طرز تهیه شیرینی پفکی
شیرینی پفکی گردویی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با وبسایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم شیرینی پفکی گردویی | |
پودر قند | ۷۵ گرم |
زرده تخم مرغ | ۳ عدد |
پودر هل | ¼ قاشق چایخوری |
آب لیمو ترش | ¼ قاشق چایخوری |
وانیل | ۱ پنس |
آرد سفید | ۱ قاشق چایخوری |
گردوی نیم کوب شده | ۱۰۰ گرم |
پودر پسته | برای تزیین |
دستور تهیه شیرینی پفکی گردویی
مرحله اول
برای تهیه شیرینی مرنگ گردویی ابتدا زرده های تخم مرغ را به همراه وانیل و پودر قند داخل یک کاسه مناسب و جادار می ریزیم و با همزن برقی به اندازه ای می زنیم ( حدودا ۵ دقیقه ) تا رنگ مواد سفید و کشدار شود.
مرحله دوم
در این مرحله آبلیمو ترش را همراه با پودر هل به مواد می افزاییم (لیمو برای اینکه طعم شیرینی ها خیلی شیرین نشود اضافه می شود می توانید حذف کنید) و با همزن برقی در حدی مواد را ترکیب می کنیم که فقط با هم یکدست و مخلوط شوند.
مرحله سوم
حالا آرد را نیز در صورت تمایل در این مرحله اضافه می کنیم (برای ضخیمتر شدن شیرینی است که می توانید حذف کنید) و همزن را کنار می گذاریم و گردوهای نیم کوب شده را به مایه اضافه می کنیم و با قاشق مایه را مخلوط می کنیم تا گردو در تمام مایه شیرینی پخش شود.
مرحله چهارم
سپس سینی فر را خارج می کنیم و فر را روشن می کنیم و روی ۱۳۰ الی ۱۵۰ سانتیگراد قرار می دهیم تا گرم شود.کف سینی فر کاغذ روغنی قرار می دهیم و از مایه شیرینی با قاشق چای خوری بر می داریم و روی کاغذ روغنی می ریزیم.
مرحله پنجم
مایه شیرینی را با فاصله حدودا ۲ سانتیمتر به همین شکل می ریزیم و با کف قاشق کمی روی مایه را فشار می دهیم تا کمی پهن شوند و روی آن ها کمی پودر پسته می ریزیم، سپس سینی را داخل فر قرار می دهیم.
مرحله ششم
در این مرحله اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت حدودا ۱۵ دقیقه پف کنند و کمی حجم آن ها بیشتر شود. پس از اینکه شیرینی ها به طور کامل پخته شدند وسط آن ها کمی شل است، که این موضوع جای نگرانی ندارد
مرحله هفتم
چون بعد از اینکه کاملا سرد شدند این مسئله حل می شود و شیرینی ها ترد و تو خالی می شوند. شیرینی ها را با پالت از کاغذ روغنی به آرامی جدا می کنیم و در ظرف در بسته و خشک و خنک قرار می دهیم. نوش جان
طرز تهیه شیرینی پفکی گردویی خوشمزه و ساده به رمرحله اول تهیه ی شیرینی پفکی: سفیده تخم مرغ را در ظرف گود و بزرگی می ریزیم و با همزن هم می زنیم آنقدر هم می زنیم که وقتی ظرف را خم می کنیم از ظرف نریزد.
مرحله ی دوم تهیه ی شیرینی پفکی: وانیل را اضافه می کنیم و بعد از آن در سه مرحله پودر شکر را همزمان با همزدن اضافه می کنیم. با سرعت متوسط همزن، بیست دقیقه تا نیم ساعت مواد را هم میزنیم تا سفیده تخم مرغ آنقدر سفت شود که جای پره های همزن رویش بماند.
مرحله ی سوم تهیه شیرینی پفکی: موادمان را در قیفی که ماسوره ساده یا شکوفه دارد ، می ریزیم.سطح سینی فر را را با کاغذ روغنی می پوشانیم و با ماسوره زدن تمام موادمان را به شکل شکوفه به سینی انتقال می دهیم. سینی را به فری که از قبل با دمای کم گرم کردیم انتقال می دهیم و در آن را باز می گذاریم تا شیرینیمان خشک شود. (حدود 5 ساعت زمان می برد تا شیرینی خشک شود و تغییر رنگی هم ندهد.) در آخر شیرینی را در ظرف مناسبی می چینیم و با خلال پسته و نقل تزئین می کنیم.
نکات مهم: ذره ای زرده تخم مرغ نباید قاطی سفیده آن باشد. در ظرف تهیه مواد شیرینی پفکی نباید رطوبت وجود داشته باشد و حتما باید بدون مواد دیگری کاملا خشک باشد. برای تهیه شیرینی پفکی در رنگ های دیگر می توانید در مرحله ی آخر قبل از ریختن آن در ماسوره ، رنگ خوراکی دلخواهتان را به آن اضافه کنید تا باب میلتان شود. شیرینی پفکی را میتوان روی بخاری و شوفاژ نیز درست کرد و زمان آماده شدن آن وقتیست که شیرینی پفکی از کاغذ جدا شود این کار زمان زیادی شاید تا 24 ساعت هم طول بکشد و به حوصله ی شما بستگی دارد.
نوش جان
وش قنادی
5 2
منبع: مجله حاشیه نیوز