مقایسه فرشهای اکریلیک با دیگر انواع فرش ماشینی
حال به بررسی تفاوت فرش های ماشینی ۱۰۰درصد اکریلیک با فرشهای درصد دار (که ترکیبی از اکریلیک با BCFهستند) یا فرشهای کاملا BCF و فرشهای پلی استر میپردازم.
از لحاظ دوام و طول عمر، فرشهای اکریلیک نسبت به فرشهای BCF، درصد دار و پلی استر، از طول عمر بیشتری برخوردار میباشند این فرشها برای مدت طولانی حتی تا بیش از ۳۰۰ سال قابل نگهداری و استفاده هستند ولی فرشهای BCF و پلی استر عمر کوتاهی دارند و در زمان بسیار کوتاهی نرمی و لطافت خود را از دست خواهند داد.
بیشتر بخوانید: خرید انواع فرش دستباف و معرفی ویژگی آنها
از لحاظ کوتاه شدن (آبرفتگی)، به مرور زمان بر اساس مدت مورد استفاده قرار گرفتن یا همان پا خوردگی، تغییر فرشهای اکریلیک بسیار کم یا ناچیزی میباشد که به حساب نمیآید ولی در دیگر انواع فرش ماشینی، این موضوع به شکل ملموسی قابل مشاهده است به طوری که بعد از مدتی شاهد کج یا کوتاه شدن قد یا پهنای فرش خواهیم بود.
از لحاظ شستشو و در معرض نور قرار گرفتن در فرشهای اکریلیک شاهد هیچ گونه تغییری نمیباشیم ولی این مورد در فرشهای BCF، مخلوط و پلی استر بالعکس میباشد که باعث میشود جلوه و زیبایی فرش در زمان کوتاهی از بین برود
فرشهای اکریلیک از مقاومت بالایی در برابر گرمای مستقیم برخوردار می باشند به طوری که یکی از ویژگیهایی که فرش اکریلیک را از سایر فرشها متمایز میکند تست گرما میباشد به طوریکه می توان اتوی داغ را روی فرش گذاشته بدون تغییر برداشت ولی در الیاف BCF و پلی استر، فرشها بر اثر قرار گرفتن در برابر گرما دچار سوختگی و فرورفتگی شده و فرش از بین میرود.
از لحاظ سایش، فرش اکریلیک دچار تغییر نمیشود ولی BCF و پلی استر دچار خوردگی یا پوسدگی به مرور زمان میشوند.
از لحاظ زیبایی در طول زمان، فرش اکرلیک قابل قیاس با فرشهای درصد دار یا BCF و پلی استر نمیباشد.
اما از معایب فرشهای اكريليك میتوان به این مورد اشاره کرد که در کوتاه مدت جذب طبیعت نميشوند ولي BCF و پلی استر به مرور پودر شده و در فضا پراكنده و در طبيعت جذب ميگردد.
بر اساس آمار مجله ، تولید الیاف اکریلیک در سال ۲۰۱۳ میلادی 9.1 درصد و تولید الیاف پلی استر 6.7 درصد به نسبت سال ۲۰۱۲ رشد داشتهاند. در حال حاضر در کشور آلمان شرکت درالون در سال 170 تن الیاف اکریلیک تولید میکند که از انواع ظریفتر آن جهت مصرف پوشاک بچهگانه و مخصوصا لباس عروسکها استفاده میشود.
این درحالی است که اخیرا عدهای به ویژه در فضاهای مجازی اینگونه شایع کردهاند که الیاف اکریلیک سمی است! آیا به واقع در اروپا اجازه میدهند لباس کودک و عروسک که ممکن است حتی در هنگام بازی در دهان کودک قرار بگیرند از الیاف سمی تولید شوند؟! جهت یادآوری باید گفت به علت پرز دهی که فرشهای اکریلیک در هفتههای اولیه دارند، تنها ممکن است در برخی افراد که مبتلا به حساسیت هستند موجب تشدید آن شوند.
البته همانطور که اشاره شد، پرزدهی فرش ماشینی در همان هفته های ابتدایی طبیعی و بدون مشکل خواهد بود. اما چناچنه با گذشت زمان، پرزدهی فرش کاهش نیابد و حتی در حال افزایش باشد، این امر دیگر طبیعی نیست و ممکن است بخاطر کیفیت نامناسب نخ آکریلیک باشد. در هر حال، اگر اکنون دچار چنین مشکلی هستید، میتوانید مقاله را مطالعه کنید تا با روش های مختلف برای کاهش و حتی از بین بردن پرزدهی فرش آشنا شوید.