رشد آمار اعتیاد در آمریکا؛ سونامی مصرف روزانه ماری‌جوآنا

رشد آمار اعتیاد در آمریکا؛ سونامی مصرف روزانه ماری‌جوآنا

یک تحقیق آماریِ جدید نشان می‌دهد برای نخستین‌بار در آمریکا تعداد کسانی که گفته‌اند روزانه و یا «تقریبا هر روز» ماری‌جوآنا مصرف می‌کنند از آنهایی که نوشیدن الکل در هر روز را گزارش کرده بودند، پیشی گرفته است.

به گزارش اخبار استانی، این تحقیق که در مجله اعتیاد منتشر شده، بر اساس داده‌هایی است که دهه‌هاست در مرکز ملی تحقیقات مواد و سلامت آمریکا جمع‌آوری می‌شود.

این مرکز در سال ۲۰۲۲ آمار آمریکایی‌ها که روزانه کانابیس (ماری‌جوآنا) استفاده می‌کنند را ۱۷ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر برآورد کرده است که برای نخستین بار از آمار ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار نفری کسانی که می‌گویند روزانه الکل می‌نوشند، بیشتر است. با این حال به لحاظ گستردگی، اعتیاد به الکل در این کشور همچنان نسبت به کانابیس رکورددار است.

بررسی این داده‌ها همچنین نشان داده است از سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۲، یعنی طی ۳۰ سال گذشته، سرانه میزان مصرف روزانه یا نزدیک به روزانه ماری‌جوآنا هم ۱۵ برابر شده است.

دکتر «بروک ورستر»، رئیس بخش پزشکی «ای‌او کر» که یک کارخانه تولید کانابیس دارویی است، معتقد است یکی از دلایل این افزایش در مصرف روزانه می‌تواند این باشد که افراد اکنون می‌توانند آزادانه درباره آن حرف بزنند و از مصرف خود بگویند.

از نظر دکتر ورستر، به همین علت ممکن است نرخ مصرف روزانه تغییر خاصی نکرده باشد و پیش‌تر نیز مصرف آن شایع بوده و تنها زدوده شدن ترس مردم در گزارش کردن مصرف کانابیس، موجب تغییر آمارهای رسمی شده باشد. ورستر البته افزوده که گسترش بسیار سریع صنعت تولید و ارائه قانونی ماری‌جوآنا در دو دهه گذشته هم می‌تواند نقش مهمی در ایجاد بازار مصرف داشته باشد.

به گزارش بی بی سی، مصرف تفریحی ماری‌جوآنا در نیمی از آمریکا یعنی ۲۴ ایالت و همچنین محدوده کلمبیا (واشنگتن دی‌سی) قانونی است و در ۳۸ ایالت این کشور هم مصارف دارویی کانابیس قانونی است.

اخیرا «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا هم از تلاش دولت خود برای اصلاح قوانین مواد مخدر و مصرف مواد خبر داده بود.

در همین حال، وزارت امنیت داخلی ایالات متحده در گزارش ارزیابی تهدیدات داخلی ۲۰۲۴ اشاره کرد که مواد مخدر سالانه تعداد بیشتری از آمریکایی ها را می کشد یا به آنها آسیب می رساند.

ایالات متحده به رغم اینکه تنها پنج درصد از جمعیت جهان را در خود جای داده است، ۸۰ درصد از مصرف جهانی مواد افیونی را به خود اختصاص داده است.

با اینکه بیش از ۵۰ سال پیش آمریکا علیه مواد مخدر اعلام جنگ کرد اما به دلیل سیاست‌های غلط، این معضل همچنان جان تعداد زیادی را در این کشور می‌گیرد و زندگی بسیاری را نیز نابود می‌کند.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل