وجود چالش فراوان برای اخذ مجوز برای دانش‌بنیان‌ها/سهم مساوی زنان و مردان در عرصه فناوری

نبرد زنان در عرصه فناوری (۱)؛

وجود چالش فراوان برای اخذ مجوز برای دانش‌بنیان‌ها سهم مساوی زنان و مردان در عرصه فناوری

مدیر تحقیق و توسعه یک شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه زنان و مردان در عرصه فناوری برابر است، گفت: چالش اصلی شرکت‌های دانش‌بنیان ایران، روند طولانی و بعضاً غیرضروری اخذ مجوز است.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران از ۲۹ بهمن ۱۴۰۲ در محل مصلای امام خمینی(ره) آغاز به کار کرده است.

غرفه خبرگزاری علم و فناوری آنا در بیست‌وچهارمین دوره نمایشگاه رسانه‌های ایران، میزبان زهرا صبح‌سوز، مدیر تحقیق و توسعه یک شرکت دانش‌بنیان زیرمجموعه پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی سمنان زنان فناور و نوآور دانش‌بنیان کشور بود. 

صبح‌سوز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، ابتدا از حوزه‌های تخصصی فعالیت‌های شرکت توضیحاتی ارائه کرد و افزود: شرکت در حوزه منسوجات نبافته و مواد اولیه صنایع تکمیلی در کشور فعالیت دارد.

وی در راستای کاربرد تولیدات این شرکت دانش‌بنیان برای صنایع مختلف ادامه داد: درواقع صنعتی درکشور نیست که از این منسوجات نبافته بهره نبرد. این مواد تکمیلی در صنعت آرایشی و بهداشتی(قسمت‌های جاذب پوشک و نواربهداشتی)، در صنعت پزشکی به‌عنوان مواد اولیه ماسک، زیرانداز بیمار، گان اتاق عمل کاربرد دارد.

صبح‌سوز درباره مزیت فناورانه فعالیت‌های این شرکت و شاخصه فناوری شرکت توضیح داد: در حال حاضر به‌ویژه تا قبل از دوران کرونا، این مجموعه اولین و تنها مجموعه در حوزه منسوجات نبافته بود که فعالیت می‌کرد اما ورود نانوذرات و کاربرد آن‌ در منسوجات می‌تواند از جمله فعالیت‌های دانش‌بنیان این شرکت فناور است.

سهم مساوی زنان و مردان در حوزه‌های دانش‌بنیانی کشور

این زن فناور حوزه نانو در خصوص نقش و سهم زنان دانش‌بنیان و همچنین چالش‌ها و ظرفیت‌های موجود در کشور برای نقش‌آفرینی زنان توضیح داد: از نظر شخص من با توجه به تجربه و سال‌ها فعالیت در حوزه فناوری و دانش‌بنیان‌ها می‌توانم به صراحت بگویم تفاوتی میان زنان و مردان در کشور برای فعالیت‌های فناورانه وجود ندارد.

وی افزود: همان‌طور که شاهد اخذ مجوزهای بسیار برای تاسیس شرکت‌ها توسط زنان هستیم. پس می‌توانیم این ادعا را داشته باشیم که همچنان ظرفیت‌های زیادی برای حضور زنان در صنعت و فناوری وجود دارد.

صبح‌سوز با بیان اینکه چالش اساسی شرکت‌های دانش‌بنیان کشور ارزآوری و برخی محدودیت‌های اخذ مجوز است ادامه داد: تنها راهکار رهایی از مشکلات اقتصادی کشور تقویت روحیه دانش‌بنیانی در کشور و تسهیل روندهای اخذ مجوز است. یکی از این راهکارها، ارزآوری دانش‌بنیان‌ها است.

مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانش‌بنیان به مشکل اخذ مجوز برای یکی از محصولات دانش‌بنیان این شرکت که نیاز به همکاری ارگان‌های مرتبط داشت اشاره کرد و افزود: برای اولین‌بار در جهان محصول منسوج نبافته پروبیوتیک توسط این شرکت ایرانی طراحی و تولید شد. اما حدود سه سال است که باوجود گواهی ثبت اختراع، معطل مجوز سازمان غذا و دارو هستیم.

وی درباره دلیل موجه این سازمان‌ها برای عدم ارائه مجوز گفت: البته دلیل عدم ارائه مجوز توسط سازمان غذا و دارو این بود که پیشینه و سابقه‌ای از تولید این محصول در دنیا وجود ندارد و برای کشور می‌تواند پُر ریسک و پُر هزینه باشد.

خروج از نسخه موبایل