کشت مکانیزه برنج؛ نجات کشاورزی شمال در بحران آب
اخبار استانی/مازندران فرماندار شهرستان نور با تاکید براینکه کشاورزان باید به سمت کشت مکانیزه حرکت کنند گفت: کشت مکانیزه برنج کشاورزی شمال را از بحران آب نجات می دهد.

بیژن پولادی دوشنبه ۲۴ فروردین در مراسم روز مزرعه با موضوع فناوری کشت مکانیزه برنج روستای شیرکلا چمستان با اشاره به چالش کمبود منابع آبی در کشور بر لزوم مدیریت صحیح آب و کشت محصولات کم آب بر تأکید کرد.
وی گفت: ما در کشوری زندگی می کنیم که با بحران آب مواجه است و تنها خطه سبز شمال کشور باقی مانده است. علاوه بر اجرای روش های نوین کشت باید به فکر مدیریت منابع آبی و تولید محصولات کم آب بر باشیم.
فرماندار نور تصریح کرد: برای گذار از کشاورزی سنتی ابتدا باید باور و نگرش کشاورزان تغییر کند. آموزش به تنهایی کافی نیست بلکه باید مزایای کشت مکانیزه را به طور عملی نشان دهیم. در گذشته کشاورزی کاملاً سنتی بود اما امروز با استفاده از دستگاه های مکانیزه مانند کمباین کار آسان تر و تولید افزایش یافته است.
این مسئول با اشاره به تجربه موفق کشت مکانیزه در مناطق مرکزی و شرقی استان خواستار ترویج این روش در شهرستان نور شد و گفت: باید این تفکر در ذهن کشاورزان نهادینه شود تا به سمت کشت مکانیزه حرکت کنند. اگر حوزه کشاورزی را حفظ نکنیم بقای انسان به خطر می افتد. کشاورزی اولویت است و باید برای افزایش تولید و بهره وری تلاش کنیم.
این مسئول با اشاره به نقش حمایتی دولت و مجلس از کشاورزان گفت: دولت باید از کشاورزان حمایت کند نمایندگان مجلس شورای اسلامی در شمال کشور نیز پیگیر حمایت از کشاورزان هستند تا آن ها مجبور به تغییر کاربری اراضی نشوند. هر جا نیاز به حمایت حاکمیتی و ملی باشد ما از کشاورزان پشتیبانی خواهیم کرد.
عزیزالله هوشمند مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نور هم در این جلسه با اشاره به کاهش سالانه سطح اراضی کشاورزی و افزایش هزینه های تولید بر ضرورت حفظ امنیت غذایی تاکید کرد و گفت: تلاش می کنیم با بهره گیری از روش های نوین تولیدات کشاورزی را افزایش دهیم.
وی با اشاره به وجود ۲ بانک نشا فعال و ۸ هزار و ۹۳۳ هکتار اراضی شالیزاری در این شهرستان پیش بینی کرد که امسال حدود ۳۰ هزار تن برنج سفید تولید شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نور از بروزرسانی دوره های آموزشی و ترویجی با همکاری موسسات تحقیقاتی و اساتید خبره خبر داد و گفت: این آموزش ها به صورت عملی و در مزارع انجام می شود تا کشاورزان با آخرین فناوری ها آشنا شوند.
هوشمند بانک نشا را یک برنامه استراتژیک دانست که با کاهش مصرف آب بذر و نیروی کار منجر به افزایش عملکرد و توسعه کشت در سطح وسیع می شود.
وی تصریح کرد: درصدد هستیم تعداد مراکز بانک نشا را در شهرستان افزایش دهیم و به متقاضیان واجد شرایط تسهیلات و آموزش های لازم ارائه شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نور با اشاره به ظرفیت های بالای شهرستان نور در بخش های زراعت باغداری و دامپروری و … تأکید کرد: این منطقه نقش مهمی در تأمین امنیت غذایی کشور ایفا می کند.
انتهای پیام