اقتصادی

  • رشد اقتصادی در بهار امسال به ٧.٩ درصد رسید

    جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران نشان می دهد نرخ رشد اقتصادی کشور در بهار امسال با نفت به ۷.۹ درصد و بدون نفت به ۶.۱ درصد افزایش یافته است. 

    به گزارش اخبار استانی، بر اساس آخرین نتایج حساب‌های ملی فصلی مرکز آمار ایران، محصول ناخالص داخلی(GDP) به قیمت ثابت سال ١٣٩٠، در سه ماهه اول سال ١٤٠٢، به رقم ٢١٤٤ هزار میلیارد ریال با نفت و ١٨١٨ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالی‌که رقم مذکور در فصل مشابه سال قبل با نفت ١٩٨٦ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ١٧١٤ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ٧,٩ درصدی محصول ناخالص داخلی با نفت و ٦.١ درصدی محصول ناخالص داخلی بدون نفت در فصل بهار سال ١٤٠٢ دارد.

    نتایج مذکور حاکی از آن است که در فصل بهار ١٤٠٢، رشته فعالیت‌های گروه کشاورزی رشد ٤,٦-، گروه صنایع و معادن ٧.٣ و گروه خدمات ٩.٣ درصد نسبت به فصل بهار سال ١٤٠١ ، رشد داشته است.

    محاسبات فصلی در مرکز آمار ایران در قالب ١٨ بخش اصلی متشکل از ٤٢ رشته فعالیت بر مبنای طبقه بندی ISIC.Rev٤ انجام می‌شود که بر این اساس گروه کشاورزی شامل زیر بخش‌های زراعت و باغداری، دامداری، جنگل‌داری و ماهیگیری، گروه صنایع و معادن شامل زیر بخش‌های استخراج نفت خام و گاز طبیعی، استخراج سایر معادن، صنعت، تأمین آب، برق و گاز طبیعی و ساختمان می‌باشد و گروه خدمات شامل زیر بخش‌های عمده وخرده فروشی، فعالیت­‌های خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا، حمل ونقل، انبارداری، پست، اطلاعات و ارتباطات، فعالیت­‌های مالی و بیمه، مستغلات، کرایه وخدمات کسب وکار ودامپزشکی، اداره امورعمومی وخدمات شهری، آموزش، فعالیت­‌های مربوط به سلامت انسان و مددکاری اجتماعی و سایرخدمات عمومی، اجتماعی، شخصی و خانگی است.

    لازم به ذکر است اطلاعات تفصیلی در زمینه حساب‌های ملی سه ماهه اول سال ١٤٠٢، از طریق درگاه ملی آمار در قسمت داده‌ها و اطلاعات آماری/ حساب‌های ملی/ جداول آماری/ زیر گروه حساب‌های ملی فصلی، قابل دسترسی است.

    انتهای پیام

  • کلید کهنه‌ساز را بدهید کلید نوساز بگیرید

    معاوضه خانه فرسوده با زمین یا آپارتمان نوساز دولتی، اعطای یک یا دو طبقه تشویقی، تسهیل در تامین پارکینگ و ایجاد کاربری انتفاعی در طبقه همکف به منظور حمایت از کسب و کارهای خانگی باعث افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری در بافت‌های فرسوده شده و در قالب طرح نهضت ملی مسکن تاکنون بیش از ۱۵۰ هزار واحد در این مناطق به مرحله ساخت رسیده است.

    به گزارش اخبار استانی، به دنبال رونمایی از دو بسته تشویقی، روند نوسازی خانه‌های واقع در بافت‌های فرسوده با وجود سه چالش در ریل مناسب قرار گرفت. طبق آخرین آماری که محمد آیینی ـ معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده در حال حاضر طبق پروانه‌های صادره، نوسازی بافت‌های فرسوده از ۱۵۰ هزار واحد عبور کرده که از رشد ۲.۷ درصد در مقایسه با ماه گذشته حکایت دارد. اوایل شهریورماه تعداد پروانه های صادر شده در بافت‌های فرسوده کل کشور ۱۴۶ هزار فقره بود.

    از طرف دیگر سه معضل، مسیر نوسازی بافت‌های فرسوده را به چالش کشیده است؛ تغییر نرخ محاسبه بیمه پروانه ساختمانی در محلات فرسوده شهری که تا ۲۰ برابر افزایش پیدا کرده، عدم همکاری برخی از بانک‌ها در اعطای تسهیلات این مناطق و طولانی بودن فرآیند صدور پروانه از جمله مشکلاتی است که متقاضیان نوسازی واحدهای فرسوده با آن مواجهند.

    البته بررسی‎ها در برخی مناطق شهرداری‌ها همکاری مناسبی در صدور پروانه بافت‌های فرسوده دارند و فرآیند صدور پروانه به کمتر از ۲ ماه کاهش یافته اما در برخی شهرها این زمان تا بیش از یک سال طول می‌کشد.

    محمد آیینی ـ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران به تازگی گفته است: با تصویب اصلاحیه ماده ۵ قانون بیمه کارگران ساختمانی در شورای نگهبان و حل مشکل بیمه آنان شاهد سرعت بخشیدن به اجرای ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده خواهیم بود.

    وی با اعلام اینکه ساخت مسکن در بافت های فرسوده کشور از مرز ۱۵۰ هزار واحد گذشته است، بیان کرد: سیاست راهبردی ما در حوزه بازآفرینی شهری، تعریف و ارایه بسته‌های تشویقی جدید و مناسب برای سازندگان، سرمایه‌گذاران و مالکان است.

