برنامه ریزی برای تردد تراموا در پایتخت

شهردار تهران ضمن قابل اعتماد دانستن پروژه های «جمع سپاری» مالی شهرداری از شهروندان برای مشارکت در سرمایه گذاری در این طرح دعوت کرد.
به گزارش اخبار استانی علیرضا زاکانی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به نقش دیپلماسی شهری در تقویت همکاری های بین المللی از برگزاری سومین نشست شهرداران عضو بریکس در تهران خبر داد و گفت: بریکس با جمعیتی نزدیک به ۵ میلیارد نفر (۶۰ درصد جمعیت جهان) ظرفیتی بی نظیر برای همکاری های جنوب-جنوب و مقابله با یکجانبه گرایی است.
وی افزود: در نشست تهران شهرداران چین روسیه برزیل آفریقای جنوبی و هند به صورت حضوری و مجازی مشارکت داشتند و تفاهم هایی برای همکاری های اقتصادی فرهنگی و حتی موضوعات انسانی مانند بحران غزه به دست آمد.
زاکانی با تأکید بر نقش مدیریت های شهری در ایجاد ارتباطات فرامرزی افزود: شهرها می توانند خارج از چارچوب های دیپلماسی رسمی با انعقاد تفاهم های خواهرخواندگی یا پروژه های مشترک موانع سیاسی را دور بزنند. به عنوان مثال ایران عضو G20 نیست اما شهرداری تهران برای مشارکت در نشست آفریقای جنوبی دعوت شده است. این نشان می دهد شهرها می توانند به عنوان بازیگران مستقل در عرصه جهانی عمل کنند.
زیرساخت های گردشگری تهران در منطقه بی نظیر است
شهردار تهران با اعلام برنامه های توسعه زیرساخت های گردشگری اظهار کرد: تهران با دارا بودن ظرفیت هایی مانند برج میلاد دریاچه خلیج فارس و منطقه گردشگری عباس آباد می تواند به قطب گردشگری منطقه تبدیل شود. امسال پروژه هایی مانند احداث ۱۰ هتل با الگوی ایرانی-اسلامی توسعه پیاده راه ۱۵۰۰ کیلومتری و افتتاح فاز دوم دره فرحزاد (۵۲ هکتار) در دست اجراست. همچنین با همکاری چین برنامه ریزی برای جذب سالانه ۱ میلیون گردشگر چینی از طریق تهران به سایر شهرهای ایران انجام شده است.
زاکانی از احیای پروژه های بلاتکلیف خبر داد و گفت: پروژه هزار و یک شهر در منطقه ۲۲ که سال ها راکد بود با جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی احیا شده و فاز اول آن تا پایان سال افتتاح می شود. در حوزه حمل ونقل نیز افزودن ۱۸۷ اتوبوس برقی به ناوگان شهری آغاز شده و تا پایان سال به ۲۵۰۰ دستگاه خواهد رسید. این اقدامات نه تنها رضایت مردم را جلب کرده بلکه رنگ شهر را تغییر داده است.
«جمع سپاری» راهکار مشارکت مردم برای تأمین مالی پروژه ها
شهردار تهران در ادامه با اشاره به تلاش دشمنان برای ایجاد ناتعادلی اقتصادی هشدار داد: دشمنان با تحریم ها و فشارهای بین المللی سعی در تضعیف معیشت مردم دارند اما شهرداری تهران ثابت کرده است که با تکیه بر توان داخلی و مشارکت مردمی می تواند حتی در سخت ترین شرایط پروژه های کلان را به سرانجام برساند. امسال را سال «مشارکت در سرمایه گذاری» نامگذاری کرده اند و از مردم دعوت می کنیم در پروژه هایی مانند ساخت زیرساخت های شهری از طریق «جمع سپاری» مشارکت کنند.
شهردار تهران سپس پاسخ به سوالی دیگر از افزایش چشمگیر اتوبوس های برقی تست موفقیت آمیز تراموا و توسعه ناوگان تاکسی های الکتریکی خبر داد و گفت: امسال با ورود ۵۰۰ دستگاه اتوبوس برقی جدید و تکمیل ناوگان تا ۲۵۰۰ دستگاه تهران به یکی از پیشگامان حمل ونقل پاک در منطقه تبدیل خواهد شد. تاکنون ۱۶۰۰ دستگاه از این اتوبوس ها وارد چرخه خدمات شهری شده و رضایت شهروندان را جلب کرده است.
