
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشکدههای موضوعی در دانشگاه آزاد اسلامی یک مجموعه نظامند برای هدایت امور پژوهشی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان هستند.
به گزارش خبرگزاری آنا، دکترمحمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با مسئولان دانشکدههای موضوعی دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان دیدار و گفتوگو کرد.
طهرانچی در این نشست با اشاره به برخی از تفاوتهای دانشگاههای دولتی با دانشگاه آزاد اسلامی گفت: جنس نگاه دانشگاه آزاد اسلامی اجتماعی اقتصادی است و دریچه نگاه دانشگاه آزاد اسلامی مردم و اقتصاد آموزش عالی است، در همین راستا نیز برنامهها و سیاست گذاریهای لازم را انجام میدهد.
وی با بیان اینکه در ۸۰ سالی که دانشگاه به ایران وارد شده یک سازمان آموزشی قوام یافتهای دارد، اظهار کرد: چیزی که از ابتدا در دانشگاه سازمان نداشت، پژوهش و فناوری بود. پژوهش از اساس در ایران، پژوهش فردی بود. چیزی که اتفاق افتاد این بود که پژوهش و فناوری سازمان نداشت و به تبع آن اقتصاد دانش بنیان نیز در دانشگاه سازمانی نداشت.
طهرانچی با تأکید بر اینکه ما میخواهیم در دانشگاه آزاد اسلامی معطوف به جامعه کار کنیم، افزود: در این زمینه از تجربهای که در دانشگاههای پزشکی خود داشتیم و در آن دانشگاهها در راستای تربیت دانشجویان و اثرگذاریهای اجتماعی در تربیت دانشجویان فعالیت میکردیم، در راه اندازی دانشکدههای موضوعی استفاده کردیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دانشکدههای موضوعی یا همان (اینستیتوت) کارشان سازماندهی پژوهش و فناوری است. ما با همین نگاه اینستیتوت را با مفهوم زیست بوم دانشگاه در دانشگاه آزاد اسلامی خلق کردیم. دانشکدههای موضوعی با یک نظامندی کار و راجع به مسأله جامعه فکر میکنند و برای آن راه حل پیدا میکنند. در واقع یک مجموعهای نظامند برای هدایت امور پژوهشی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان دانشگاه به وجود میآید.
وی خاطرنشان کرد: در این دانشکدهها، دانشجویان باید در عرصه توانمندسازی شوند و یک جریان ارتباط مؤثر با بیرون دانشگاه توسط معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه انجام شود. این ارتباط با بیرون دانشگاه باید منطبق بر عملیاتی کردن طرح آمایش باشد. در واقع دانشکدهها آداپتور اتصال به بیرون دانشگاه و پل بین دانشگاه و جامعه هستند.
طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته کلاس محور، خود رشته محور و رشته محل محور بود، گفت: در حال حاضر در دانشگاه آزاد اسلامی افراد برای ما اصل هستند، ما یک نظام مدیریت شبکهای با حضور افراد هیأت علمی داریم، اساساً ادبیات در این دانشگاه عوض شده و از آنجا که زندگی همواره نو میشود، ما نیز باید ساختارها را پاسخگو و نو بیافرینیم.
طهرانچی با تأکید بر اینکه تحول شرط بقاست، گفت: ما باید حرکت کنیم، چرا که اگربایستیم از بین میرویم، تغییرات باید به نحو احسن و نوآورانه باشد. در حال حاضر دانشجویان طالب علم نیستند، بلکه طالب توانایی اقتصادی هستند، آنها به دنبال فناوری اقتصادی و کسب توانایی هستند، بنابراین ما باید بتوانیم در این راستا حرکت کنیم. ما به دنبال فناوری در بازار کسب و کار هستیم.
وی خاطرنشان کرد: شعار دانشگاه آزاد اسلامی در دانشکدههای موضوعی این است که ما توانایی را به شما یاد میدهیم. ما در این دانشکدهها نوآورانه و فناورانه به مسائل نگاه میکنیم و مسئولان دانشکدههای موضوعی باید این موضوع را مورد توجه قرار دهند و نوآورانه و فناورانه بودن فعالیتها را در اولویت قرار دهند.