    شرکت بازآفرینی شهری ایران در نظر دارد میزان نوسازی مسکن را تا پایان سال جاری به ۲۰۰ هزار واحد برساند. تا پیش از دولت سیزدهم طبق قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مصوب تیرماه ۱۳۸۷ هدف آن بود که سالیانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نوسازی شود؛ در حالی که عملا سالی ۱۰ هزار واحد نوسازی شد. رقم ۱۵۰ هزار واحدی که دولت سیزدهم تا کنون به مرحله‌ی اجرا رسانده عملکرد بیش از ۱۵ برابری در مقایسه با گذشته را نشان می‌دهد.

    دولت از آبان سال گذشته بسته تشویقی ۱۹ بندی را به منظور افزایش ترغیب مالکان و سازندگان برای نوسازی بافت‌های فرسوده ابلاغ کرده است. اعطای یک یا دو طبقه تشویقی، تسهیل در تامین پارکینگ، تسهیل شرایط توده و نما و ایجاد کاربری انتفاعی در طبقه همکف به منظور حمایت از کسب و کارهای خانگی با تامین شرایطی از جمله این مشوق‌ها است و بر اساس آمار صدور پروانه، جذابیت سرمایه‌گذاری در بافت‌ها را بالا برده است.

    در هفته های اخیر نیز طرح کلید به کلید با هدف معاوضه خانه‌های فرسوده واقع در محدوده‌های هدف بازآفرینی شهری با واحد نوساز یا زمین به عنوان بسته تشویقی جدید به اجرا درآمد. بر اساس این طرح ساکنان بافت‌های فرسوده می‌توانند واحد مسکونی فرسوده‌ی خود را با یک واحد نوساز یا یک قطعه زمین دولتی با ۴۰ درصد تخفیف تعویض کنند.

    ارایه تسهیلات بافت فرسوده، تخفیف‌های پروانه، عوارض ساختمانی، انشعابات و مشوق‌های شهرسازانه، معاوضه خانه فرسوده با زمین یا واحد نوساز با تخفیف ۴۰ درصد از جمله برنامه‌های اجرایی شرکت بازآفرینی شهری ایران و مجموعه دولت برای نوسازی مسکن مردمی است.

    انتهای پیام

  • تهدیدهای امنیتی سال ۲۰۲۳ برای دستگاه‌های اندرویدی

    گوشی‌های اندرویدی امروزه به ما اجازه می‌دهند کارهای زیادی مانند انجام وظایف، تولید محتوا، ارتباط، بازی و موارد دیگر را انجام دهیم اما در عین حال با مشکلات زیادی از جانب خلافکاران سایبری روبرو هستند.

    به گزارش اخبار استانی، شمار رو به رشد تهدیدهای امنیتی می‌تواند داده، حریم خصوصی و حتی ایمنی شما در گوشی‌های اندرویدی را به خطر بیاندازد. وب سایت Makeuseof، در گزارشی، اصلی‌ترین ریسک‌هایی که در سال ۲۰۲۳ گوشی‌های اندرویدی را تهدید می‌کنند را مرور کرده است:

    ۱- بدافزار

    طبق گزارش «سکیور لیست»، شرکت کسپرسکی تنها در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳، بیش از ۵.۷ میلیون حمله بدافزار، ابزارهای تبلیغاتی مزاحم و مخاطره‌افزار را به دستگاه‌های اندرویدی مسدود کرده است. یکی از رایج‌ترین این مشکلات، برنامه‌های ناخواسته (PUP)  هستند که به عنوان ابزارهای مفید پنهان شده اند.

    بیش از ۳۰ درصد از تهدیدات شناسایی شده با برچسب RiskTool PUP  بودند که می‌توانند دستگاه‌ها را با تبلیغات بمباران کرده، داده‌های شخصی را جمع‌آوری یا جاسوسی را فعال کنند. بیش از ۳۷۰ هزار بسته برنامه مخرب که در این سه ماهه کشف شد، حتی نگران کننده تر بود. نزدیک به ۶۰ هزار تروجان بانکداری موبایلی بودند که برای سرقت اطلاعات مالی طراحی شده بودند و ۱۳۰۰ مورد هم باج افزار موبایل بودند که دستگاه‌ها را تا زمانی که باج پرداخت شود، قفل می‌کنند.

    این  ارقام احتمالا با پیشرفت بیشتر هکرها، افزایش خواهند یافت. «سکیور لیست» همچنین گزارش می‌دهد که کسپرسکی انواع جدیدی از باج افزارها و تروجان‌های بانکی را کشف کرده است که پیش از این مشاهده نشده بودند. حتی یک برنامه استخراج رمزنگاری جعلی در فروشگاه گوگل پلی یافت شد که به عنوان یک سرویس پخش فیلم ظاهر شد.

    ابزارهای تبلیغاتی مزاحم هم بیداد می‌کنند و بیش از ۲۰ درصد از تهدیدات را تشکیل می‌دهند. خانواده‌های ابزارهای تبلیغاتی مخفی مانند «موبی دَش» و «هیدن اَد»، پروسه‌های پنهانی را اجرا می‌کنند تا کاربران را با تبلیغات ناخواسته غرق کنند. آنها در صدر نمودارهای تشخیص نرم افزارهای ناخواسته قرار گرفته‌اند. برای ایمن ماندن به عنوان یک کاربر اندروید، باید از فروشگاه گوگل پلی استفاده کنید، درخواست‌های مجوز را مشاهده کنید، نرم‌افزار امنیتی را به‌روز نگه دارید و از ابزارهای امنیتی تلفن همراه مطمئن استفاده کنید.

