عمومی

  • «درس خارج» آیت‌الله رئیسی – اخبار استانی

    «۱۰ سال قبل آیت‌الله رئیسی هشدار داد که سوء استفاده از تفاسیر گوناگون از کلمات مندرج در برجام توسط دشمنان برای منافع جمعی کشور هزینه‌زا خواهد بود.»

    به گزارش اخبار استانی، کمال لطفی، فعال رسانه‌ای، در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: ««در حوزه دیپلماسی واژگان و کاربرد آنها اهمیت دارد و پس از اینکه توافق تمام می‌شود، تمام بحث‌ها بر سر چهارچوب توافق‌شده صورت می‌گیرد؛ در مذاکرات میز مذاکره مد نظر نیست بلکه متن مذاکره مورد بحث است. متن باید به قدری دقیق و حساب‌شده باشد که مورد سوء‌ استفاده دشمنان انقلاب اسلامی که در موضع دشمنی هستند، قرار نگیرد. برای عزیزان‌مان در حوزه دیپلماسی به عنوان یک تجربه بعد از انقلاب متن توافق الجزایر را یادآور می‌شوم. در متن توافقنامه الجزایر واژه «تابعیت» ذکر شده بود. ما در نظام حقوقی خود تابعیت مضاعف را به رسمیت نمی‌شناسیم ولی در نظام حقوق بین‌الملل یا کشورهایی مانند آمریکا و اروپا، تابعیت مضاعف به رسمیت شناخته شده است؛ یعنی کسی که تابعیت ایرانی دارد، می‌تواند تابعیت آمریکایی یا کانادایی هم بگیرد. از همین واژه تابعیت مضاعف که قابل برداشت است، سوء‌ استفاده صورت گرفت و آنها این‌گونه تفسیر کردند که منظور ما از تابعیت مضاعف، تابعیتی است که ما خودمان می‌دهیم و این سبب شد بسیاری از افراد ضد انقلاب که اموال‌شان بعد از انقلاب مصادره شده بود، علیه جمهوری اسلامی در دادگاه لاهه اقامه دعوا کنند و میلیاردها پول جمهوری اسلامی در بانک‌ها را با حکم این دادگاه و تنها به خاطر واژه تابعیت ببرند.»‌

    این هشدار تاریخی، بخشی از سخنان معاون اول وقت قوه قضائیه، دکتر «سیدابراهیم رئیسی»، پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران در ۲۲ آذرماه ۱۳۹۲ یعنی چند روز پس از توافق موقت ژنو روی برنامه هسته‌ای ایران است.

    اهمیت این هشدار تاریخی در آن برهه از این جهت اهمیت دوچندان پیدا می‌کند که اولاً دولت وقت به‌ دلیل سرمایه‌گذاری سنگین روی پروژه سیاست خارجی غربگرا و به نوعی قمار آبروی خود در ماجرای مذاکرات هسته‌ای، تمام توان خود را در داخل و خارج از کشور برای انجام یک پروپاگاندای سنگین توسط شبکه عملیات روانی به میدان آورده بود و ثانیاً گذشت زمان ثابت کرد مهم‌ترین منفذ سوء استفاده طرف‌های مقابل برای عدم انجام تعهدات خود در توافق هسته‌ای، بهره‌برداری از تفاسیر مختلف از متن توافق بوده است. مرور کارنامه دولت سابق نشان می‌دهد که اولویت دیپلماسی گذشته تنظیم و بازتعریف روابط جمهوری اسلامی ایران با جهان بود و جهان هم از زوایه دید روحانی و ظریف به آمریکا و اروپا و انجام مذاکرات هسته‌ای و شکل‌گیری برجام با آنها خلاصه می‌شد و در نهایت سیاست خارجی روحانی در همه ابعاد و شئونش به دیپلماسی برجامی تقلیل پیدا کرد.

    ویرانگری و کارنابلدی سیاست‌ورزی مبتدیانه مسئولان اجرایی کشور در دهه ۹۰ باعث قربانی‌شدن منافع ملی و نابودی زندگی مردم و هزینه سنگین از جیب ملت ایران برای کارآموزی دولتمردان پیشین شد. این هزینه‌کرد باعث شد حسن روحانی سال‌ها بعد از این ادعا که «خوش‌بینی در دنیای سیاست یا بدبینی خیلی معنا ندارد و ما باید واقع‌بین باشیم» (دهم اردیبهشت سال ۱۳۹۳ در گفت‌وگوی تلویزیونی) عدول کرده و بگوید «خوش‌بینی به برجام به معنای خوش‌بینی به ابرقدرت‌ها نیست. به برجام خوشبینیم و به آمریکا بدبین هستیم.» (بیست‌وچهارم آذرماه ۱۳۹۵) و چه هزینه‌ها از جیب ملت ایران هزینه شد تا آقای روحانی بفهمد که در دنیای سیاست، خوش‌بینی و بدبینی معنا دارد!

    شاید بتوان سیاست‌ورزی روحانی و ظریف را در ۸ سال ۱۴۰۰-۱۳۹۲ در حوزه خارجی، ملغمه‌ای از «سیاست گدایی توجه غربی‌ها» با انبوهی از «ندانم‌کاری» و «سردرگمی» معرفی کرد که علاوه بر پیچیده‌ترشدن پرونده هسته‌ای، موجب آشفته‌ترشدن وضعیت کشور در مناسبات خود با دیگر کشورها در حوزه‌های مختلف شود. کاهش سطح روابط با کشورهای همسایه، بی‌اعتنایی به دست دوستی کشورهای دوست در شرایط سخت دوران تحریم برای جلب رضایت دولت‌های اروپایی و آمریکا، عدم استفاده از ظرفیت‌های مختلف کشورهای همسایه و آفریقایی و … برای گسترش گستره تجاری و اقتصادی و … تنها بخشی از لطمات و صدمات بی‌پایان این نوع سیاست‌ورزی و نگاه مبتدیانه به مسأله دیپلماسی بوده است. اما سیره آیت‌الله رئیسی در مدت ۲۰ ماه گذشته در گره‌گشایی از کلاف سردرگم دستگاه سیاست خارجی نشان داد که او بر خلاف سلف خود که بیشتر با القاب و عناوینی مانند «حقوقدان» و «شیخ دیپلمات» سرگرم ایراد سخنرانی بود، مردی است «عملگرا».

    آیت‌الله رئیسی که با فهم دقیق و عمیق به میدان پا گذاشته بود، می‌دانست سیاست خارجی موفق بیش و پیش از هر چیز مستلزم طراحی راهبردی، اراده سیاسی و هنر ایجاد فرصت است. از همان ابتدا با فعال‌کردن و به‌ هم پیوند دادن زنجیره‌ای از وزارتخانه‌های متعدد در حوزه‌های مختلف با تکیه بر اصول انقلابی و در نظر گرفتن منافع ملی، به مدعیان بلدبودن زبان دنیا این مسأله را آموزش داد که دیپلماسی نه به معنای سازش و عقب‌نشینی که هنر و توان اعمال مسالمت‌آمیز قدرت در نظام بین‌الملل به نفع منافع جمعی مردم است.

    بازکردن قفل واردات واکسن در اوج بحران کرونا در کمترین زمان ممکن و ریشه‌کن‌کردن این ویروس منحوس که روزانه جان قریب به ۷۰۰ نفر از هموطنان عزیز ما را می‌گرفت، اولین گام محکم دولت سیزدهم برای نشان‌دادن رویه جدید دولت مستقر در حوزه دیپلماسی بود.

