گزارشها طی ۷ ماهه امسال بیش از ۹۴ هزار و ۲۰۰ سرباز وظیفه موفق به گذراندن آموزشهای مهارتی شده و ۲۸۴ مربی پایور نیز تربیت شدهاند.
به گزارش اخبار استانی، در پنجمین جلسه شورای عالی سیاستگذاری مهارتآموزی سربازان وظیفه که رکن اصلی و بالاترین مرجع تصمیمگیری در حوزه مهارتآموزی و اشتغال سربازان وظیفه است، سند ملی مهارت و اشتغال سربازان وظیفه رونمایی شد.
بر اساس اعلام سازمان آموزش فنی و حرفهای، طی ۷ ماهه امسال بیش از ۹۴ هزار سرباز وظیفه آموزشهای مهارتی را کسب کردهاند.
این سند در هشتاد و یکمین جلسه شورای عالی اشتغال کشور به ریاست رئیس جمهور شهید در تاریخ ۱۴۰۰/۰۸/۰۶ تصویب و به تمام دستگاههای اجرایی کشوری و لشکری جهت اقدام ابلاغ شد.
از مهمترین محورهای سیاستهای راهبردی این سند چهار موضوع مهارتآموزی متناسب با نیازها، بهرهگیری از ظرفیتهای ملی، استقرار سامانههای اطلاعات مهارت و اشتغال و حمایت از اشتغال و کارآفرینی است.
سند ملی مهارت و اشتغال سربازان با قابلیت انسجام بخشی و همگرایی به عنوان سند میثاق برای مهارت آموزی سربازان به شمار میرود.این سند دارای ۴ سیاست راهبردی، ۱۵ سیاست اجرایی، ۵۴ دستاورد، ۵۹ برونداد و ۷۶ اقدام عمده است و بالغ بر ۴۰ دستگاه کشوری و لشکری را برای نقش آفرینی در حوزه مهارت آموزی و اشتغال کارکنان وظیفه پای کار میآورد.
متولی و محور اصلی اجرای این سند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قرارگاه مرکزی مهارت آموزی ستاد کل نیروهای مسلح است و دبیرخانه آن در قرارگاه مرکزی مهارت آموزی تشکیل میشود.
با اجرای این سند، تعداد مهارت آموزان سرباز، توسعه یافته و شتاب بیشتری میگیرد و تحقق شعار سرباز ماهر، اشتغال پایدار، اقتدار ملی تسریع شود.
در همین راستا،غلامحسین محمدی ـ معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای به تازگی از کسب آموزشهای مهارتی توسط ۹۴ هزار و ۲۶۹ نفر سرباز وظیفه و تربیت ۲۸۴ مربی پایور در ۷ ماه امسال خبر داده است.
به گفته وی،افراد برای ورود به بازار کسب و کار،نیازمند مهارتهای تخصصی و عمومی هستند و با توجه به زیرساختهای جغرافیایی و آمایش منطقه، باید مناسبترین و بهترین آموزشهای مهارتی با هدف اتصال آموزش ها به بازار کار ارائه شود.
از جمله مزایای داشتن مدرک فنی و حرفهای در سربازی، امکان کاهش مدت خدمت سربازی، اعطای تسهیلات، دریافت مرخصی تشویقی، امکان تعیین محل خدمت توسط فرد و برخورداری از بخشودگی جریمه سربازی است.
معاون وزیر کار با بیان اینکه خدمت سربازی، فرصت مناسبی برای مهارتافزایی و ارتقای مهارت است،گفت: سربازان وظیفه عمومی با کسب آموزشهای مهارتی به زنجیره اشتغال متصل می شوند.مطالعات انجام شده در کشورهای توسعه یافته نشان میدهد که سرمایه انسانی دارای تاثیر مثبتی بر رشد اقتصاد است و در صورتی که سطح مهارتهـای حرفهای نیروی انسانی ارتقا یابد، بهرهوری افزایش مییابد.
محمدی سهم گسترده نیروی انسانی در تولید ناخالص داخلی و توسعهیافتگی اقتصادی را یادآور شد و گفت:دوران سربازی،بهترین فرصت برای کسب مهارت و دستیابی به اشتغال است و بهترین روزهای عمر جوان ایرانی است که با کسب آموزشهای مهارتی در این ایام، آینده خود را در پیدا کردن شغل مناسب و زمینهسازی برای رقم خوردن آیندهای روشن تضمین کند.
یکی از سیاستهای مورد نظر قرارگاه مرکزی مهارتآموزی، تشویق و ترغیب مهارت قبل از ورود به دوران سربازی است و چنانچه فردی با تخصص وارد دوران خدمت شود میتواند از ظرفیتهای موجود استفاده کند و سطح تخصص و تعدد تخصص خود را افزایش دهد.
یکی از تاثیرات داشتن مدرک فنی و حرفهای در سربازی، امکان کاهش مدت خدمت سربازی است.سربازانی که در طرح سرباز ماهر شرکت میکنند میتواند با گذراندن آموزشها و دریافت مدرک معتبر از امتیاز کسر خدمت برخوردار شوند.اعطای تسهیلات،دریافت مرخصی تشویقی،امکان تعیین محل خدمت توسط فرد و برخورداری از بخشودگی جریمه سربازی از دیگر مزایای شرکت در طرح سرباز ماهر است.
به گزارش اخبار استانی، مهارت آموزی موثرترین راه ایجاد اشتغال به شمار میرود و سرمایهگذاری در آموزشهای مهارتی ضمن تربیت افراد متخصص و ماهر، نیاز واحدهای اقتصادی به نیروی ماهر را برطرف می کند.
انتهای پیام