    ۲- فیشینگ

    کلاهبرداری‌های فیشینگ، یکی دیگر از خطرات امنیتی بزرگ برای کاربران اندروید در سال ۲۰۲۳ است. این حملات از مهندسی اجتماعی و رابط‌های کاربری جعلی برای فریب کاربران برای ارائه اطلاعات حساس استفاده می‌کنند. طبق گزارش استریت تایمز، گزارشهای پلیس نشان می‌دهد که تنها در سنگاپور، حداقل ۱۱۳ کاربر اندروید از مارس سال ۲۰۲۳، حدود ۴۴۵ هزار دلار را به دلیل طرح‌های فیشینگ از دست داده‌اند.

    رایج‌ترین تاکتیک، تغییر مسیر اپلیکیشن‌ها یا پیوندها به صفحات ورود به سیستم بانکی جعلی برای سرقت اطلاعات کاربری و رمزهای عبور یکبار مصرف است. سپس کلاهبرداران برای انجام تراکنش‌های غیرمجاز به اپلیکیشن بانکی واقعی دسترسی پیدا می‌کنند. برخی از برنامه‌های فیشینگ حتی حاوی بدافزاری هستند که گذرواژه‌ها یا سایر داده‌ها را در پس‌زمینه می‌گیرند.

    مهاجمان برای به کار بردن پیوندهای فیشینگ، معمولا به عنوان مشاغل قانونی در  شبکه‌های اجتماعی یا اپلیکیشن‌هایی پیام رسان ظاهر شده و ادعا می‌کنند که پیوند برای خرید کالا یا خدمات مورد نیاز است. در حال حاضر، ممکن است شاهد فیشینگ بیشتری باشیم که با پخش آنلاین محتوا، بازی، تامین مالی جمعی و سایر خدمات دیجیتال محبوب، مرتبط است.

    «اسپیر فیشینگ» از محتوای هدفمند استفاده می‌کند که تشخیص حملات را دشوارتر می‌کند. کلاهبرداران از رویدادهای جاری و موضوعات داغ مانند کووید ۱۹ استفاده می‌کنند تا کاربران را فریب داده و آنها را برای کلیک کردن روی پیوند فیشینگ، مجاب کنند. ابزارهای هوش مصنوعی مانند چت جی‌پی‌تی هم با تولید آسان سایت‌ها و محتوای فیشینگ قانع‌کننده، به آنها کمک می‌کنند. بنابراین درباره تبلیغات شبکه‌های اجتماعی احتیاط کنید، از اپلیکیشن‌ها و توسعه دهندگان ناشناس اجتناب کنید و مجوزها را به دقت بخوانید.

    ۳- آسیب‌پذیری‌های ترمیم نشده

    گوگل به‌روزرسانی‌های امنیتی متعددی را برای اندروید اعلام کرد که نشان می‌دهد باگ‌های اصلاح‌نشده همچنان برای کاربران اندروید در سال ۲۰۲۳ یک مشکل اساسی هستند. طبق اعلام گوگل، یکی از جدی‌ترین آسیب‌پذیری‌های جدید، CVE-۲۰۲۳-۲۱۲۷۳ است، یک باگ ناخوشایند اجرای کد از راه دور که به هکرها اجازه می‌دهد کنترل کامل دستگاه شما را بدون نیاز به انجام کاری، به دست بگیرند.

    این تنها آسیب پذیری مهم نیست؛ چند مورد دیگر مانند CVE-۲۰۲۳-۲۱۲۸۲ در «مدیا فریم ورک» و CVE-۲۰۲۳-۲۱۲۶۴ در هسته وجود دارد که هکرها می‌توانند از آنها برای اجرای کدهای مخرب روی گوشی یا تبلت شما سوء استفاده کنند. بعلاوه، بیش از ده‌ها آسیب‌پذیری با شدت بالا وجود دارد که می‌تواند منجر به دسترسی غیرمجاز هکرها، خرابی دستگاه یا سرقت اطلاعات شخصی شما شود.

    متاسفانه، بسیاری از دستگاه‌های اندرویدی این وصله‌های امنیتی مهم را به‌سرعت دریافت نمی‌کنند، مگر این که یک گوشی پرچمدار باشند. این احتمال وجود دارد که دستگاه شما همچنان در برابر برخی از این باگ‌هایی که گوگل ماه‌ها یا حتی سال‌ها پیش اصلاح کرده‌اند، آسیب‌پذیر باشد و در حقیقت، تنها تعداد عده کمی از ما می‌توانیم هر سال یا دو سال یک‌بار، گوشی خود را به یک مدل پیشرفته جدید ارتقاء دهیم. بنابراین، در صورت وجود به‌روزرسانی، حداقل، نرم افزار دستگاه اندرویدی خود را به‌روزرسانی‌ کنید و اگر دستگاه شما دیگر به‌روزرسانی دریافت نمی‌کند، ممکن است زمان آن رسیده باشد که به یک مدل جدیدتر ارتقا دهید که همچنان وصله‌های امنیتی دریافت می‌کند.

    ۴- هک وای‌فای عمومی

    وای‌فای عمومی رایگان زمانی که بسته اینترنت گوشی شما به اتمام رسیده است، می‌تواند رویایی به نظر برسد اما قبل از پریدن به یک شبکه باز در کافی شاپ، فرودگاه یا هتل، اندکی تامل کنید. هکرها به طور فزاینده‌ای وای‌فای عمومی را هدف قرار می‌دهند تا داده‌ها و اعتبارنامه‌ها را از کاربران ناآگاه اندروید به سرقت ببرند. برای هکرها، کار آسانی است که هات اسپات ساختگی را راه‌اندازی کنند یا از ترافیک دستگاه‌های اطراف، جاسوسی کنند.

