معضل بزرگ تبریز نبود زمان مشخص برای دفع زباله از سوی شهروندان است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

معضل بزرگ تبریز نبود زمان مشخص برای دفع زباله از سوی شهروندان است - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار آنلاین، حبیبه هراتی عصر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه روزانه حدود یک هزار تن زباله در این شهر تولید و از معابر جمع آوری می‌شود، گفت: سرانه تولید روزانه زباله در تبریز حدود ۶۳۰ گرم می‌باشد که در مقایسه با سرانه کشوری و جهانی مناسب است و این موضوع نشان می‌دهد که شهروندان تبریزی مسائل مربوط به مصرف مواد غذایی و تولید زباله رعایت می‌کنند.

وی با تاکید بر اینکه ۸۰ درصد از هزینه‌های پسماند در مرحله جمع آوری هزینه می‌شود، افزود: همراهی شهروندان با مدیریت شهری و گسترش فرهنگ کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدا، نقش بسزایی در نظافت عمومی شهر ایفا می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه طرح جمع آوری شبانه پسماند شهری در تبریز در مرحله اول همزمان با روز زمین پاک در ۲ حوزه منطقه ۵ و منطقه ۲ شهرداری تبریز آغاز می‌شود، اظهار کرد: این طرح به تدریج در سایر مناطق شهرداری‌ها نیز اجرا می‌شود.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تبریز با بیان اینکه معضل بزرگ تبریز در زمینه دفع زباله، عدم وجود زمان مشخص برای دفع زباله از سوی شهروندان است، گفت: شهروندان هر زمان اراده می‌کنند، پسماند خود را در باکس‌های زباله می‌ریزند و این موضوع موجب بروز پدیده زباله گردی، رشد این پدیده و ایجاد مافیای زباله در این شهر شده است.

هراتی، ادامه داد: انداختن زباله‌های حجیم و اسباب و اثاثیه مستعمل منازل در مناسبت‌های مختلف مانند خانه تکانی عید نوروز در داخل باکس‌های زباله و توقف خودروها در جلوی این باکس‌ها و ایجاد مانع برای تخلیه باکس‌ها توسط خودروهای مکانیزه از دیگر معضلات جمع آوری زباله از طریق باکس‌های زباله در سطح این شهر است.

وی با تاکید بر اینکه بروز این مسائل موجب نارضایتی شهروندان می‌شود، یادآور شد: طرح جمع آوری شبانه پسماند شهری در کلانشهر تبریز در راستای سه هدف عمده شامل ایجاد نظم و انضباط عمومی در دفع زباله شهروندان، جلوگیری از ناامنی و ارتقای امنیت عمومی در شهر و افزایش سلامت شهروندان و از بین بردن تهدیدات غیربهداشتی ناشی از انباشت و پخش زباله در اطراف باکس‌های زباله اجرا می‌شود.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تبریز گفت: در اجرای این طرح زمان مشخصی برای تحویل زباله و پسماند شهروندان از درب منازل به مأموران جمع آوری زباله اعلام می‌شود.

هراتی، افزود: پسماندهای شهروندان نیز در اجرای این طرح خریداری می‌شود و کیف پول آنان شارژ شده و برای پرداخت عوارض شهرداری و سایر موارد پیش بینی شده در سامانه هوشمند «بهروب» از جمله امور خیریه هزینه می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه هم اکنون زیرساخت لازم برای تفکیک زباله از مبدا وجود دارد، افزود: در زمان کنونی هشت هزار کاربر در این سامانه عضو شده‌اند و تلاش می‌شود این تعداد به ۵۰ هزار کاربر افزایش یابد.

هراتی، با اشاره به تکلیف قانونی شهروندان در خصوص کاهش تولید پسماند و تفکیک زباله از مبدا، ادامه داد: شهروندان با رعایت این تکالیف می‌توانند در حفظ محیط زیست از آثار زیانبار پسماند نقش بسزایی ایفا کنند.

دکمه بازگشت به بالا