اجرای باغ و ویلا
این روزها بیشتر افراد تمایل به گذراندن تعطیلات خود در دل طبیعت دارند، به همین علت تقاضای طراحی باغ ویلا و خانههای ویلایی افزایش بسیاری پیدا کرده است.
همانطور که از اسم باغ ویلا مشخص است این فضا ترکیبی است از باغ و ویلا، یعنی به باغی که در آن ویلا ساخته شود باغ ویلا گفته میشود.
و طراحی داخلی خانه ویلایی اصول خاصی دارد. در ادامه با این اصول آشنا خواهیم شد و نحوه اجرای یک باغ ویلای زیبا و خاص را مورد بررسی قرار می دهیم.
مراحل اجرای ویلا و باغ ایرانی
- ثبت ابعاد زمین باغ ویلا
- در نظر گرفتن بودجه ی کارفرما
- در نظر گرفتن سلیقه ی کارفرما و مشورت با کارفرما
- توجه به جهت طلوع و غروب خورشید
- انتخاب گیاهان مصرفی در فضای سبز باغ ویلا با توجه به شرایط اقلیمی
- جا نمایی ساختمان، زمین بازی، آبنما، استخر و کلیه تجهیزات باغ ویلا
- طراحی راههای ارتباطی مناسب بین فضاها
- طراحی داخلی فضای باغ ویلا با توجه به میزان نورگیری، ارتفاع طبقات و کاربردهای مد نظر
- انتخاب نوع متریال مصرفی در فضاهای داخلی و خارجی باغ
- توجه به نورپردازی باغ ویلا
عوامل اجرای باغ و ویلا استاندارد
1- توجه به انتخاب میز و صندلی
در دکوراسیون داخلی مغازه با ام دی اف میز و صندلی فضای نشیمن باغ ویلا، باید به گونه ای انتخاب شوند که به طور کامل با فضای لند اسکیپ و همچنین سبک طراحی ویلا هماهنگ باشد. برای مثال اگر شما به دنبال طراحی باغ ویلا سنتی هستید، نباید از مبلمان مدرن استفاده نمایید. و حتی المقدور باید از تخت ها و مبلمان سنتی در فضای نشیمن باغ ویلا استفاده نمایید.
2- توجه به تناسب رنگ گیاهان با مصالح ساختمانی مصرفی
هماهنگی میان اجزای باغ ویلا یکی از اصول مهم طراحی باغ ویلا 1000متری می باشد. حتی میان گیاهان فضای سبز باغ و متریال مصرفی در باغ ویلا باید هماهنگی از نظر رنگی و از نظر ظاهری ایجاد کرد تا مانع ایجاد فضای گنگ و نامفهوم در باغ شویم.
3- ایجاد تناسب میان متریال های مصرفی باغ و ویلا
قیمت طراحی داخلی مسکونی در صورتی که در یک ویلا قسمت سقف از پوشش شینگل سنگی استفاده شده باشد، طراح به موضوع لوکس بودن توجه ویژه ای کرده است. بنابراین لازم است برای ایجاد تعادل و تناسب میان فرم ساختمان و رنگهای به کار رفته در آن از مصالح و متریالی در طراحی باغ ویلا 500 متری استفاده گردد که با نمای سنگ به کار رفته در ساختمان هماهنگی وهارمونی داشته باشد.
4- توجه به ایجاد سقف شینگل در طراحی باغ ویلا
در حالت کلی در طراحی ویلا باغ ایرانی که دارای انواع مختلف سقف شیبدار هستند، متداول ترین و محبوبترین پوششی که از آنها به عنوان پوشش سقف استفاده میگردد شینگل است. البته در بعضی مواقع و مواقع لزوم از بتن و آسفالت برای پوشش سقف استفاده میگردد. اما در حالت کلی بهترین نوع پوشش برای سقفهای شیبدار شینگل میباشد.
از مهمترین مزیتهای سقف شینگل نسبت به دیگر متریال به کار رفته در سقف بناها هماهنگی وهارمونی این نوع متریال با انواع مختلف دکوراسیونها و فضای سبز به کار رفته در طراحی باغ میباشد.