     بسیاری از اطلاعات حساس، از رمزهای عبور و ورود به سیستم گرفته تا حساب‌های بانکی و کارت‌های اعتباری، در معرض رهگیری در  شبکه‌های عمومی هستند. تاکتیک‌های مختلفی وجود دارد که به هکرها امکان می‌دهد بین دستگاه شما و روتر وای‌فای وارد شده و داده‌های شبکه را شنود کرده یا حتی تغییر دهند. طرح‌های دیگر با فریب دادن کاربران برای اتصال به شبکه‌های تقلبی، بدافزار را منتشر می‌کنند.

    دستگاه‌های اندرویدی اغلب به طور خودکار به وای‌فای استفاده شده قبلی متصل می‌شوند. یعنی بدون اینکه متوجه شوید به یک شبکه عمومی هک شده متصل می شوید. بهترین رفتار این است که در صورت امکان، از وای فای عمومی به طور کامل اجتناب کنید، اما اگر نیاز به اتصال دارید، از VPN مطمئن استفاده کنید.

    ویژگی‌های پیوستن خودکار را خاموش کنید، مراقب هشدارهای «شبکه ناامن» باشید و هنگام دسترسی به اپلیکیشن‌ها یا سایت‌های حساس، مراقب باشید. شبکه خصوصی شما در خانه باید ایمن باشد، اما هنگام اتصال به شبکه عمومی، باید احتیاط بیشتری کرد. پیش از کلیک کردن، وارد کردن داده یا حتی باز کردن ایمیل خود از طریق وای‌فای عمومی، اندکی تامل کنید. این راحتی، ارزش به خطر انداختن داده ها، هویت و حساب‌های هک شده را ندارد.

    ۵- ریسک‌های شارژ یو اس بی

    پیدا کردن راهی برای شارژ کردن گوشی هنگامی که باتری رو به اتمام است، یک مشکل جهانی است اما مراقب وصل کردن دستگاه خود به هر پورت یو اس بی مناسب برای شارژ دستگاه اندرویدی باشید زیرا هکرها می‌توانند شارژرهای یو اس بی عمومی را برای به آلودن کردن گوشی قربانیان دستکاری کنند.

     این تاکتیک به هکرها اجازه می‌دهد تا با استفاده از کابل‌های شارژ حامل بدافزار، بدافزار نصب کرده، داده‌ها را به سرقت ببرند و به دستگاه شما دسترسی پیدا کنند. فرودگاه‌ها، مراکز خرید، رستوران‌ها و هر ایستگاه یو اس بی عمومی ممکن است آلوده شده باشد و شما را با وعده شارژ سریع، به دام بیاندازد.

    پس از وصل شدن به برق، کابل‌ها یا شارژرهای مخرب می‌توانند ظرف مدت چند ثانیه، اغلب حتی بدون نیاز به باز کردن قفل دستگاه، تلفن شما را آلوده کنند. سپس این بدافزار می‌تواند اطلاعات و داده‌های شخصی شما را در حالی که تلفن شما در پس‌زمینه شارژ می‌شود، به هکر منتقل کند.

    اکیدا توصیه می‌شود که از استفاده از درگاه‌های شارژ یو اس بی عمومی خودداری کنید اما اگر مجبورید از آنها استفاده کنید، کابل و آداپتور برق خود را به جای کابلهای موجود، استفاده کنید. هنگام شارژ، گوشی خود را قفل نگه دارید، اجازه انتقال فایل را ندهید و پس از آن دستگاه خود را برای فعالیت مشکوک، بررسی کنید.

    همچنین می‌توانید دانگل‌های مسدودکننده داده یو اس بی را بخرید که فقط اجازه عبور برق را می‌دهند و از انتقال داده جلوگیری می‌کنند. در نهایت، ایمن‌ترین کار این است که پاور بانک با خود حمل کنید تا از وقوع یک خطر بزرگ، اجتناب کنید.

    ۶- سرقت فیزیکی دستگاه

    دستگاه‌های تلفن همراه ما حاوی مقادیر زیادی داده‌های شخصی، از گذرواژه‌ها و حساب‌ها گرفته تا عکس‌ها، پیام‌ها و موارد دیگر هستند. این مسئله، آنها را به اهداف اصلی برای دزدانی تبدیل می‌کند که به دنبال سرقت و بهره‌برداری از این اطلاعات حساس هستند. سرقت فیزیکی دستگاه‌های اندرویدی همچنان در سال ۲۰۲۳، خطر امنیتی بسیار واقعی را به همراه دارد.

    طبق گزارش بی‌بی‌سی، پلیس کلان شهر اعلام کرد که در سال ۲۰۲۲، بیش از ۹۰ هزار دستگاه تلفن همراه در لندن به سرقت رفته است. رایج‌ترین مکان‌ها برای سرقت دستگاه‌های تلفن همراه، مکان‌های عمومی مانند رستوران‌ها، بارها، فرودگاه‌ها و حمل و نقل عمومی بوده‌اند.

    سارقان پیشرفته از تاکتیک‌هایی مانند دید زدن کد ورود یا حتی گرفتن گوشی از دست کاربران بی‌خبر استفاده می‌کنند. هنگامی که دستگاه شما را در اختیار گرفتند، می‌توانند به زور، قفل صفحه آن را باز کنند، ویژگی‌های امنیتی اندروید را دور بزنند و بدافزار را برای استخراج، داده‌ها نصب کنند.

