بایکوت کامل اقتصاد روسیه کلید میخورد؟
اتاق بازرگانی ایران در جدیدترین گزارش خود از تحولات اقتصادی جهانی به بررسی طرحی از سوی گروه هفت پرداخته که در صورت نهایی شدن، صادرات تمامی کالاها به روسیه را ممنوع میکند.
به گزارش اخبار استانی، در بخش تحولات جهان گزارش اخیر موسوم به ۲۰۲۳ ICC که از سوی نهاد اتاقهای بازرگانی بینالمللی منتشر شد، آخرین روندهای تجاری و چشمانداز تجارت در سال ۲۰۲۳ را مورد بررسی قرار داده است. این گزارش ضمن بررسی اشکال مختلف شکافهای اقتصادی در زمینههایی از جمله تجارت، اقتصاد دیجیتال، بدهی، سیستمهای پرداخت، به این جمعبندی میرسد که شکافها در حال افزایش است. از منظر این گزارش، هر چند که تجارت در سال ۲۰۲۲ بهبود یافته است، اما به دلیل عواملی مانند جنگ در اوکراین، محدودیتهای اعمالی در پی کووید ۱۹، تورم بالای مداوم و رشد اقتصادی پایین، مختل شده است، البته نویسندگان گزارش معتقدند با وجود نگرانیهای فزاینده، جهانیشدن، معکوس نشده، بلکه در حال تغییر است. شواهدی از جدایی چین و ایالات متحده و همچنین روسیه و کشورهای غربی وجود دارد. با وجود این تحولات، تجارت جهانی همچنان از مزایای متعددی برخوردار است.
همچنین درباره بحران اوکراین، اخیرا یک مقام دولتی ژاپن اظهار کرد که کشورهای گروه ۷ در حال بررسی اعمال ممنوعیت بر تمامی کالاهای صادراتی به روسیه هستند که در تداوم رژیم تحریمها علیه مسکو به دلیل حمله به اوکراین انجام میشود. از سوی دیگر رسانههای روسی گزارش کردهاند که خودروساز چینی، چری، میتواند به زودی تولید خود در کارخانه سابق فولکس واگن آغاز کند. علاوه بر این، قرارداد فروش داراییهای روسی شرکت خودروسازی هیوندای موتور کره جنوبی نیز تقریباً تکمیل شده است.
تلاش آمریکا برای پیوند زدن هند به شبکه ریلی خاورمیانه برای رقابت با ابتکار کمربند و راه چین، محدودیت صادرات مواد تولید تراشه آلمان به چین تحت فشار فزاینده آمریکا و احتمال خروج ایتالیا از پروژه «کمربند و جاده» چین از دیگر اخبار مهم جهانی است که گویای افزایش تنش و رقابت میان ایالات متحده و چین و تلاش آمریکا برای پیوند زدن متحدان خود به این رقابت است. در مقابل چین نیز به دنبال توسعه حضور خود در خاورمیانه است. شرکت سرمایه بینالمللی چین قصد دارد دامنه فعالیت خود در امارات متحده عربی و عربستان سعودی را گسترش دهد. در حال حاضر این شرکت دو دفتر راه اندازی کرده است و در حال تلاش برای دریافت مجوزهای لازم برای انجام فعالیتهای خدمات مالی است.
در تحولات منطقهای، وزیر اقتصاد و برنامهریزی عربستان سعودی اعلام کرد که این کشور قصد دارد سهم بخش خصوصی در اقتصاد را از حدود ۴۰ درصد فعلی به ۶۵ درصد افزایش دهد. او تأکید کرد که ما بر سرمایهگذاری در حوزه گردشگری و بخشهای مرتبط متمرکز خواهیم شد تا عقبماندگیها در این حوزهها را جبران کنیم. وی خاطرنشان کرد که عربستان دارای «اکوسیستم سرمایهگذاری بسیار بزرگی است که به سرعت در حال رشد است.» عربستان همچنین با همراهی چین بزرگترین مجتمع فولاد خاورمیانه را احداث میکنند. آرامکو و صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان (PIF) قراردادی را با شرکت فولادسازی (Baosteel) چین برای ساخت یک مجتمع تولید ورق فولادی در عربستان سعودی امضا کردند. مجتمع جدید تولید فولاد، دارای ظرفیت تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن آهن اسفنجی و ۱.۵ میلیون تن ورق فولادی است.
مازاد تجاری ۶۰۰ میلیارد دلاری کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، تجارت یک تریلیون دلاری امارات در سال ۲۰۲۲، سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد دلاری توتال در عراق و صدور مجوز طلایی با هدف جذب شرکتهای بزرگ برای سرمایهگذاری در بحرین از دیگر اخبار مهم منطقه است.
انتهای پیام