۴ تهدید جدی در حوزه جوانی جمعیت

در نشست صیانت از جمعیت و فرزندآوری مطرح شد؛

۴ تهدید جدی در حوزه جوانی جمعیت

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشکین‌شهر گفت: ازدواج‌های دیرهنگام، کاهش نرخ ازدواج، افزایش طلاق و بی‌میلی به فرزندآوری از تهدید‌های جدی در حوزه جوانی جمعیت کشور هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ یاور ایرانی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشکین‌شهر و عضو شورای گسترش استان اردبیل در نشست تخصصی صیانت از جمعیت و فرزندآوری این واحد دانشگاهی اظهار کرد:‌ اساس رشد کشور‌ها وابسته به نیروی انسانی بوده و تحلیل‌های جمعیتی در کشور‌های مختلف نشان می‌دهد که هر جا پیشرفتی اتفاق افتاده، اساس آن بهره‌مندی از نیروی انسانی و به‌ویژه نیروی جوان است.

وی افزود: سال‌های ابتدایی پس از انقلاب، کشور از رشد مناسب جمعیتی برخوردار بوده؛ اما در سالیان اخیر به دلیل وجود نگاه مقلدانه غربی، آسیب‌هایی در حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت ایجاد شده است. ازدواج‌های دیرهنگام، کاهش نرخ ازدواج، افزایش طلاق، عدم تمایل به فرزند آوری برخی از تهدید‌های جدی در حوزه جوانی جمعیت هستند که در صورت تداوم آنها، کشور در آینده از نعمت جمعیت جوان محروم خواهد ماند.

 سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشکین‌شهر ادامه داد: رسیدن به آرمان‌های کشور نیازمند جمعیت جوان، بستر نوآوری، تلاش و شجاعت است، همان‌گونه که در دفاع مقدس، حفظ امنیت کشور و همچنین جهاد علمی و دانشگاهی کشور شاهد نقش‌آفرینی جوانان کشور بوده‌ایم.

ایرانی با بیان برخی از شاخص‌های مرتبط با جمعیت در شهرستان مشکین‌شهر عنوان کرد: طبق فرمایش رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، کار برای جوانی جمعیت کشور، حسنه ماندگار و یکی از ضروری‌ترین فرایض برای مردم و تلاشی عاقبت اندیشانه برای پیشگیری از سالخوردگی جمعیت کشور بوده و فرزند آوری یکی از مهم‌ترین اولویت‌های کشور است که نیاز به همکاری‌های بین بخشی و صیانت از بنیان خانواده دارد.

کانون خانواده‌ها نیاز به آرامش دارد

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل نیز با بیان این مطلب که کانون خانواده‌ها نیاز به آرامش دارد، گفت: برای مقابله با این مسئله باید محیطی فراهم شود که زوجین و اعضای خانواده از «آرامش و امنیت» و «آسایش و رفاه» سهم عادلانه‌ای داشته باشند و خانواده کانونی برای ترویج سبک زندگی سالم و تربیت فرزندان صالح و نیز تکیه گاهی مطمئن برای جامعه رو به پیشرفت باشد.

تهدید‌های جدی در حوزه جوانی جمعیت

حجت‌الاسلام مهدی جلیلی با اشاره به نقش نیروی انسانی سالم، دانا و ماهر در تحول جامعه، اضافه کرد: نقطه آغاز شکل‌گیری شخصیت هر فرد به خانواده و محیط آن و به دست پدر و مادر و مربیان و معلمان کشور است، باید در این ارتباط با رویکرد و دیدگاه صحیح اقدامات مناسبی مورد توجه باشد.

وی ادامه داد: بررسی‌ها در کشور‌هایی که در گذشته برنامه‌های کنترل جمعیت را دنبال کرده‌اند، نشان می‌دهد این برنامه‌ها، سن ازدواج و فرزندآوری پدر و مادر‌ها را افزایش داده و بین آنها و فرزندانشان شکاف نسلی و در نتیجه اختلال تربیتی ایجاد کرده؛ بنابراین این کشورها، ازدواج جوانان در سنین زیر ۳۰ سال و حداقل سه فرزندی را توصیه می‌کنند و برای این منظور مشوق‌ها و امکانات زیادی را به صحنه آورده‌اند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی اردبیل با اشاره به اهمیت خانواده در پیشبرد جامعه، بیان کرد: تحکیم خانواده یکی از ویژگی‌های مهم جامعه سنتی بود این امتیاز اکنون به‌عنوان راه حل در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در بسیاری از کشور‌های توسعه‌یافته که فروپاشی اخلاقی در جامعه خود و تأثیر منفی آن بر سایر ساختار‌ها و بنیان‌ها را تجربه کرده‌اند، مورد توجه قرار گرفته است.

جلیلی ادامه داد:‌ آنها به دنبال این هستند که بین شغل، تحصیل و زندگی زنان و محور قرار گرفتن آنها در بنای خانواده هماهنگی و تعادل ایجاد کنند؛ این در حالی است که در جامعه گاهی به نام پیشرفت و مدرنیته، برخلاف این مسیر حرکت و ریل‌گذاری می‌شود.

دکمه بازگشت به بالا