     برای مقابله با سارقان، می‌توانید لاک اسکرین را به شکلی تنظیم کنید که بلافاصله پس از به خواب گوشی، فعال شود. از استفاده از رمزهای عبور واضح مانند تولدها یا پترن‌ها خودداری کنید. همچنین، ویژگی‌های اندروید مانند «دستگاه من را پیدا کن» را از قبل فعال کنید. اما در واقع، اگر تلفن شما به سرقت برود، ممکن است اطلاعات حساس شما همچنان به خطر بیافتد.

    تنها راه مطمئن برای ایمن‌سازی اطلاعات شما، استفاده از مجموعه امنیتی موبایل است که امکان قفل کردن، پاک کردن و بازیابی از راه دور را در صورت وقوع سرقت فیزیکی فراهم می‌کند. اقدامات احتیاطی را در مکان‌های عمومی انجام دهید و از تلفن خود مانند مخزن داده‌ای که به واقع هم چنین است، محافظت کنید.

    انتهای پیام

  • سالانه ۵۰۰ کیلو خاویار در لرستان تولید می‌شود

    اخبار استانی/لرستان مدیرکل شیلات لرستان گفت: سالانه ۵۰۰ کیلوگرم خاویار در استان تولید می‌شود که طبق یک برنامه زمان‌بندی شده تا چهار سال آینده این رقم به ۱۵ تن افزایش خواهد یافت.

    به گزارش اخبار استانی، کیارش بیرانوند اول مهرماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر پنج مجتمع تولید ماهیان خاویار در لرستان فعال است و سالانه ۱۵۰ تن گوشت و ۵۰۰ کیلوگرم خاویار در این مزارع تولید و روانه بازارهای فروش می‌شود.

    وی با اشاره به در دست احداث بودن سه مجتمع پرورش ماهیان خاویاری در لرستان، افزود: دو مجتمع از این تعداد در شهر درب گنبد کوهدشت و یک مجتمع بزرگ نیز در شهر سپیددشت در حال احداث است.

    بیرانوند در خصوص مجتمع پرورش ماهی خاویاری سپیددشت تصریح کرد: این مرکز یکی از بزرگترین پروژه‌های آبزی پروری سطح کشور است که سال ۹۴ در زمینی به مساحت بیش از ۹ هکتار احداث شده و با بهره‌برداری و آغاز به کار، توان تولید سالانه ۲۰۰۰ تن گوشت خاویار و ۱۰ تن خاویار را به تنهایی برای لرستان خواهد داشت.

    مدیرکل شیلات لرستان تصریح کرد: پیش‌بینی‌ها بر این است که این مجتمع‌های در دست احداث ظرف مدت چهار سال آینده به مرحله بهره‌برداری و تولید برسد و استان به یکی از قطب‌های تولید خاویار کشور تبدیل شود.

    وی با اشاره به اشتغال ۱۰۰۰ نفری مجتمع‌های در دست احداث برای لرستان، افزود: بیش از ۳۰۰۰ تن ماهی خاویاری و ۱۵ تن خاویار با بهره‌برداری از این مجتمع‌ها به ظرفیت تولید استان افزوده خواهد شد.

    مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به ظرفیت کم نظیر استان در تولید ماهیان سردآبی و گرمابی، بیان کرد: هم اکنون سالانه حدود ۳۲ هزار تن ماهی در لرستان تولید می‌شود که ۲۶ هزار تن از این مقدار سردآبی و ۶۰۰۰ تن نیز ماهیان گرمابی است.

    انتهای پیام

  • تعیین قیمت ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم در شورای قیمت‌گذاری

    رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به اینکه در شورای قیمت‌گذاری محصولات اساسی کشاورزی قیمت خرید تضمینی گندم ۱۹هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است، گفت: البته این تبصره نیز گذاشته شده که اگر تورم تغییر کرد، قیمت محصولات نیز نیز باید بر اساس آن اصلاح شود.

    به گزارش اخبار استانی، عطاالله هاشمی، با بیان اینکه در تبصره ۲ قانون خرید تضمینی صراحتا آمده که  دولت ۲۴ ساعت بعد از تحویل گرفتن گندم از کشاورزان موظف است بهای گندم را به کشاورزان پرداخت کند، گفت: در تبصره ۳ آن نیز آمده است که اگر  خلل و تاخیری در پرداخت انجام شد باید بر پایه سود میان مدت اعلام شده از طرف بانک مرکزی جریمه پرداخت انجام شود.

    رئیس بنیاد ملی گندمکاران اضافه کرد: در دستورالعمل اجرایی خرید تضمینی گندم این موارد پیش بینی شده است، ولی کشاورزان تاکنون مدارا کرده‌اند. در آخرین جلسه که با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزیر اقتصاد در شورای قیمت‌گذاری برگزار شد، قول دادند حداکثر تا پایان شهریورماه تسویه حساب کلی انجام خواهد شد.

    وی با بیان اینکه خرید  ۱۰ میلیون و۳۳۰ هزارتن گندم رکورد بالایی بود، افزود: تاکنون از ۱۵۵ همت بهای گندم ۱۱۰ همت پرداخت شده و  کشاورزان ۴۵ همت طلبکار هستند.