در چهار سال گذشته تعداد اتوبوس های پایتخت ۵ برابر شده است
زاکانی با اشاره به رشد ۵ برابری ناوگان اتوبوسرانی تهران در چهار سال گذشته اعلام کرد: پیش از این تنها ۸۶۰ اتوبوس فعال داشتیم اما امروز با ۲۵۰۰ دستگاه در حال خدمات رسانی هستیم و تا پایان سال به ۵۰۰۰ دستگاه خواهیم رسید. این افزایش نه تنها کیفیت سفرها را بهبود بخشیده بلکه آلایندگی را ۴۰ درصد کاهش داده است.
شهردار تهران از تست فنی تراموا در مسیر تهرانپارس تا میدان آزادی خبر داد و افزود: تست شبانه تراموا با موفقیت انجام شد. این سیستم قادر است شیب ها و پل های تهران را با ظرفیت ۴ برابر اتوبوس های ۱۸متری پوشش دهد. هشت رام اولیه (هر رام شامل ۴ واگن) آماده است و با عقد قرارداد نهایی فاز اول از میدان امام حسین تا آزادی راه اندازی می شود. تراموا با سیگنالینگ هوشمند نظم مترو را به خیابان ها می آورد.
تسهیلات ۱۲۰۰ میلیون تومانی برای برقی سازی تاکسی های فرسوده
زاکانی با تشریح برنامه های نوسازی ناوگان تاکسی رانی گفت: ۲۷۵۰۰ تاکسی برقی با مشارکت بانک شهر و خودروسازان داخلی وارد می شود. رانندگان می توانند با وام قرض الحسنه ۱.۲ میلیارد تومانی و پرداخت تنها ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون تومان پیش پرداخت خودروهای الکتریکی دریافت کنند. این خودروها بدون هیچ گونه سود تجاری عیناً به قیمت تمام شده عرضه می شوند.
شهردار تهران تأکید کرد: تا پایان امسال ۳۰۰۰ اتوبوس و ۶۰۰۰ تاکسی برقی به ناوگان اضافه می شود. این اقدام علاوه بر کاهش ترافیک آلایندگی هوای تهران را تا ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش خواهد داد. خط تولید داخلی اتوبوس های برقی نیز تا ۱۴۰۴ راه اندازی می شود تا نیاز سایر شهرها را هم تأمین کنیم.
در ادامه زاکانی به انتقادات درباره تأخیر در پروژه های حمل ونقل ریلی پاسخ داد و گفت: محدودیت های مالی و تحریم ها چالش اصلی بوده اما با توافق نهایی برای جذب سرمایه خارجی پروژه های مترو و تراموا شتاب می گیرند. اولویت ما اتصال خطوط مترو به مناطق محروم و تکمیل حلقه ریلی تهران است.
وی از رشد چند برابری ناوگان مترو و تکمیل و افتتاح تا ۶۰ تقاطع غیرهمسطح تا پایان تابستان (از ابتدای دوره) خبر داد و گفت: تهران امروز با ۱۶۰ ایستگاه مترو و خطوط جدید سریع ترین دوران توسعه ریلی خود از دهه ۷۰ تاکنون را تجربه می کند. خطوط ۸ ۹ ۱۰ و ۱۱ در حال پیشرفت هستند و تا سه سال آینده ظرفیت حمل ونقل ریلی پایتخت را تا ۲ برابر خواهند کرد.
آخرین وضعیت احداث ۴ خط جدید مترو
شهردار تهران با اشاره به افتتاح ۵۴ کیلومتر خط و حدود ۲۰ ایستگاه جدید در چهار سال گذشته اعلام کرد: خط ۲ (فرهنگسرا تا صادقیه) و خط ۴ (اکباتان تا افسریه) تکمیل شدند. خط ۶ (شهید باقری تا دولاب) و خط ۷ (میدان صنعت تا تربیت مدرس) در مراحل پایانی. خط ۸ (حلقه U شکل شرقی-غربی) و خط ۹ (اتصال شمال به جنوب غرب) با بودجه ۶۰۰ هزار میلیارد تومان در حال ساخت. خط ۱۰ (اتصال شمال شرق به غرب) و خط ۱۱ (جنوبی ترین محور ریلی) با جذب سرمایه خارجی آغاز خواهند شد.
وی به کمبود ۱۱۸۱ واگن در خطوط اصلی اشاره کرد و افزود: سال گذشته با مشارکت جهاد دانشگاهی و بخش خصوصی ساخت واگن های ۸ کابینه ملی آغاز شد. بخش عمده قطعات داخلی سازی شده و ۳ رام اولیه تا سه ماه آینده وارد خط می شوند. همچنین با پیگیری دولت و مجلس واردات واگن از خارج برای پوشش کمبودها در دستور کار است.