    عضویت در سازمان همکاری شانگهای، انعقاد ۱۴۷ تفاهمنامه همکاری در سفرهای خارجی، ایجاد بازارهای مختلف خرید نفت و افزایش چندبرابری فروش نفت و دریافت ارز نفت فروخته‌شده، توافق با عربستان و آغاز روند برقراری ارتباط با مصر پس از چند دهه، رسیدن سرمایه‌گذاری خارجی به بیش از پنج میلیارد دلار، افزایش چشمگیر تعاملات تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای مختلف از ۱۰۰ تا ۴۰۰ درصد، صفرشدن ۸۷ میلیون بشکه میعانات روی دریا، آغاز روند اجرایی‌شدن توافقات جامع بلندمدت با روسیه و چین، شروع ساخت راه‌آهن رشت-آستارا با سرمایه‌گذاری روسیه، عبور نخستین قطار کریدور ریلی (قزاقستان‌-ترکمنستان-ایران-ترکیه)، توافق گازی با ترکمنستان و برقراری دوباره سوآپ گازی، پیروزی دیپلماتیک در سازمان ملل با کسب ریاست مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر و گزارشگر کمیته خلع سلاح سازمان ملل علی‌رغم تحمیل فشارهای سنگین و توطئه‌های بزرگ دشمنان مردم ایران در عرصه بین‌الملل پس از اغتشاشات پاییز ۱۴۰۱ و … تنها گوشه‌ای از دستاوردهای ملموس و واقعی سیاست خارجی دولت سیزدهم با مدیریت آیت‌الله رئیسی است.

    اکنون این توفیقات به‌دست‌آمده در فرصتی کمتر از دو سال را می‌توان با دیپلماسی التماسی سابق و افزایش فشارهای وارده به مردم ایران پس از یک سلسله اقدامات انفعالی، مماشات و عقب‌نشینی از حقوق ایرانیان مقایسه کرد. ۱۰ سال قبل آیت‌الله رئیسی هشدار داد که سوءاستفاده از تفاسیر گوناگون از کلمات مندرج در برجام توسط دشمنان برای منافع جمعی کشور هزینه‌زا خواهد بود و بعدها مشخص شد استفاده نابه‌جا از کلمه «تعلیق» به جای «لغو تحریم‌ها» دستاورد «تقریباً هیچ» در دوران اجرای برجام را برای ایران رقم زد و چندی بعد نیز با خروج آمریکا از توافق و استفاده از خلأهای برجامی منافع این توافق را به «قطعاً هیچ» رساند. اکنون درس خارج آیت‌الله این مهم را به همه مدعیان آموزش داده است که نه دنیا به چند کشور غربی خلاصه می‌شود و نه توافق و افزایش تعاملات باید در انحصار روابط با بخش چشم‌آبی‌های جهان باشد بلکه آنچه اصالت دارد، تأمین منافع ملی در سایه استفاده از فرصت‌های جهانی است. از همین رو بود که در ماجرای برجام نیز دولت سیزدهم درِ مذاکره و توافق را روی کشورهای غربی نبست اما در بستن همه پنجره‌های نفوذ و تعدد برداشت‌ها از توافق احتمالی که آمریکایی‌ها درصدد بودند با استفاده از آن فرصت سوءاستفاده از مکانیزم خسارت‌بار ماشه و همچنین بدعهدی مجدد را برای خود به‌ دست آورند، به خود تردید راه نداد.

    به یقین می‌توان گفت تبدیل مسأله برجام از یک مسأله حیاتی برای معیشت مردم به یک مسأله علی‌السویه و همچنین تمرکز بر سایر ظرفیت‌های جهانی مهم‌ترین درس خارج آیت‌الله در بیست‌ماه گذشته بوده است که اصحاب «دیپلماسی التماسی» باید در کلاس تدریس آن تلمذ کنند.»

    انتهای پیام

  • بارش‌ها و تاثیر آن در حوضه‌های آبریز کشور

    برای پیش و تحلیل جوی دقیق، سازمان هواشناسی علاوه بر نیروی انسانی آموزش دیده، نیازمند تجهیزاتی است که باید آنها را بروز رسانی کند.

    به گزارش خبرگزاری صدا و سيما، رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی و همچنین سخنگوی صنعت آب با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به پرسش ها درخصوص آخرین وضع بارش‌ها و تاثیر آن در حوضه‌های آبریز کشور پاسخ دادند.

    سوال: همانطور که رئیس سازمان هواشناسی به آن اشاره کرده، ما به پیش بینی‌های دقیق یکسری ابزار‌ها لازم داریم الان ما آن ابزار‌ها را جهت پیش بینی‌های دقیق و کم شدن هشدار‌ها چقدر در اختیار داریم؟
    آقای احد وظیفه رئیس مرکز ملی خشکسالی سازمان هواشناسی: برای پیش بینی‌های دقیق و نقطه‌ای یا به عبارتی در مقیاس کوچک مهم‌ترین ابزاری که از نظر دیدبانی مورد استفاده قرار می‌گیرد رادار هواشناسی است که سلول ابر را مشخصاً نشان می‌دهد، جهت حرکت ابر، شدت بارندگی می‌توان با دقت بالا در مقیاس منطقه‌ای تخمین بزنیم، بنابراین هشدار‌های کوتاه مدت در محدوده ساعت حتی یکی دو ساعت صادر می‌شود و برای برخی از پدیده‌ها چنین هشدار‌هایی لازم است، اما وقتی که با پدیده‌ها و سیستم‌هایی با مقیاس بزرگتری مواجه هستیم پیش بینی‌های عددی که عمدتا برای پیش بینی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، این پدیده‌ها قابل پیش بینی از روز‌های قبل است، گاهی برای سیستم‌های زمستانی از هفته قبل می‌توان این پیش بینی‌ها را انجام داد، ولی برای سیستم‌های تابستانی مانند طوفان امروز بعد از ظهر تهران که سرعت آن در فرودگاه مهرآباد به بیش از ۱۰۰ کیلومتر برای بازه حدود نیم ساعت هم رسید وجود چنین ابزار‌هایی مانند رادار هواشناسی ضروری است، متاسفانه به دلایل مختلف هنوز شبکه راداری مان در کشور به طور کامل تکمیل نشده و خیلی از نقاط کشورمان دارای گپ‌هایی است که نیازمند این است، در کنار رادار هواشناسی شبکه دیدبانی منسجم و داده‌های برخط نه تنها هواشناسی بلکه از داده‌های هیدرولوژی هم لازم است علاوه بر آن مدل سازی عددی با تفکیک بسیار بالا هم لازم است که ما تا حدودی در این زمینه‌ها این امکانات را داریم، اما اگر بخواهیم صادقانه بگوییم و مقایسه کنیم با دنیای پیشرفته فاصله مان قابل توجه است.

    سوال: از ابتدای سال آبی جاری وضعیت بارندگی‌های کشور در استان‌های مختلف چطور بوده است؟
    آقای وظیفه: اگر بخواهیم مقایسه کنیم با بلند مدت، یک بازه ۳۰ ساله که در کشورمان از سال ۱۳۷۳ تا ۱۴۰۲ اگر این بازه را در نظر بگیریم بارش سال گذشته در جنوب غرب تقریباً بخشی از جنوب کشور یعنی بوشهر به سمت غرب و استان‌های کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان تا جنوب آذربایجان غربی و لرستان، در این مناطق بارندگی خیلی خوب بوده حتی فراتر از سال گذشته بوده ضمن اینکه میانگین ۳۰ ساله و حتی بیشتر از آن را هم دریافت کرده ایم، بخصوص سد‌های خوزستان امسال وضعیت آبگیری شان خیلی خوب شده به خاطر همین بارندگی که بوده یا سد کرخه در مقایسه با سال گذشته تقریباً آبی که در پشت سد جمع شده به دلیل وضعیت بارندگی دو برابر سال گذشته است، گرچه ظرفیت خالی زیاد دارد، اما بارندگی در این مناطق خوب بوده، برعکس مناطقی که بارندگی خوب بوده، در جا‌های دیگر کشور بارندگی مناسب نبوده و برخی مناطق بسیار کم بوده مانند خراسان رضوی که تا الان ۴۶ درصد بارش سالش را دریافت کرده و ۵۴ درصد کم بارشی دارد، خود استان تهران حدود ۴۴ درصد بارندگی اش کمتر از نرمال است، اگر بخواهم استان‌هایی که بارندگی کمتر از نرمال داشتند اشاره کنم از شمال غرب، شمال آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کل خطه سواحل جنوبی دریای خزر و همینطور استان‌هایی که در دامنه‌های جنوبی البرز واقع می‌شوند مانند قزوین، تهران، سمنان تا خراسان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، همینطور جنوب شرق، این مناطق بارندگی شان بین ۲۵، ۳۰ درصد تا ۵۴ درصد که بالاترین آن خراسان رضوی است بارندگی‌ها کمتر از نرمال بوده است.