    هاشمی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، در پاسخ به اینکه چرا قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی ابلاغ نشده است؟ گفت: وظیفه شورای قیمت‌گذاری آنالیز قیمت‌ها و کارشناسی قیمت‌ها در کمیسیون‌های تخصصی است تا بر پایه قانون و شاخص‌های چهارگانه در جلسات کارشناسی و صحن شورای قیمت ۳۲ قلم محصول کشاورزی را تعیین کند. شورای قیمت‌گذاری به موقع این اقدامات را انجام داده است. حتی آخر تیرماه آماده اعلام قیمت‌ها بوده اما سازمان برنامه و بودجه و وزارت امور اقتصادی و دارایی مواردی را عنوان کردند.

    رئیس بنیاد ملی گندمکاران در ادامه گفت: احتمالا برخی ناهماهنگی‌ها باعث تاخیر در اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی شده است.  

    وی همچنین گفت:در شورای قیمت‌گذاری به ازای خرید تضمینی هر کیلو گندم به قیمت ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان رسیدیم. اما تبصره‌ای قرار داده شده‌ که اگر در زمان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۳  تورم بیشتر یا کمتر از ۳۰ درصد شد باید در قیمت اعمال شود.

    انتهای پیام

  • حضور فعال شرکت‌های ایرانی در ششمین نمایشگاه بین‌المللی «اربیل»

    ششمین نمایشگاه بین‌المللی «آگرو پک» اربیل با مشارکت فعال ۵۲ شرکت ایرانی در حوزه‌های صنایع غذایی و صنایع وابسته آن، چاپ و بسته‌بندی از تاریخ ۲۸- ۳۰ شهریور در محل نمایشگاه بین المللی اربیل برگزار شد.

    به گزارش اخبار استانی، به نقل از سرکنسولگری ایران در اربیل، در این نمایشگاه شرکت‌هایی از کشورهای ترکیه، هند، چین، سریلانکا، امارات، عربستان، ایتالیا، فرانسه، هلند و… نیز حضور داشتند.

     در روز دوم این نمایشگاه کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل با مشارکت شرکت اوژن مجری پاویون ایران نشستی را با عنوان “کنفرانس فرصت‌های تجاری ایران و اقلیم کردستان” با حضور حدود  ۱۰۰ نفر از نمایندگان شرکت‌های ایرانی و تجار و تولیدکنندگان عراقی برگزار کرد.

    این نشست با حضور نصرالله رشنودی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در اربیل، خانم بیگرد طالبانی، وزیر کشاورزی و منابع آبی، آقای امید خوشناو، استاندار اربیل و فعالان بخش خصوصی از اتاق‌های بازرگانی و اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق در محل هتل «روتانا» برگزار شد.

    حضور فعال شرکت‌های ایرانی در ششمین نمایشگاه بین‌المللی «اربیل»
    برگزاری ششمین نمایشگاه بین‌المللی «آگرو پک» اربیل با حضور شرکت‌های ایرانی

    در آغاز این نشست سرکنسول جمهوری اسلامی در اربیل، وزیر کشاورزی اقلیم کردستان عراق، استاندار اربیل و دکتر پرورش نماینده اتاق ایران ضمن ارائه سخنرانی بر توسعه روابط اقتصادی-تجاری میان دو طرف تأکید کردند.

    در ادامه تجار و بازرگانان جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان در قالب نشست‌های B۲B در خصوص زمینه‌های همکاری مذاکره و تبادل نظر کردند.

     انتهای پیام

  • جذب بیش‌از ۳۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌ در بندر امیرآباد تا پایان امسال

    مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به دستور وزیر راه و شهرسازی مبنی بر نگهداری از کالاهای اساسی در سیلو و به صورت کاملا استاندارد، گفت: تمام تلاش خود را به خرج خواهیم داد تا کالاهای اساسی در بنادر کشور به صورت کاملا استاندارد و در سیلو نگهداری شود و با سلامت به مصرف مردم برسد.

    به گزارش اخبار استانی، علی اکبر صفایی در جریان بازید از پروژه‌های بندر مهم و حیاتی امیرآباد در دریای خزر با حضور وزیر راه و شهرسازی، توضیح داد: تمام تلاش خود را به خرج می‌دهیم تا نحوه نگهداری کالاهای اساسی از این به بعد در سیلو، به صورت استاندارد باشد تا کالایی که توسط مردم مصرف می‌شود با سلامتی کامل به کارخانه‌ها برسد و به مواد غذایی تبدیل شود.

    معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در حال حاضر در بندر امیرآباد ۳۶۶ هزار تن ظرفیت سیلو ایجاد شده و ۱۰۰ هزار تن نیز در دست ساخت است و با برنامه‌ریزی انجام شده ما بقی هم به سرعت تبدیل به سیلو می‌شود تا تمام کالاهایی که از بندر امیر آباد در بخش کالاهای اساسی به کشور وارد کشور می‌شود از مسیر درست و استاندارد باشد.

    بنادر امیرآباد و بندر امام (ره) بنادر اصلی واردات کالاهای اساسی

    مدیرعامل سازمان بنادر با بیان اینکه این دغدغه در تمامی بنادر کشور در حال انجام است، بیان کرد: در تمامی بنادر کشور بیش از یک میلیون تن سیلو در دست ساخت داریم و در تلاش هستم تا بندر امام خمینی (ره) به عنوان یکی دیگر از مراکز ورود کالاهای اساسی در کشور، بتواند همانند بندر امیرآباد به خوبی در این خصوص، فعالیت‌های خود را پیش ببرد.

