پیشبینی تولید بیش از ۲۵ میلیون تن سبزی و صیفی
تولید حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سبزی و صیفی در فضای باز تا پایان شهریور سال زراعی جاری پیشبینی میشود.
به گزارش اخبار استانی، مدیرکل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: در صورت وجود بازارهای صادراتی یا تقاضای صنایع تبدیلی امکان افزایش تولید نیز وجود دارد.
حسین اصغری اظهار کرد: در سال زراعی گذشته نیز حدود ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن سبزی و صیفی در فضای باز تولید و نزدیک به چهار میلیون تن صادر شد.
وی گفت: بیشترین صادرات سبزی و صیفی به کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و حاشیه خلیج فارس بوده است.
اصغری ادامه داد: ما هر سال با توجه به توانمندیهای استانها در تولید سبزی و صیفی، شرایط بارندگی، هزینههای تولید و وضعیت صادرات، برنامه تولید سبزی و صیفی را به صورت فصلی به استانها ابلاغ میکنیم.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی، افزایش عملکرد و ارتقای بهرهوری را از اهداف این دفتر در حوزه سبزی و صیفی دانست و تصریح کرد: کاهش مصرف آب، توسعه سیستمهای نوین آبیاری، تغذیه گیاهی مناسب، نشاءکاری، مبارزه با عوامل خسارتزا و استفاده از بذرهای اصلاح شده از برنامههایی است که موجب افزایش عملکرد و بهرهوری میشود.
وی افزایش متوسط عملکرد تولید سبزی و صیفی در فضای باز را طی سه سال اخیر نزدیک به سه تن در هکتار عنوان کرد.
اصغری درباره بذرهای مورد نیاز سبزی و صیفی گفت: کل نیاز بذرهای سبزی و صیفی کشور به جز سیبزمینی حدود ۴۰۰۰ تن در سال است و ۵۵۰ هزار تن نیز بذر سیبزمینی نیاز داریم که بیش از ۹۹ درصد بذر سیبزمینی در داخل کشور تولید میشود.
وی خاطرنشان کرد: از چهار هزار تن بذر سبزی و صیفی، ۷۰۰ تا ۷۵۰ تن از طریق واردات و مابقی از تولیدات داخلی تأمین میشود و به عبارت دیگر بیش از ۸۰ درصد بذر مورد نیاز سبزی و صیفی کشور داخلی است.
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهادکشاورزی در مورد نقش شرکتهای دانشبنیان در تولید بذرهای هیبرید سبزی و صیفی گفت: شرکتهای دانشبنیان در تولید انواع بذر سبزی و صیفی فعالند و امیدواریم با معرفی کالاهای داخلی به کشاورزان سهم بذور داخلی در بازار بذر افزایش یابد.
وی افزود: این شرکتها در زمینه تولید کودهای تخصصی نیز فعالیت میکنند و این کودها را در اختیار کشاورزان قرار میدهند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی، اصغری توسعه سیستمهای هوشمند در مزارع و باغات و ساخت ماشینآلات مورد نیاز بخش کشاورزی را از دیگر زمینههای فعالیت این شرکتها دانست که باید از آنان حمایت کرد.
انتهای پیام