افتتاح فاز نخست آزادراه شهید شوشتری تا انتهای تابستان
زاکانی از افتتاح پروژه های کلان ترافیکی خبر داد و گفت: آزادراه شهید شوشتر (۹.۲ کیلومتر) با کاهش ۵.۵ درصدی ترافیک شرق تهران تا پایان شهریور افتتاح می شود؛ همچنین یال غربی بزرگراه یادگار امام (میدان جی تا فتح) در شش ماه اول سال تکمیل و بهره برداری خواهد شد.
شهردار تهران با اشاره به بودجه کلان پروژه ها تأکید کرد: بودجه خطوط ۸ تا ۱۰ مترو معادل ۷ درصد نقدینگی کشور است اما با مدل جدید مشارکت عمومی-خصوصی فشار مالی به شهرداری کاهش یافته است.
زاکانی در ادامه گفت: تحریم ها واردات واگن و تجهیزات را سخت کرده اما با توافق با کشورهای همکار ساخت خط ۱۱ مترو را از ۱۴۰۴ آغاز می کنیم. اولویت بعدی اتصال خطوط مترو به مناطق محروم و تکمیل حلقه ریلی تهران است تا هیچ نقطه ای از پایتخت بیش از ۱ کیلومتر با ایستگاه مترو فاصله نداشته باشد.
۶۰ هزار میلیارد تومان از بدهی های شهرداری تسویه شد
وی از پرداخت ۶۰ هزار میلیارد تومان از بدهی ها رشد بی سابقه بودجه و برنامه های نوین مشارکت مردمی خبر داد و گفت: تهران امروز با عبور از بحران مالی به الگویی برای مدیریت شهری تبدیل شده است. بانک شهر نیز از یک نهاد بدهکار به پایگاهی تخصصی برای سرمایه گذاری در پروژه های شهری ارتقا یافته است.
عذرخواهی شهردار تهران از مزاحمت پروژه های عمرانی: درد امروز درمان فردا است
زاکانی با اشاره به موانع اجرای پروژه ها اعلام کرد: پل ۳۰۰ متری شهید بابایی به دلیل تعارض سند بین نهاد نظامی و بیمه دو سال درگیر فرآیند تملک بود. این پروژه در سال گذشته نهایی شد و ساخت آن تا پایان امسال سرعت می گیرد. همچنین امیدواریم پروژه تقاطع نیایش نیز تا شش ماه اول امسال افتتاح خواهد شد تا ترافیک غرب تهران را تسهیل کند.
او از شهروندان به دلیل مزاحمت های ناشی از کارگاه های عمرانی عذرخواهی کرد و گفت: آینده روشن است؛ این درد امروز درمان فرداست.
شهردار تهران با تشریح دستاوردهای مالی تأکید کرد: در ماه های گذشته بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری به بانک هایی مانند بانک شهر تجارت و ملی پرداخته شده است و با این موارد مجموعه بدهی شهرداری تهران به کمتر از ۲۰ هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: هم چنین تبدیل بانک شهر به بانک تخصصی پشتیبانی از پروژه های شهری با جذب سرمایه مردم و تمرکز بر آبادانی کلان شهرها در دستور کار است. در سنوات گذشته شاهد افزایش بودجه شهرداری از ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۲۳۲ هزار میلیارد تومان در سال جاری و برنامه ریزی برای دست یابی به بیش از ۳۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد را شاهد بودیم.
تخصیص اعتبار ۵ هزار میلیارد تومانی برای پروژه های صنعت آب تهران
زاکانی اشاره ای به اقدامات فراتر از وظایف شهرداری داشت و گفت: یکی از اقدامات مهم انجام شده توسط شهرداری تهران مشارکت در پروژه انتقال آب به تهران با تأمین ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار (۱ هزار میلیارد برای بازچرخانی و ۴ هزار میلیارد برای انتقال) بوده است. هم چنین طرح «جمع سپاری» برای جذب سرمایه خُرد مردم در پروژه های سودآور مانند مسکن مراکز تفریحی و زیرساخت هایی مانند مترو نیز اجرایی شد.
براساس گزارش سایت شهر شهردار تهران در پایان خطاب به شهروندان گفت: از شما شهروندان می خواهیم با سرمایه گذاری در پروژه های جمع سپاری نه تنها در سود شریک شوید بلکه آینده تهران را رقم بزنید. ما ثابت کرده ایم حتی در سخت ترین شرایط قابل اعتمادیم.
انتهای پیام