شینگل دارای طرحها و رنگهای متفاوتی میباشد که هر کدام از این طرحها دارای مشتریان خاص خود هستند. همچنین افرادی که به جلال و شکوه و لوکس بودن ویلاهای خود توجه ویژه ای دارند معمولاً پوشش سقف شینگل سنگی را برای استفاده در بنای خود انتخاب میکنند.
در صورتی که شما به دنبال تنوع رنگی زیادی هستید میتوانید پوشش شینگل آسفالتی را برای استفاده در بنای خود به کار ببرید. همچنین افرادی که به دنبال استفاده از نمای چوبی در طرح بنای خود هستند میتوانند پوشش شینگل با طرحهای چوبی را انتخاب نمایند.
5- طراحی ورودی باغ ویلا
یکی از نکاتی که باید حتما در طراحی باغ ویلا لاکچری به آن توجه ویژه ای کرد، توجه به ورودی باغ ویلا است. ورودی محوطه هر چقدر زیبا و جذاب تر باشد می تواند توجه افراد زیادی را به سوی خود جلب کند و موجب با شکوه تر شدن باغ ویلا می شود.
هزینه طراحی باغ ویلا
هزینه طراحی باغ ویلا کوچک میتواند بسیار متغیر باشد. هر چه طراحی باغ ویلا با جزئیات بیشتری انجام بگیرد، هزینه بیشتری نیز به همراه خواهد داشت. شاید خیلی از افراد به دنبال طراحی باغ ویلا با هزینه پایین باشند . اما نباید این نکته را از یاد برد که هزینه پایین تر در طراحی باغ ویلا، میتواند مشکلاتی را در زمان اجرا به همراه داشته باشد. در واقع طراحی باغ ویلا با جزئیات کمتر، کار اجرا را سخت تر میکند.
طراحی باغ ویلا به غیر از نشان دادن کلیات، میتواند شامل نقشههای قسمت تاسیسات و نورپردازی نیز شود. علاوه بر جزئیات، کیفیت خروجی طراحی باغ ویلا بر قیمت آن تاثیر گذار است، به شکلی که هر چه کیفیت خروجی بیشتر شود، هزینه طراحی نیز افزایش خواهد یافت.
مراحل اجرای باغ ویلا
- برداشت دقیق وضعیت زمین: نقشه برداری عوارض و ناهمواری ها، میزان و نوع پوشش گیاهی ای که باید حفظ شوند و بخش هایی که باید پاکسازی شوند.
- تهیه نقشه وضع موجود: جانمایی و جهت گیری ساختمان ویلا و تعیین تعداد طبقات آن، با توجه به شرایط اقلیمی و محدودیت های فیزیکی، بصری و فضایی موجود.
- طراحی ویلا: تهیه نقشه های مورد نیاز برای ساخت ویلا، انتخاب سبک مورد نظر و در نظر گرفتن هزینه ساخت ویلا.
- طراحی محوطه باغ: طراحی باغ و ویلا استخر، طراحی باغ و ویلا فضای سبز،آلاچیق، پاسیو، زمین بازی و دیگر فضاهای تفریحی و استراحت. همچنین راه های ارتباطی و مسیرهای دسترسی پیاده و ماشین رو.
- تهیه نقشه های فاز دو معماری و لندسکیپ، تاسیسات و سازه
- آماده سازی زمین: خاکبرداری و خاکریزی های مورد نیاز برای ایجاد ترازها در طراحی باغ
- اجرای زیرساخت های محوطه: اجرای زهکشی، طراحی و نصب سیستم ها ی آبیاری، فاضلاب و تاسیسات برقی محوطه
- باغ آرایی: اصلاح پوشش های گیاهی نا مطلوب، کاشت درختان، گلها و گیاهان متنوع و ساخت باغچه ها با اندازه ها و فرم های مختلف.
- انتخاب و نصب مبلمان بیرونی: توجه به سبک، اندازه و جانمایی آن ها به نسبت به سبک کلی و وسعت باغ ویلا و پرهیز از شلوغی.