    سوال: ۴۰ تا ۴۴ درصد افزایش بارندگی‌ها را داشتیم استان‌هایی در جنوب کشور که بعضا تصور می‌شود به دلیل تبخیر بالای منطقه و گرما، جزو استان‌های کم بارشمان باشد و بالعکس مناطقی را اشاره کردید که ما همیشه تصورمان یا شاید آن چیزی که در واقعیت یا آمار و ارقام سال‌های گذشته بود جزو استان‌های پربارشمان بوده به نظر می‌رسد بررسی آن‌ها این را می‌گوید که تغییر اقلیم در کشورمان آغاز شده است؟
    آقای وظیفه: اقلیم در واقع میانگین شرایط آب و هوایی یک منطقه است، یک منطقه اقلیمش خشک و منطقه دیگر ممکن است مرطوب باشد، سواحل شمالی ما تقریباً اقلیم مرطوب دارد مانند استان گیلان و برعکس مناطق کویری مانند استان یزد مناطق گرم و خشک هستند، هر منطقه‌ای را با خود آن منطقه مقایسه می‌کنیم، وضعیت به گونه‌ای است که همه مناطق کشورمان اگر از منظر تغییر اقلیم نگاه کنیم بارش‌های میانگین همه استان‌ها را که در عرض ۴۰، ۵۰ سال گذشته که آمار متقنی را که داریم بررسی کنیم، می‌بینیم که تقریباً در همه مناطق کشورمان روند بارندگی‌ها نزولی یا کاهشی بوده و برعکس دمای میانگین این مناطق یا کل ایران و خاورمیانه و مقیاس بزرگتر جهان، روند افزایشی را نشان می‌دهد، برخی از مناطق مانند منطقه خاورمیانه میانگین افزایش دما بیشتر از سایر مناطق دنیاست، همینطور روند بارندگی ما، اگر برگردیم به ۵ دهه قبل میانگین بارشی ایران حدود ۲۵۰ تا ۲۶۰ میلی متر بوده که الان به ۲۰۰ میلی متر رسیده است، مشخصاً بارش میانگین امسال کشور ۱۷۵ میلی متر شده می‌بینید که حاصل قابل توجهی با شرایط نرمال دارد، بنابراین تغییر اقلیم چیزی نیست که با یکسال دو سال مقایسه به آن برسیم باید بازه بلندتری را در نظر بگیریم، وقتی به صورت بلند مدت بررسی می‌کنیم می‌بینیم که تغییر اقلیم اثر خود را نشان می‌دهد و از منظر‌های مختلف می‌توان این را دید از نظر دما، بارندگی، آبی که در پشت سدهاست، سبزینگی و پوشش گیاهی که در طبیعت می‌بینیم، آبی که در تالاب‌ها وجود دارد همه این‌ها دچار تغییر شده، البته از منظر دیگر هم می‌توان نگاه کرد خود انسان است که جزو اقلیم محسوب می‌شود، به هر حال جمعیت ما با گذشته تغییر کرده، دخالت‌هایی که انسان در طبیعت انجام می‌دهد بخشی از آن تغییر را ایجاد می‌کند به هر حال پوشش گیاهی و نفوذ پذیری خاک تغییر می‌کند همه این‌ها منجر می‌شود به تغییراتی که الان می‌بینیم.

    سوال: تغییرات اقلیمی آن چیزی که در میزان بارندگی‌ها در ماه‌های پیشرو حاصل می‌کند، افزایش یا کاهش بارندگی است، اشاره کردید که با نسبت مطلوب فاصله داریم؟
    آقای وظیفه: ازنظر توان پیش بینی و تحلیل جوی، مانند همه جای دنیا روند پیشرفت را داشتیم، ولی به هر حال برای دقیق پیش بینی کردن پدیده‌های خرد مقیاس نیاز به تجهیزاتی است که سازمان هواشناسی نیازمند است که آنها را بروز رسانی کند، همینطور نیروی انسانی به هر حال در هر بخشی نیروی انسانی یکی از مهم‌ترین عوامل است و نیاز به آموزش و توسعه و مهارت‌ها وجود دارد، اگر راجع به اقلیم می‌فرمایید اقلیم روند بارش کاهشی بوده و دما روند افزایشی داشته است، این روند تقریباً ادامه دارد به خاطر اینکه عواملی که این تغییرات را ایجاد می‌کنند تغییر نکردند و تقریبا مهم‌ترین آن گاز‌های گلخانه‌ای است که روند افزایشی آن در جهان همچنان ادامه دارد و کشور ما هم یکی از کشور‌هایی است که جزو آلوده کننده هاست.

    سوال: در تیر و مرداد بارش‌های سیل آسا داشتیم، امسال ممکن است منتظر این بارش‌ها باشیم؟
    آقای وظیفه: بارندگی‌های سیل آسا تابستانی به صورت دقیق قابل پیش بینی و پیشگویی از قبل نیستند، حداکثر در بازه دو سه روز آینده احتمال رخدادشان می‌تواند مشخص شود به خاطر اینکه همین طوفانی که امروز در تهران رخ داد ممکن بود با چند درجه تغییر رطوبت چنین وضعیتی اصلا نباشد، به میزان رطوبت و مقدار دمایی که می‌رسیم، وضعیت جوی، تغییراتی که باد درسطوح مختلف دارد می‌تواند شدت اش خیلی متفاوت باشد.

    سوال: سازمان هواشناسی این داده‌ها را در اختیار دارد؟ و در چند ساعت قبل می‌تواند هشدار صادر کند؟
    آقای وظیفه: اگر خود پیش بینی را بخواهیم ببینیم بستگی به شدت و سایز پدیده دارد، تغییراتی که در پارامتر‌های مختلف جوی از قبل ایجاد می‌کند و توسط مدل‌های عددی برای بازه‌های آینده شبیه سازی می‌شود، اگر دقت کنید پیش بینی‌هایی که از روز قبل یا امروز صادر کردند پیش بینی وضعیت باد و شرایط را دارد، ولی اینکه دقیقاً ان مقداری شود که پیش بینی شده خیر، به خاطر اینکه ماهیت این پدیده رفتار آشوب ناک دارد و قابل پیش بینی به آن مفهوم نیست که در ذهن ما وجود دارد.

    سوال: یکی از سازمان‌های اصلی که هشدار سازمان هواشناسی را دریافت می‌کند سازمان مدیریت بحران است، برای هشدار امروز در تهران و سمنان چند ساعت قبل در اختیار سازمان مربوط قرار می‌گیرد؟
    آقای وظیفه: فکر می‌کنم احتمالا از دیروز صادر کردند.

    سوال: در ارتباط با استان‌های تهران و سمنان که هشدار قرمز صادر کرد، وضعیت آمادگی سازمان مدیریت بحران در استان‌هایی که هشدار قرمز صادر کرده بودند، به چه صورت است؟ مهم‌ترین آمادگی‌هایی که شما در استان‌های مربوطه ایجاد می‌کنید چیست؟
    آقای نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ارتباط تلفنی: خوشبختانه سازمان هواشناسی تقریباً هشدارهایش نسبت به دو سه سال قبل بیشتر به واقعیت نزدیک است ما از دو روز قبل این هشدار‌ها را داشتیم بر اساس این هشدار‌ها ۲۱ استان که درگیر باران، صاعقه و طوفان بودند هشدار داده شد، ستاد‌های بحران تشکیل جلسه دادند، تمامی استانداران، فرمانداران، بخشداران و دهیاران البته ما مقداری فراتر حرکت می‌کنیم یعنی ما از همه عزیزان می‌خواهیم بروند و بازدید میدانی کنند، به طور مثال مناطقی از استان‌ها که عشایر عزیزمان در آنجا حضور دارند، عشایر دوست دارند در بستر رودخانه‌ها باشند، این‌ها کمتر نگاه می‌کنند به رسانه‌ها حتی مسیر پیامکی که در دیروز و امروز برای مردم ارسال کردیم به خصوص در برخی از استان‌ها هشدار قرمز را داشتند مانند غرب استان سمنان و شرق استان تهران، امروز استان سمنان در چندین نوبت نزدیک به دو میلیون پیامک ارسال شد، علاوه بر این در مناطق عشایری، فرمانداران، استاندار خودشان در پنج شهر تشکیل ستاد بحران را دادند، استان تهران، استاندار محترم، بخشداران و فرمانداران امکانات و نیرو‌ها را همراه با تجهیزات در منطقه فیروزکوه، دماوند و حتی به شهرداران منطقه ۱، ۳ و ۴ در شهر تهران آماده باش دادند.

    سوال: به اقدامات سازمان مدیریت بحران آماده باش‌ها و اینکه در بارندگی‌های اخیر غافلگیر نشدید، فراهم می‌شود و برنامه ریزی می‌کنید، ولی حادثه اتفاق می‌افتد.
    آقای نامی: همه آن چیزی که به عقلمان می‌رسد استانداران، فرمانداران، بخشداران و دهیاران مناطق و مسیل‌هایی که امکان دارد برای ما خطر داشته باشد افراد ر ا جمع می‌کنیم، ما امروز تعداد زیادی از هموطنانمان را از مناطق خطر در کنار رودخانه‌ها، به ویژه عشایر را جابه جایی و اسکان اضطراری داریم، چون پیش بینی می‌کنیم وقتی فرماندار و استاندار و بخشدار تشخیص می‌دهند که امکان دارد در اینجا باران شدید شروع شود برایشان خطرناک باشد پیش بینی و آن‌ها را جا به جا می‌کنیم، در بیشتر موارد پیش بینی درست بود، شاید برای مردم جالب باشد نزدیک به ۱۶۰۰ نفر را در ۲۱ استان جا به جا کردیم، ولی در برخی از استان‌های ما علی رغم همه پیش بینی‌ها مانند استان اصفهان، قم، آذربایجان شرقی و کرمان مجموعا متاسفانه ۶ نفر از هموطنانمان جان خود را از دست دادند.

    سوال: این به دلیل است که علی رغم تلاش‌ها هموطنان هشدار‌ها را جدی نمی‌گیرند؟
    آقای نامی: برخی موارد هستند که برخی از عزیزان توجه به دستورات نمی‌کنند مثلا یک آقایی در یک پرایدی به او اخطار داده می‌شود توقف می‌کند و بعد دوباره به سیل می‌زند، ما روز قبل هم داشتیم به تراکتور اخطار دادند که نباید بروید که هم خود و خانواده او جان خود را از دست دادند، نیاز به فرهنگ سازی هم دارد، نیاز است وقتی اخطاری داده می‌شود و وقتی یکی از مسئولین حضوراً می‌رود و اخطار می‌دهد امکان خطر وجود دارد، داریم برخی‌ها را که توجه نمی‌کنند، ولی این اقداماتی که به صورت میدانی و عملاً در میدان کار میدانی می‌کنند، مثلا فرماندار نگاه می‌کند که اگر در این منطقه این حجم بارندگی شروع شود می‌تواند خطرناک شود، امروز رودخانه‌ای را رفتیم که حدود ۳۴ خودرو با خانواده‌ها رفته اند درون رودخانه، آن موقع که به ان‌ها اخطار دادند آفتاب بوده که حدود یک ساعت بعد سیلی در آن منطقه آمد که اگر اخطار داده نمی‌شد تلفات سنگینی می‌دادیم.

    سوال: وضعیت منابع آبی کشور به واسطه بارندگی‌ها چه بوده است؟
    آقای فیروز قاسم زاده سخنگوی صنعت آب در استودیو گفتگوی ویژه: بارندگی‌ها به ویژه بارندگی‌هایی که در خرداد ماه اتفاق می‌افتد باعث شده که ما در ورودی منابع آب به سد‌ها تاثیرات مثبتی را ببینیم، اگر بخواهیم مقایسه‌ای را داشته باشیم ما در سال گذشته نزدیک به یک و نیم میلیارد متر مکعب در این فاصله در خرداد ماه تا الان ورودی داشتیم که امسال به دو میلیارد رسیده یعنی ۵۰۰، ۶۰۰ میلیون از محل بارش‌ها خداروشکر ورودی به مخازن داشتیم، منتهی مسئله‌ای که وجود دارد عمده بارندگی‌هایی که اتفاق می‌افتد در فلات مرکزی در مناطقی است که ما خیلی مخازن نداریم به این دلیل که در کل سال در شرایط نرمال چندان بارشی ندارند لذا برنامه ریزی برای ذخیره سازی منابع در آنجا اتفاق نمی‌افتد، سد‌هایی هم که در آن مناطق وجود دارند تاثیری که عرض کردم را پذیرفته اند.

    سوال: آیا صرفه اقتصادی ندارد که برویم به سمت زدن سد یا منابع و برنامه ریزی کردن برای منابع آبی؟
    آقای قاسم زاده: اینجا هم بحث جمعیتی وجود دارد که خیلی جمعیت زیادی وجود ندارد و هم بارندگی‌هایی که در اینجا اتفاق می‌افتد جنبه این را ندارد که ما با یک ضریب اطمینان بالایی بتوانیم بر روی مصارف برایش برنامه ریزی انجام دهیم، لذا مخازن اینجا ساخته نمی‌شود، ولی هر آبی که در اینجا تولید شود اگر مخزن آب سطحی یعنی سدی در مسیر وجود داشته باشد طبیعتاً وارد می‌شود اگر وجود نداشت به منابع آب زیر زمینی که چه بسا حائز اهمیت‌تر از منابع آب سطحی باشد می‌پیوندد، برآورد می‌کنیم که در خرداد ماه نزدیک به سه میلیارد در اصل آب موثر که در آب سطحی و زیر زمینی کشور اتفاق افتاده با بارندگی‌هایی که وجود دارد.

    سوال: سال‌های گذشته چیزی که بین مردم بود این رگبار‌ها تاثیر چندانی روی منابع آبی مان ندارد، دارد یا خیر؟
    آقای قاسم زاده: رگبار‌های بهاری، طبیعتاً هر آبی که در پهنه کشور تولید می‌شود اگر به یک پیکره آبی موثر که ما از آن به عنوان آب شیرین استفاده می‌کنیم بپیوندد بعداً منبعی است که می‌توانیم در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم، در امسال خرداد ماه نزدیک به ۵۰۰، ۶۰۰ میلیون نسبت به سال گذشته بیشتر دریافت کردیم که حدود سه میلیارد در خرداد ماه در اصل آبی است که به آب سطحی، زیر زمینی یا تالاب‌ها روانه شده لذا قطعاً بر روی منابع آبی تاثیر دارد.

    سوال: زمانی می‌گفتند که کمبود آب وجود دارد، تصور مردم این است که خداروشکر الان به وضعیت نرمال برمی گردیم، آیا این طور است؟
    آقای قاسم زاده: ما از نظر بارشی امسال در شرایط نرمالی قرار نداریم، در حالی که دو سال خشک را پشت سر گذاشته ایم و همان د و سال باعث شده که ما در ذخایر آبی مان نقصانی را داریم امسال هم که سال نرمالی نیست این نقصان ادامه دار بوده، همین الان ما کسری مخازمان مثلا در سال ۹۸ یا ۹۹ مقداری جبران شده بود، سال گذشته که کم آب بود جبران نشده و انتظار داریم که امسال این اتفاق نیفتد متاسفانه با کمبود ذخایر قطعا وارد سال آبی بعدی خواهیم شد، لذا این تصور که با این بارندگی‌ها اتفاقی می‌افتد و وضعیت را بهبود می‌بخشد، ما ۲۵ درصد بارندگی هایمان را در بهار دریافت می‌کنیم، ۱۰ درصد از این ۲۵ درصد یعنی چیزی حدود ۶ میلی متر برای خرداد است، امسال حدود ۷ میلی متر دریافت کرد ه ایم یعنی از کل خرداد هم یک مقداری بیشتر شده است.

    سوال: از پیش بینی‌های شما فراتر است؟
    آقای قاسم زاده: خیر از نرمال فراتر است که باید ۶ میلی متر باید باشد فراتر است، ولی کل این عدد، عدد نازلی است یعنی کمتر از دو سه درصد کل سال آبی است، پس ما حتی اگر از شرایط نرمال هم بالاتر باشیم دو سه درصد تاثیر می‌گذاریم، این تلقی نشود که وضعیت منابع آبی بهتر شده یا آن کسری‌هایی که در سال گذشته وجود داشته یا در بلند مدت اگر نگاه کنیم که ما وارد دوره خشک بیش از ۱۰ ساله شدهیم این نقصان‌ها همچنان وجود دارد، ما کشوری هستیم که با اقلیم خشک و نیمه خشک در حال حاضر در یک خشکسالی مقطعی به سر می‌بریم، که بایستی حتما در مصارف رعایت کنیم.

    سوال: جاری شدگان آب در برخی از تالاب‌ها مانند شادگان، بختگان و … در وزارت نیرو حقابه تالاب‌های کشور را به طور کامل در روز‌های خشک و بی باران تخصیص خواهد داد یا خیر؟
    آقای قاسم زاده: وزارت نیرو بر اساس ۱۱ میلیارد متر مکعبی که حقابه برای تالاب‌ها یا سایر پیکره آبی که حقابه زیست محیطی یا جریان جاری رودخانه‌ها است سالانه در برنامه منابع و مصارف البته بعد از اولویت شرب این‌ها را قرار می‌دهد، ولی طبیعتاً برای شرب معمولاً البته با احتساب اینکه امسال و سال بعد چه وضعیتی پیش بینی می‌شود داشته باشیم دو سال آب را برای شرب سعی می‌کنیم که ذخیره کنیم، یعنی با احتساب ورودی‌هایی که بعداً هم ممکن است اتفاق بیفتد محاسبات انجام می‌شود و ذخیره می‌کنیم، اگر فراتر از این بوده حق زیست محیطی است که این‌ها را روانه می‌کنیم، البته شاید در این برنامه فرصت نباشد بعد از اینکه آب رها سازی می‌شود طبیعتاً ممکن است به تالاب نرسد که دلایل مختلفی ممکن است وجود داشته باشید.

    سوال: پیش بینی شما از وضعیت سه ماه آینده تا پایان سال آبی چطور خواهد بود؟
    آقای وظیفه: در تابستان ما خیلی بارندگی داریم، ما تقریبا تابستان کمتر از ۱۰ درصد بارندگی سالانه مان در تابستان رخ می‌دهد که دو منطقه است، عمدتا شمال غرب و سواحل شمالی کشور، ارتفاعات البرز و یکی هم جنوب شرق کشورمان است.

    سوال: پیش بینی برای سال آینده چیست؟
    آقای وظیفه: در سال آینده انتظارمان این است که پاییز بارندگی‌ها به هنگام شروع شود، احتمال زیادی است که پاییز نرمال داشته باشیم، می‌توانیم از الان با توجه به جمیع جهات چنین برداشتی را از تغییرات پیشرو عرض کنیم.

    سوال: در استان‌هایی که مشکلات آب داشتند، کدام استان‌ها به واسطه بارندگی‌ها مشکلاتشان حل شده است؟
    آقای قاسم زاده سخنگوی صنعت آب: عمدتاً استان‌های شمال غربی، یعنی استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل و نوار شمالی هم بهتر شده ما قبل از خرداد یعنی انتهای اردیبهشت نزدیک به ۲۰ الی ۳۵ درصد عقب ماندگی داشتیم که الان به ۱۰ الی ۲۰ درصد عقب ماندگی نسبت به شرایط نرمال رسیده ایم، بهبود‌هایی را در سایر جا‌ها هم داده در مخازن سد‌های تهران تاثیر را در این فاصله داشته، امسال نسبت به سال گذشته در این بازه افزایش حجممان در سد‌های تهران هر چند عدد نازل است، اما رشد داشته حدود ۱۰ میلیون نسبت به سال گذشته بیشتر بوده است.

    سوال: برنامه ریزی وزارت نیرو برای جلوگیری از هدررفت آبی که می‌تواند موثر در صنعت آب کشورمان باشد.
    آقای قاسم زاده: اگر در کلان بفرمایید ما نزدیک به صد سد را در حال حاضر در حال مطالعه داریم که این‌ها با همین هدف است که اگر منابعی است که این‌ها به معنای هدررفت واقعی بعضاً جاری شدن خودش هدررفت محسوب نمی‌شود یا حقابه زیست محیطی یا حقابه آبخوان‌ها است، ولی اگر با این معنی هدررفت باشد برای این‌ها در حال حاضر سد‌های مطالعاتی ما وجود دارد که هر کدام بتواند فرآیند تایید را سپری کند قطعا به مرحله ساخت هم خواهد رسید.

    سوال: در کدام استان‌ها همچنان همکاران شما در حال آماده باش هستند؟
    آقای نامی رئیس سازمان مدیریت بحران: الان استان‌های اصفهان، آذربایجان شرقی، مرکزی، قم، به خصوص برای تهران و سمنان هشدار قرمز صادر شده که الان همه عزیزان آماده باش هستند و استانداران در محل حضور دارند پس کلیه مدیران بحران و اعضای ستاد بحران در ستاد حالت آماده باش هستند و تلاش می‌کنند در صورت نیاز به هموطنان کمک کنند، برخی از عزیزانمان در مناطق عشایری حضور دارند.

  • کارخانه ماشین سازی گچساران احیا می شود – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرنگار آنلاین، میر هاشم موسوی عصر پنجشنبه در بازدید از کارخانه ماشین سازی گچساران، افزود: برنامه احیا، توسعه و بازاریابی برای راه اندازی مجدد کارخانه ماشین سازی گچساران طی ۱۵ روز آینده ارائه شود.

    موسوی با اشاره به اینکه محصولات این کارخانه نیاز کارخانه‌های زیر مجموعه تأمین اجتماعی است، بیان داشت: باید با برنامه ریزی احیا و توسعه این کارخانه با استفاده از ظرفیت پتروشیمی، نفت و گاز و صنایع مرتبط در شهرستان و کشور برنامه ریزی شود و زمینه راه اندازی مجدد آن فراهم شود.

    وی با اشاره به اینکه حداقل باید چند برابر اشتغال فعلی این کارخانه، اشتغال زایی داشته باشد، گفت: سازمان تأمین اجتماعی به کمک مسئولان استانی و ارائه برنامه راهبردی به راه اندازی مجدد کارخانه ماشین سازی گچساران کمک می‌کند.

    مدیرعامل تأمین اجتماعی کشور تصریح کرد: کارخانه ماشین سازی پارس گچساران یک صنعت مورد توجه صنایع راهبردی است و ۲۸۶ شرکت زیر مجموعه تأمین اجتماعی داریم که می‌توانند با این کارخانه قرارداد منعقد کنند.

  • چرا پوست صورت افتاده می شود

    کاهش وزن ناگهانی چرا باعث شل شدن پوست میشود؟

    معرفی کرم دور چشم لاکچری کوین :دلیل این موضوع کاملا مشخص است. اول این که با کاهش وزن ناگهانی، شما وزن زیادی را از دست می‌دهید در حالیکه هنوز پوست بدن قابلیت برگشت به وزن قبلی را ندارد. این طور در نظر بگیرید که شما در یک شب چاق نشده‌اید. چاقی فرایندی است که به مرور ایجاد شده است. حالا با از دست دادن سریع وزن، پوست شما فرصت کافی برای برگشت به حالت قبلی را ندارد. به همین دلیل پوست اضافه شما، شل شده و پایین می‌افتد.

    برای خرید کرم شب لاکچری کوین لطفا کلیک کنید کاهش وزن ناگهانی همچنین باعث از بین رفتن بخشی از عضلات و باقی ماندن چربی‌های انباشته شده زیر پوست می‌شود. این نوع کاهش وزن بدترین نوع لاغری است. در این صورت پوست همراه با چربی‌های زیرین، آویزان می‌شود. اگر کاهش وزن اصولی داشته باشید، چربی‌های اضافی زیر پوست در وهله اول از بین می روند و پوست به عضله زیرین خود می‌چسبد.

    افتادگی پوست به علت بارداری

    شل شدن پوست بعد از بارداری غیر قابل اجتناب است. همه مادرها بعد از نه ماه انتظار یک دفعه وزن زیادی را از دست می‌دهند. این نوع افتادگی مشابه افتادگی پوست به علت کاهش وزن ناگهانی است. با این تفاوت که سرعت چاق شدن در ناحیه شکم در دوران بارداری، بیشتر از حالت نرمال است. پوست در بارداری حسابی نازک می‌شود و تا جایی که جا دارد، کش می‌آید. ترک خوردگی و شل شدن در این ناحیه دیده می‌شود.

    نور خورشید چطور باعث افتادگی پوست می شود؟

    اشعه یو وی خورشید مستقیما بر روی پوست می‌تابد و منجر به مرگ زودرس سلول‌ها می‌شود. رادیکال‌های آزاد تولید شده در پوست که از تابش این اشعه به وجود آمده‌اند، باعث تخریب کلاژن و الاستین موجود در پوست می‌شوند. الاستین و کلاژن دو پروتئین مهم و ارزشمند در پوست هستند که باعث پیشگیری از چین و چروک می‌شوند. الاستین در پوست، نقش کشسانی دارد و کلاژن بافت‌های پوست را محکم می‌کند. نور خورشید با ایجاد رادیکال‌های آزاد، سرعت نابودی این دو پروتئین ارزشمند را بیشتر می‌کند. از این رو استفاده از  کرم پودر لاکچری کوین یا روغن‌هایی که مشابه ضد آفتاب عمل می‌کنند، بسیار مهم و کاربردی است.

    تاثیر سیگار کشیدن بر روی شل شدن پوست

    یکی دیگر از دلایل مهم افتادگی پوست، مصرف دخانیات به ویژه سیگار است. سیگار دقیقا همان کاری را با پوست می‌کند که نور خورشید انجام می‌دهد. با این تفاوت که با مصرف سیگار، تغییراتی که در درون فرد ایجاد می‌شود، منجر به تولید رادیکال‌های آزاد می‌شود. از طرفی نیکوتین موجود در سیگار، رگ‌های خونی موجود در لایه‌های بیرونی پوست را باریک می‌کند. اکسیژن و مواد غذایی به سلول‌های پوست نمی‌رسد و سلول‌های پوستی، از بین می‌روند.

    نقش پیری در شل شدن پوست

    شایع ترین علت افتادگی پوست، پیری است. پیری فرایندی اجتناب ناپذیر است که منجر به فرسودگی بدن می‌شود. نمی‌توان فرایند پیری را متوقف کرد اما می‌توان با راه کارهایی این فرایند را کندتر کرد. با افزایش سن، بدن به طور طبیعی کلاژن و الاستین کمتری تولید می‌کند. تولید کمتر این مواد، باعث ایجاد چین و چروک در پوست و افتادگی آن می‌شود.

    درمان افتادگی پوست

    اولین و مهمترین روش در درمان افتادگی پوست، شناسایی علت افتادگی است. استفاده از روغن های گیاهی به منظور مقابله با کاهش تولید رادیکال‌های آزاد و کاهش فرایند پیری پوست، موثر است. با این حال، نقش تغذیه را هم جدی بگیرید. خوردن مواد غذایی کلاژن ساز و دریافت مواد مغذی پوست، از افتادگی پوست پیشگیری می‌کند. در این مقاله 4 روغن موثر در درمان افتادگی پوست را به شما معرفی می‌کنیم.

    روغن خراطین

    یکی از بهترین محصولات درمان افتادگی پوست، روغن خراطین است. با این که بیشتر به منظور حجم دهی اندام های مختلف بدن انجام می‌شود اما برای رفع افتادگی پوست، بسیار موثر است. روغن خراطین با افزایش خونرسانی به پوست و عضله، در تقویت کلاژن‌ها و عضلات، شگفت انگیز عمل می‌کند. با همین روش، چین و چروک‌ها از بین می‌روند و افتادگی پوست برطرف می‌شود. در استفاده از روغن خراطین احتیاط کنید. افرادی که دارای جوش و آکنه هستند، برای استفاده از این روغن، نیاز به مشاوره پزشک دارند.

    روغن هسته انار

    یک ضد آفتاب گیاهی است. اگر چه نمی‌تواند به طور کلی مضرات اشعه UV را دفع کند اما طبق تحقیقات، استفاده از این روغن می تواند تا 20 درصد اثرات مخرب آفتاب را از بین می برد. این روغن که از پرس سرد هسته انار تهیه شده است، شامل انواع ویتامین‌های مورد نیاز پوست است. از روغن هسته انار به منظور پیشگیری از افتادگی پوست استفاده می‌شود.

    روغن گردو

    روغن گردو یک منبع غنی از چربی های امگا 3 است. روغن گردو علاوه بر این که آنتی اکسیدان قوی است و مانع از تجمع رادیکال‌های آزاد در پوست می‌شود، آبرسانی پوست را هم انجام می‌دهد. ویتامین E موجود در این روغن، باعث تقویت کلاژن‌ها و الاستین‌های پوست می‌شود. با استفاده از این روغن، می‌توان تا حد زیادی افتادگی پوست را درمان کرد و مانع از ایجاد چین و چروک شد.

    روغن آرگان

    آرگان را باید محبوبترین روغن گیاهی پوست و مو دانست. روغنی که به خاطر خواص شگفت انگیزش، پای ثابت بسیاری از محصولات مراقبتی از پوست و مو شده است. این روغن حاوی آنتی اکسیدان قوی است. از این رو مانع از ایجاد رادیکال‌های آزاد می‌شود. جذب سریع روغن آرگان بر روی پوست و مو و عدم وجود چربی اضافه روی پوست، از مهمترین دلایل خرید روغن آرگان است. این روغن با ترکیباتی که دارد، مانع از افتادگی پوست می‌شود. روغن آرگان در برابر آفتاب، نقش محافظتی دارد. به همین راحتی با مصرف این روغن می‌توان مانع از افتادگی پوست شد

     

  • حضور ۳۷ هزار زائر ایرانی در مکه و مدینه

    بر اساس اعلام ستاد مکه، از ۵۵۷ کاروانی که امسال راهی حج تمتع خواهند شد در حال حاضر ۶۸ کاروان در مدینه منوره بسر می‌برند و ۲۲۶ کاروان نیز در هتل های مکه مکرمه اسکان دارند. تعداد زائرانی که در قالب این دو کاروان وارد عربستان شده اند ۳۷ هزار و ۴۷۹ نفر است.

    براساس تازه ترین آمار، تاکنون ۲۱۶ کاروان شامل ۲۸ هزار و ۸۱۴ زائر با ۱۴۷ پرواز وارد مدینه شدند که ۱۴۸ کاروان شامل ۲۰ هزار و ۸۹۰ نفر پس از زیارت حرم نبوی و جنت البقیع و محرم شدن در میقات شجره راهی مکه شدند.

    همچنین ۸ هزار و ۶۶۵ نفر نیز از طریق فرودگاه جده وارد عربستان شده و پس از محرم شدن در میقات جحفه برای انجام اعمال عمره تمتع راهی مکه شدند.

    از مجموع زائران ایرانی که وارد سرزمین وحی شده اند هم اکنون ۲۷ هزار و ۶۴۱ نفر در مکه و ۹ هزار و ۸۳۸ نفر هم در مدینه حضور دارند.

    برای حج امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر عازم عربستان خواهند شد و پروازهای رفت تا اول تیرماه انجام می شود.

  • اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی درباره خبر انتصاب فامیلی

    اطلاعیه سازمان تامین اجتماعی درباره خبر انتصاب فامیلی

    پیرو انتشار برخی شایعات کذب طرح شده پیرامون یک انتصاب فامیلی؛ سازمان تأمین‌ اجتماعی اطلاعیه‌ای صادر کرد

    به گزارش خبرگزاری اخبار استانی، به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، در پی انتشار شایعه کذب و جعلی انتصاب فامیلی یکی از مدیران‌کل تهران به اطلاع‌ می‌رساند مدیرکل مذکور از مدیران موفق، باسابقه و خبره این سازمان است که در سال ۱۴۰۰ منصوب شده‌ و هیچ‌گونه نسبت سببی و نسبی با مدیران ارشد سازمان ندارند.

    لذا شایعه انتصاب فامیلی ایشان کاملاً کذب و مصداق بی‌اخلاقی رسانه‌ای بوده و اتهام مذکور از طریق قانونی نیز پیگیری حقوقی خواهد شد.

    انتهای پیام/






    آیا این خبر مفید بود؟

    نتیجه بر اساس رای موافق و رای مخالف

  • خوردن صبحانه در این ساعت عمر شما را افزایش می‌دهد

    خوردن صبحانه قبل از ساعت ۷ صبح می‌تواند طول عمر را افزایش دهد اما تحقیقات نشان می‌دهد که صبحانه خوردن ساعت ۱۰ صبح به بعد می‌تواند موجب مرگ زودهنگام شود. تحقیقات قبلی نشان داده است که غذا خوردن در اواخر شب ساعت داخلی بدن را مختل می‌کند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی را افزایش می‌دهد. اما مطالعات کمی به این موضوع پرداخته‌اند که آیا زمان خوردن صبحانه تأثیر مشابهی دارد یا خیر.

    محققان دانشگاه نیویورک سیتی بیش از ۳۴۰۰۰ آمریکایی بالای ۴۰ سال را برای چندین دهه تحت نظر گرفتند. داوطلبان زمان خوردن غذا را ثبت کردند و دانشمندان این زمان را با میزان مرگ و میر در طول مطالعه مطابقت دادند.

    نتایج نشان داد کسانی که بین ساعت ۶ تا ۷ صبح صبحانه می‌خورند، شش درصد کمتر از افرادی که به طور منظم ساعت ۸ صبح صبحانه می‌خورند، در معرض خطر مرگ زودرس ناشی از بیماری‌های مهمی مانند بیماری قلبی یا سرطان هستند. همچنین خطر مرگ زودهنگام در این افراد در مقایسه با کسانی که اولین وعده غذایی‌شان را ساعت ۱۰ صبح می‌خورند، ۱۲ درصد کمتر است.

    محققان معتقدند نخوردن صبحانه یا دیرهنگام خوردن آن، «ساعت غذا» بدن – برنامه‌ریزی داخلی بدن که ترشح هورمون‌های مرتبط با تغذیه مانند انسولین را کنترل می‌کند – را مختل می‌کند. این هورمون به سوزاندن گلوکز در جریان خون کمک می‌کند و سطح آن در اوایل صبح به اوج خود می‌رسد.

    دیر غذا خوردن ممکن است به این معنی باشد که بدن به تدریج میزان انسولین و گلوکز خون را کاهش می‌دهد که منجر به دیابت، چاقی و بیماری قلبی می‌شود.

    بیشتر بخوانید:

    ۵ ماده غذایی که خطر لخته شدن خون را کاهش می‌دهد

    ۲۳۳۲۳۶

  • تعمیر آیفون تصویری در محل

    یکی از ابزار و وسایلی که امروزه در اکثر خانه ها وجود دارد و استفاده گسترده ای از آن می شود آیفون های تصویری هستند که با امکاناتی که دارند توانستند آسایش و امنیت را به خانه ها بیاورند. آیفون های تصویری دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند که تمامی آنها توانستند نظر مشتریان خود را به طور کامل جلب کنند و کمتر کسی از آیفون های تصویری ناراضی است. اما آیفون های تصویری هم ممکن است روزی دچار نقص فنی و یا خراب شود زیرا طبیعی است که پس از چند سال استفاده مداوم از آیفون تصویری ممکن است این دستگاه به دلایل مختلف مشکل بخورد که باید به فکر تعمیر آن باشید و حتماً باید تعمیر آیفون تصویری را به یک مجموعه معتبر بسپارید.

    چه زمانی باید آیفون تصویری را تعمیر کرد ؟

    سوالی که ممکن است برای شما مشتریان عزیز پیش بیاید این است که چه زمانی باید آیفون تصویری را تعمیر کنیم و چه زمانی باید یک تعمیرکار حرفه‌ای و کارشناس معتبر را با خبر کنیم. در پاسخ به این سوال مهم به گفته شرکت تهران ایمن زمانی که آیفون تصویری شما دچار هر نوع نقص فنی شد که در عملکرد و کارکرد آن اختلال به وجود آمد حتماً باید به فکر تعمیر آیفون تصویری باشید. معمولاً زمانی که آیفون های تصویری خراب می شوند نمی توانند تصویر را به خوبی نشان دهند و از کار می‌افتند و در بعضی از مواقع هم روشن نمی شوند که در ادامه به خرابی های عمده و متداول در آیفون های تصویری اشاره خواهیم کرد تا بتوانید تعمیرکار معتبر و کاربلد را برای تعمیر آیفون تصویری باخبر کند.

    خرابی های عمده آیفون تصویری

    همانطور که اشاره شد آیفون تصویری هم ممکن است روزی خراب شود زیرا این وسیله الکترونیکی می باشد و از قطعات زیاد و کوچکی تشکیل شده است که هر کدام ممکن است به دلایل مختلفی از کار بیفتد و باعث ایجاد نقص فنی در آیفون تصویری شود. به عنوان مثال نوسان داشتن برق در منزل شما یکی از دلایل اصلی خرابی در آیفون تصویری ها می باشد و میتواند باعث سوختن بعضی از قطعات داخلی آیفون تصویری شود.

    به عنوان مثال نوسان داشتن برق و یا قطع و وصل شدن برق در منزل شما می تواند بر کارکرد برد دستگاه تاثیر گذار باشد. زیرا برد آیفون تصویری جزو اصلی‌ترین قطعات داخلی آیفون تصویری محسوب می‌شود که بسیار حساس است و در صورت نوسان داشتن برق و یا برخورد آب با برد این قطعه میسوزد و حتماً باید به فکر تعویض آن باشید. زمانی هم که برد هر مشکلی برایش پیش بیاید آیفون تصویری از کار می‌افتد و در بعضی از مواقع هم خاموش میشود. زیرا برد آیفون تصویری همان مغز آیفون است که تمامی دستورات از این قطعه به دیگر قطعات داخلی صادر می شود.

    قطع شدن تصویر آیفون تصویری

    یکی دیگر از خرابی های عمده در آیفون تصویری که اکثر مشتریان با آن مواجه شده اند و جزو آزاردهنده ترین خرابی ها در آیفون تصویری است این است که آیفون تصویری نمی‌تواند به‌خوبی تصویر موجود را نشان دهد و در بعضی از مواقع تصویر به طور کامل قطع است. به گفته متخصصین مجموعه تهران ایمن چند عامل مهم در وقوع این مشکل تاثیرگذار است که باید یک تعمیرکار حرفه‌ای تمامی قسمت های مربوط به این خرابی را به طور کامل و با دقت بسیار بالا بررسی کند. به گفته تکنسین های شرکت تهران ایمن زمانی که این اتفاق برای آیفون تصویری منزل شما افتاد شما باید در اولین قدم بررسی کنید که آیا این مشکل از واحد شما است یا کل ساختمان دچار این خرابی شده اند.

    اگر متوجه شدید که این مشکل فقط مخصوص واحد شما است و سایر واحدهای ساختمان شما از این مشکل رنج می برند بهتر است بدانید که به احتمال فراوان مانیتور آیفون تصویری شما خراب شده است که در این مواقع معمولاً یکی از سیم های موجود در پشت آیفون تصویری دچار خرابی شده است که باعث می شود تصویر قطع شده باشد. علاوه بر آن خرابی و نقص فنی برد هم می تواند دلیلی برای وقوع این مشکل باشد. اما اگر در آن سو متوجه آن شدید که این مشکل برای تمامی ساکنین ساختمان رخ داده است بهتر است بدانید که این مشکل از پنل خارجی آیفون تصویری می باشد که باعث شده تمامی اعضای ساختمان از این مشکل رنج ببرند. شما باید در این زمان به فکر خبر دار کردن یک تکنسین و متخصص حرفه ای در این حوزه باشید تا آیفون تصویری شما را با بالاترین کیفیت موجود تعمیر کند.

    درب باز ‌کن آیفون تصویری کار نمی‌کند

    یکی دیگر از مشکلات متداول که در آیفون تصویری های مشتریان ما رخ می دهد و اکثر مواقع مشتریان از این خرابی رنج می‌برند و جزو آزاردهنده‌ترین مشکلات است این است که با استفاده از آیفون تصویری نمی توان درب ساختمان را باز کرد که در این مواقع آیفون تصویری منزل شما دچار نقص فنی شده است. به گفته تکنسین های کاربلد تهران ایمن علت اصلی وقوع این مشکل به چند عامل مهم بستگی دارد که قبل از بررسی آنها باید به دو نکته مهم توجه کنید. نکته اول این است که بررسی کنید که آیا تمامی ساکنین ساختمان نمی توانند با آیفون تصویری درب را باز کند یا خیر.

    اگر متوجه آن شدید که این مشکل برای تمامی اعضای ساختمان رخ داده است می توان نتیجه گرفت که مشکل از مانیتور آیفون تصویری نمی باشد و دلیل اصلی وقوع این مشکل مربوط به قسمت درب است که در این مواقع به گفته تعمیرکاران تهران ایمن این مشکل از رله درب ساختمان شما است‌. اما اگر متوجه آن شدید که این مشکل فقط برای واحد شما است بهتر است بدانید که به احتمال زیاد مانیتور منزل شما خراب شده است که در این مواقع تجربه ثابت کرده است که شاسی در باز کن در آیفون تصویری خراب شده است که باعث وقوع این مشکل میشود

    تعمیر آیفون تصویری در محل

    در این مقاله متوجه آن شدید که زمانی که آیفون تصویری شما دچار هر نوع خرابی میشود باید در کوتاه ترین زمان ممکن به فکر تعمیر آیفون تصویری باشید تا از ایجاد هزینه های اضافی در آیفون تصویری خود جلوگیری کنید. زمانی که آیفون تصویری شما خراب شد باید تعمیر آیفون تصویری را به مجموعه تعمیراتی معتبر بسپارید تا هیچ مشکلی برای آیفون تصویری شما به وجود نیاید.

    شرکت معتبر تهران ایمن با سالها تجربه کاری موفق و همچنین با تعمیرات گسترده و درخشان آماده تعمیر تمامی خرابی لوازم الکترونیکی شما از جمله آیفون تصویری می باشد. این مجموعه تعمیراتی با دارا بودن بهترین تکنسین ها آماده تعمیر هر نوع خرابی در تمامی انواع و مدلهای آیفون تصویری شما می باشد. زمانی که آیفون تصویری شما خراب شد به هیچ عنوان نگرانی تعمیر آن نباشید و فقط کافی است تعمیر آیفون تصویری در محل را به دست تکنسین‌های خبره ما بسپارید.

    هزینه تعمیر آیفون تصویری

    اگر درباره قیمت و هزینه تعمیر و سرویس آیفون تصویری اطلاعات کافی ندارید بهتر است بدانید که به گفته کارشناسان تهران ایمن اصلی ترین عامل در تعیین هزینه تعمیر آیفون تصویری مربوط به میزان خرابی و علت خرابی آیفون تصویری شما می باشد زیرا هر چقدر تعمیر آیفون تصویری سخت و پیچیده تر باشد قیمت نهایی تعمیر آیفون هم به مراتب بیشتر می شود همچنین می توانید با مراجعه به سایت تهران ایمن از آخرین قیمت و هزینه تعمیر آیفون تصویری با خبر شوید.

    منبع : http://servicecommax.ir

  • طرح مخفیانه پلیس لندن برای مقابله با خشونت آنلاین علیه کودکان

    یک روزنامه انگلیسی روز گذشته (سه‌شنبه) به نقل از اسناد پلیس گزارش داد که پلیس لندن به طور مخفیانه کودکان ۱۳ ساله و کمتر را در رسانه‌های اجتماعی برای مبارزه با خشونت آنلاین تحت نظر دارد.

    به گزارش اخبار استانی به نقل از اسپوتنیک، در این گزارش آمده است که این پروژه که با نام پروژه آلفا شناخته می‌شود، به پلیس لندن اجازه می‌دهد تا «اطلاعات شخصی کودکان» را از سایت‌های رسانه‌های اجتماعی جمع‌آوری کند تا متخلفان را شناسایی کرده و از حذف ویدیوهای چاقوکشی و تیراندازی از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی مانند یوتیوب که در دسترس کودکان و نوجوانان است، مطمئن شود.

    مقامات پلیس لندن اظهار کردند که با وجود گسترش نظارت در سال جاری میلادی (۲۰۲۳)، از اطلاعات جمع آوری شده برای شرح و توصیف افراد استفاده نکرده و این اطلاعات منتشر نمی‌شوند.

    این روزنامه انگلیسی با استناد به داده های به دست آمده توسط یک گروه تحقیقاتی گزارش داد که حدود ۷۰۰۰ پرونده توسط پلیس تحت این پروژه ایجاد شده است که کمترین سن در آنها ۱۳ سال است. هر یک از این موارد ممکن است شامل محتوای آنلاین، جزئیات حساب رسانه‌های اجتماعی، سن و قومیت کاربرانِ تحت نظارت باشد.

    انتهای پیام

  • آیا اتوبوس‌‎‌های سه کابین برای تهران مناسب است؟ – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

    به گزارش خبرنگار آنلاین، یکی از مهمترین مشکلاتی که تهران با آن دست و پنجه نرم می‌کند مشکلات مربوط با حمل و نقل عمومی است و بر همین اساس نیز امسال شورای شهر تهران حمل و نقلی ترین بودجه را برای شهرداری تهران تعیین کرد.

    بودجه امسال شهرداری تهران با ۱۰ هزار میلیارد تومان بیشتر در حوزه حمل و نقل بسته شد و شهرداری تهران موظف به تأمین ناوگان حمل و نقل عمومی تا پایان سال است.

    اما یکی از مواردی که شهرداری تهران برای جبران عقب ماندگی خود در حوزه ناوگان حمل و نقل عمومی دنبال می‌کند تأمین اتوبوس‌های سه کابینه برای تهران است و در همین راستا در اردیبهشت ماه سال جاری مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی درباره اتوبوس‌های سه‌کابین گفت: با توجه به مجوزی که از سوی دولت برای واردات صادر شده، در حال رایزنی هستیم تا موضوع عملیاتی شود اما هنوز نتیجه قطعی حاصل نشده است.

    پس از اعلام مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی برای خرید اتوبوس‌های سه کابین، روز گذشته جلال بهرامی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از قطعیت نتیجه خرید این اتوبوس‌ها خبر داد و گفت: با یکی از شرکت‌ها قرارداد تأمین ۱۰۰ اتوبوس سه کابینه تولیدی در ترکیه را منعقد کرده‌ایم که ۵۰ دستگاه امسال و ۵۰ دستگاه نیز در سال آینده تأمین خواهد شد.

    استفاده از اتوبوس‌های سه کابین در خطوط BRT

    اما موضوع مهم این است که آیا خرید اتوبوس‌های سه کابینه برای تهران مناسب است یا خیر و به گفته عضو کمیسیون عمران حمل و نقل شورای شهر تهران از این اتوبوس می‌توان در خیابان‌هایی خاص استفاده کرد.

    علی اصغر قائمی عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار آنلاین، با اشاره به اتوبوس‌های سه کابین گفت: در گذشته اتوبوس‌های سه کابین در شهر تهران وجود داشتند.

    وی ادامه داد: می‌توان از این اتوبوس‌ها در خطوط بی آر تی تهران و در خیابان‌هایی که دارای پیچ و خم‌های کمتری هستند استفاده کرد و به نظر می‌رسد اتوبوس‌های سه کابین برای خطوط بی آر تی به شدت پرکاربرد باشند.

    قائمی با اشاره به عملکرد این اتوبوس‌ها اظهار کرد: به طور قطع قیمت اتوبوس‌های سه کابین از اتوبوس‌های دو کابین کمتر خواهد بود زیرا بخش فنی یکی خواهد بود و تنها یک اتاق دیگر روی اتوبوس سوار می‌شود.

    عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: تراموا که اکنون فقط بحث آن مطرح شده است نیز عملاً اتوبوس چهار کابینه‌ای است که به جای دارا بودن چرخ لاستیکی چرخ فلزی دارد.

دکمه بازگشت به بالا