    افزایش تجارت بین ایران و کشورهای حاشیه دریای خزر

    صفایی افزود: بندر امیرآباد ارتباط بسیار خوبی با روسیه و قزاقستان دارد و تجارت خوبی بین این دو کشور و ایران برقرار است؛ خوشبختانه در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۲ معادل ۵۲ درصد رشد تجارت دریابرد در دریای خزر داشته‌ایم که بندر امیرآباد با ۲ میلیون و ۳۵۰ هزار تن بیشترین رشد را به خود اختصاص داده و این روند ادامه می‌یابد تا با افزایش تجارت بین ایران و کشورهای حاشیه دریای خزر، افق‌های روشنی برای افزایش اشتغال و فعالیت‌های اقتصادی، ترسیم شود.

    وی با اشاره به اینکه سازمان بنادر و دریانوردی پروژه‌های زیرساختی در دست اقدام دارد، عنوان کرد: در حوزه سرمایه‌گذاری فعالان اقتصادی، مشوق‌های لازم در نظر گرفته شده است تا در انواع مختلف کالا و در بخش‌های تخلیه و بارگیری، نگهداری و فعالیت‌های ارزش افزوده‌ای شاهد سرمایه‌گذاری باشیم.

    آغاز مطالعات آماده‌سازی اراضی ۳۰۰ هکتاری برای فعالیت سرمایه گذاران در بندر امیرآباد

    معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تلاش می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۲ در بندر امیر آباد بیش از ۳ هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایه گذاری جذب شود، بیان کرد: با توجه به رشد دریابرد خزر، تصمیم گرفتیم خیلی سریع مطالعات اراضی ۳۰۰ هکتاری امیرآباد را مدنظر قرار دهیم تا آماده‌سازی زیرساخت‌های ۳۰۰ هکتار اراضی جدید هرچه سریع‌تر آغاز شود و سرمایه‌گذاران بتوانند در این اراضی در حوزه نگهداری کالا و فعالیت‌های ارزش افزوده اقدام کنند.

    دعوت از سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بندر امیرآباد

    صفایی ادامه داد: سازمان بنادر و دریانوردی زیرساخت‌ها را آماده می‌کند و از تمامی سرمایه‌گذاران دعوت می کنیم در بندر امیرآباد که می تواند منافع اقتصادی بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاران داشته باشد، حضور پیدا و فعالیت کنند.

    به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، وی در مورد صادرات مرکبات با کانتینر نیز در بندر امیرآباد، اعلام کرد: بندر امیرآباد تنها بندر شمالی کشور به شمار می‌رود که از امکانات جرثقیل‌های بزرگ دروازه‌ای و نگهداری کانتینرهای یخچالی مجهز است؛ هر چند کمبودهایی در این بخش وجود دارد اما تصمیم گرفتیم اعتباری به بندر امیرآباد تخصیص یابد تا ظرفیت تامین برق برای کانتینرهای یخچالی را افزایش دهد.

    مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی خاطر نشان کرد: این بندر به طور استاندارد می‌تواند صادرات مواد غذایی به ویژه میوه را با کانتینرهای یخچالی در درجه حرارت مورد نیاز کالا فراهم کند و تجار می‌توانند به خوبی از این بندر استفاده کنند.

    انتهای پیام 

  • تغییر تصاویر هشداری پاکت‌های سیگار؛ بزودی/ لزوم ابلاغ فوری تغییرات از سوی وزارت صمت

    رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: سری جدید تصاویر هشداردهنده بهداشتی مشتمل بر ۳۶ تصویر امتیازبندی‌شده که باید روی بسته‌بندی‌های محصولات دخانی درج شود، انتخاب شده و بزودی تصاویر هشداردهنده روی پاکت‌های سیگار و تنباکو تغییر خواهد کرد.

    مهندس بهزاد ولی‌زاده در گفت‌وگو با اخبار استانی، با اشاره به برگزاری آخرین جلسه بسته‌بندی استاندارد محصولات دخانی، توضیح داد: در مورد بسته‌بندی استاندارد محصولات دخانی مصوبه ستاد کشوری کنترل دخانیات وجود دارد و ما به دنبال این هستیم که این بسته‌بندی‌های متنوعی که روی محصولات دخانی استفاده می‌شود، به یک فرمت استاندارد تغییر کند تا فضای تبلیغی برای محصولات دخانی کاهش یابد.

    وی افزود: در حال حاضر بسته‌های متنوع و رنگی محصولات دخانی را در بازار می‌بینیم که مصرف‌کنندگان از جمله زنان و جوانان را ترغیب به خرید می‌کند و ما به دنبال ضابطه‌مند شدن این موضوع هستیم تا بسته‌بندی به صورت استاندارد و همانگونه که در ۲۲ کشور جهان، از جمله عربستان و عمان اجرایی می‌شود را دنبال کنیم.

    وی یکی از مهم‌ترین راهکارها برای کاهش مصرف دخانیات را استانداردسازی بسته‌بندی محصولات دخانی معرفی کرد و گفت: اکنون بر بسته‌بندی محصولات دخانی بویژه تنباکوهای قلیان، تبلیغات بسیار زیاد است؛ به شکلی که روی بسته‌بندی این تنباکوها تصاویر متعدد گمراه کننده نقش بسته است و فرد مصرف کننده فکر می‌کند اجزای تنباکو شامل همان تصاویر است. این در حالی است که باید موارد هشدار دهنده بر بسته‌بندی درج شود و تمام تعابیر گمراه کننده از روی آن برداشته شود.

    رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه دستورالعمل بسته‌بندی استاندارد محصولات دخانی تهیه شده است، اظهار کرد: سری جدید تصاویر هشدار دهنده بهداشتی مشتمل بر ۳۶ تصویر امتیازبندی شده که باید روی بسته‌بندی‌ها درج شود، انتخاب شده و به زودی تصاویر هشدار دهنده روی پاکت‌های سیگار و تنباکو تغییر خواهد کرد؛ چرا که سال‌ها از تصاویر قبلی، گذشته است و این درحالی است که طبق دستورالعمل‌ها می‌بایست هر دو سال یکبار، تصاویر تغییر می‌کرد.

    وی افزود: بر اساس توافقات صورت گرفته در یک زمان مشخصی به صورت پلکانی این پروتکل برای اجرا ابلاغ می‌شود. از وزارت صمت انتظار داریم که دستورالعمل تغییر تصاویر بسته‌بندی‌های دخانیات به فوریت ابلاغ شود اما، باید یک بازه زمانی هم درنظر گرفته شود تا پاکت‌ها و محصولات قبلی از بازار جمع شود.

    ولی‌زاده در خاتمه تاکید کرد: این موضوع به شناسایی سیگارهای تقلبی و تاریخ گذشته هم کمک می‌کند. به طور کلی از زمان ابلاغ دستورالعمل تا جمع‌آوری بسته‌بندی‌های قبلی حدودا شش ماه زمان لازم است.

    انتهای پیام

  • استاندار خوزستان از دکل ۲۷ فتح شرکت ملی حفاری بازدید کرد

    اخبار استانی/خوزستان استاندار خوزستان از دستگاه حفاری ۲۷ فتح شرکت ملی حفاری ایران بازدید کرد.

    علی اکبر حسینی محراب امروز، ۳۰ شهریورماه ضمن بازدید از بخش‌های مختلف دستگاه حفاری ۲۷ فتح در جمع خبرنگاران اظهار کرد: توانمندی‌های متخصصان ایرانی زبانزد خاص و عام است و مصادیق آن را در حوزه‌های مختلف از جمله نفت، حفاری، صنایع دفاعی، هوافضا، نانو و نوآوری و خلاقیت‌های دانش‌بنیان‌ها شاهد هستیم.

    به گزارش اخبار استانی، وی با بیان اینکه شرکت ملی حفاری ایران در بیش از چهار دهه گذشته موجب افتخار بوده است، افزود: زمانی که غربی‌ها کشورمان را ترک کردند و تصور می‌کردند ایرانی‌ها نمی‌توانند در صنعت نفت و حفاری کاری از پیش ببرند، فرزندان این مرز و بوم با اتکا به توانمندی‌های خود همه فناوری‌های جدید را بدست آوردند.

    استاندار خوزستان گفت: شرکت ملی حفاری ایران در حال حاضر بیش از ۷۰ دکل حفاری دارد و عملیات حفاری چاه‌های اکتشافی، توسعه‌ای توصیفی و تعمیری را برعهده دارد.

    حسینی محراب عنوان کرد: بحث خصوصی سازی این شرکت چندین نوبت مطرح شده و همه مسئولان نظام از این شرکت حمایت می‌کنند که بتواند به نحو مطلوب کار خود را دنبال کند. به هر جهت کشور نیاز به صنعت حفاری دارد و باید توسط جوانان و پیشکسوتان این صنعت اداره شود و ما نیز به عنوان دستگاه حاکمیتی حامی و پشتیبان این شرکت هستیم.

    انتهای پیام

  • اوپک پلاس در صورت کمبود نفت وارد عمل می‌شود

    مدیرعامل یک شرکت نفتی روسی گفت: تولیدکنندگان گروه اوپک پلاس در صورت روبرو شدن بازار نفت جهانی با کمبود، اقدام خواهند کرد.

    به گزارش اخبار استانی، اوپک و متحدانش که به اوپک پلاس معروف هستند، در سال ۲۰۲۲ با محدودیت عرضه داوطلبانه برای حمایت از قیمت‌ها، موافقت کردند. پس از آن که عربستان سعودی و روسیه، کاهش عرضه اضافی جمعا ۱.۳ میلیون بشکه در روز را تا پایان سال ۲۰۲۳ تمدید کردند، قیمت نفت برنت ماه میلادی جاری، برای نخستین بار در سال میلادی جاری، به مرز ۹۰ دلار در هر بشکه صعود کرد.

    بعضی از تحلیلگران و موسساتی مانند آژانس بین المللی انرژی بر این باورند که تمدید کاهش عرضه اوپک پلاس تا پایان سال ۲۰۲۳، به معنای کمبود شدید عرضه در بازار تا پایان سه ماهه چهارم است.

    الکساندر دیوکوف، مدیرعامل شرکت «گازپروم نفت» اظهار کرد: اگر وضعیت کمبود نفت پیش بیاید، اوپک پلاس متناسب آن اقدام کرده و حجم عرضه نفت به بازار را افزایش می‌دهد. وی همچنین گفت: افزایش پیشنهادی تعرفه صادرات سوخت روسیه تنها می تواند یک تاثیر موقتی در مقابله با کمبود سوخت در بازار داخلی داشته باشد.

    به گفته منابع آگاه، دولت روسیه سرگرم بررسی اعمال تعرفه صادرات ۲۵۰ دلار در هر تن روی همه محصولات نفتی از اول اکتبر تا ژوئن سال ۲۰۲۴ است تا با کمبود داخلی سوخت مقابله کند.

    بر اساس گزارش رویترز، مدیرعامل «گازپروم نفت» در حاشیه کنفرانسی در سیبری غربی، گفت: بازار نفت جهانی متوازن بوده و قیمت نفت، منصفانه است.

    انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا