عمومیکسب و کار استانها

چگونه قهوه ساز را رسوب زدایی کنیم؟

رسوب زدایی قهوه ساز چیست؟

احتمالا به این مشکل زیاد رو به رو شده اید که با آنکه مواد اولیه تهیه قهوه شما تغییر نکرده است اما طعم و مزه قهوه نهایی شما در طولانی مدت نامطلوب شده است. اما یکی از مهمترین دلایل بروز این اتفاق عدم تمیز کردن و رسوب زدایی قهوه ساز و اسپرسوساز شما می باشد. به طور کلی قهوه ساز مانند هر وسیله برقی دیگری که در منزل شما وجود دارد نیاز به تمیز کردن و جرم گیری دارد. طبق بررسی های انجام شده، قهوه سازها بخاطر گرما و رطوبتی که دارند یکی از وسایل اصلی می باشند که درون آشپزخانه مستعد گرفتن رسوب و جرم می باشند و به همین خاطر نیاز به رسیدگی و توجه زیادی دارند. در غیر اینصورت مجبور به خرید قهوه ساز خواهید شد.

پس از یک توضیح مختصر سوال اصلی که ایجاد می شود این است که اصلاً قهوه سازها چرا نیاز به رسوب زدایی و جرم گیری دارند و دلیل اهمیت این موضوع چیست؟

  • دلیل اول جلوگیری از هزینه های اضافی می باشد که در صورت عدم تمیزکردن به موقع قهوه ساز، با خرابی احتمالی آنها بر شما تحمیل خواهد شد.
  • دلیل دوم کاهش عمر مفید دستگاه می باشد که اگر کار تمیزکاری و جرمگیری را انجام ندهید برای وسایل شما رخ خواهد داد.
  •  خراب شدن طعم و مزه قهوه دلیل سومی می باشد که در صورت عدم انجام اینکار اتفاق خواهد افتاد.
  • دلیل چهارم را می توان مشکلات سلامتی معرفی کرد. زمانی که شما قهوه ساز خود را به موقع تمیز نکنید ممکن است مقداری از مواد اولیه تهیه قهوه مانند شیر داخل دستگاه باقی مانده که در صورت ترکیب شدن با سایر مواد اولیه ممکن است باعث ایجاد مریضی ها و بیماری های مختلف برای شما شود.

بهترین روش تمیز کردن قهوه ساز چیست؟

به طور کلی بهترین روشی که می توان در مورد تمیز کردن قهوه ساز و اسپرسوساز معرفی کرد، جلوگیری از ایجاد رسوب در دستگاه می باشد، این موضوع نیز تنها به یک روش اتفاق می افتد و آن هم تمیز کردن روزانه تجهیزات می باشد. فرق نمی کند که شما یک دستگاه خونگی دارید و یا یک باریستا حرفه ای با یک اسپرسوساز حرفه ای دلونگی می باشید، تمیز کردن روزانه دستگاه تاثیر فوق العاده ای در کیفیت کار شما دارد.

برای اینکار و رسوب زدایی قهوه ساز به صورت روزانه، استفاده از جریان آب گرم بهترین و ارزانترین راه ممکن می باشد. کافیست بعد از آنکه در طول روز چندشات اسپرسو با دستگاه خود گرفتید بعد از آخرین اسپرسو این کار را انجام دهید. روش کار به این شکل می باشد که ابتدا پرتافیلتر رو بیرون بیارید و داخل سینک شستشو داده و سپس پرتافیلتر رو ببندید و یک فنجون بزرگ خالی زیرش قرار بدید تا پرشه. پس از اتمام کار پرتافیلتر رو دوباره برداشته و داخل سینک بشورید.

حال نوبت به تمیز کردن نازل بخاری میرسد که ممکن است به مقداری شیر آغشته شده باشد، برای اینکار نازل بخار رو روشن کنید و بذارید یک دقیقه به طور مداوم کار کنه و در انتها آن را ابتدا با یک پارچه مرطوب تمیز کرده و سپس با یک پارچه خشک، کاملاً تمیز کنید. اینکار نیاز شما به سفارش و خرید قهوه آنلاین را کاهش می دهد و می توانید قهوه ای خانگی برای خود درست کنید.

رسوب زدایی قهوه ساز با آبلیمو، سرکه و جوش شیرین

در بخش قبلی رسوب زدایی قهوه ساز و اسپرسوساز را به صورت روزانه باهم بررسی کردیم و به این موضوع اشاره کردیم که بهترین روش برای حذف جرم و رسوبات این است که شما روزانه اینکار را انجام دهید.

اما سوالی که اینجا پیش می آید این است که اگر ما جز افرادی باشیم که خیلی وقت اینکه بخواهیم هر روز عمل تمیزکردن اسپرسوساز و قهوه ساز خود را تمیز کنیمو بعد از گذشت یک یا چندماه بخواهیم اینکار را انجام دهیم به چه روش های میتوان رسوبات ایجاد شده بر روی دستگاه خود را حذف کنیم. باید گفت مواد و شوینده های بسیار متفاوتی برای اینکار وجود دارد که در این بین چند مورد از آنها بهترین بازدهی و نتیجه را برای شما به همراه دارد که ما در ادامه به صورت تک به تک آن ها را برای شما بررسی خواهیم کرد؛ پس تا انتها همراه ما باشید و نکات گفته شده را با دقت انجام دهید.

1. تمیزکردن اسپرسو ساز با آبلیمو و لیموترش

در بین مواد طبیعی مانند سرکه، جوش شیرین و آبلیمو  می توان آبلیمو را بهترین گزینه ای که می توانید برای رسوب زدایی قهوه ساز خود انتخاب کنید معرفی کرد، زیرا از یک طرف نسبت به سرکه از لحاظ بو و طعم، تاثیر کمتری بر دستگاه شما دارد و از طرفی دیگر نسبت به جوش شیرین قابلیت حذف رسوبات را بیشتر داراست.

برای انجام اینکار شما لازم است که چند گام را به صورت مرحله ای و طبق دستورالعمل زیر انجام دهید:

  1. پارچ قهوه ساز را ایتدا با آب خالی پرکنید و دستگاه رو روشن کرده تا بخش های باقی مانده از قهوه که درون پارچ باقی مانده است جدا شده و خارج شود.
  2. یک یا دو عدد لیمو ترش تازه را انتخاب کرده و به اندازه نصف فنجان آب لیمو را از آنها استخراج کرده و با نصف فنجان آب آشامیدنی هم ترکیب کنید.
  3. محلول ساخته شده را درون پارچ قهوه ساز ریخته و بگذارید به‌مدت پانزده دقیقه درون پارچ بماند.
  4. حالا فیلتر تمیز را درون دستگاه قرار داده و قهوه ساز را روشن کنید و اجازه دهید که چرخه دم کردن با استفاده از ترکیب آب لیمو و آب انجام شود.
  5. محلول را خالی کرده و پارچ را با آب آشامیدنی پر کنید و سپس دستگاه را روشن کرده و اجازه دهید که برای از بین رفتن اثر و طعم آبلیمو از قهوه ساز، چرخه دم کردن با آب معمولی انجام شود.
  6. یک تکه اسفنج بردارید و آن را درون آب لیمو قرار دهید. توری و پارچ قهوه ساز را با این اسفنج بشویید و خوب تمیز کنید.
  7. در پایان نیز قطعات جداشدنی اسپرسوساز و قهوه ساز خود را به همراه آب و مایع ظرفشویی تمیز بشویید.

2. جرمگیری اسپرسوساز با سرکه

  1. ابتدا باقیمانده های قهوه را از دستگاه خارج کرده و فیلتر قدیمی آن را دور بیندازید و سبد قهوه را با آب گرم به خوبی بشویید.
  2. برای رسوب زدایی قهوه ساز خود بسته به میزان جرم در حدود یک لیوان سرکه را با دو لیوان آب ترکیب کنید.
  3. ترکیب آب و سرکه را درون دستگاه ریخته و دستگاه را روشن کنید و به اندازه نصف زمانی که قهوه ساز در زمان دم کردن روشن می باشد آن را روشن نگه دارید، با اینکار محلول درون بخش های دستگاه نفوذ کرده و باقی می ماند.
  4. پس از گذشت مدت زمان تقریباً 40 دقیقه ای (بسته به میزان رسوب تا 1 ساعت) دستگاه را نیم دور دیگه روشن کنید تا محلول شما به همراه رسوب و جرم خارج شود.
  5. بعد از اتمام این فرایند دستگاه را تخلیه کرده و به خوبی با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و دوباره آن را پر از آب کرده و دستگاه را روشن کنید.
  6. برای از بین بردن بوی سرکه به تعداد دو الی 3 بار مخزن را با آب معمولی پرکرده و اجازه دهید تا دستگاه تنها با آب کار کند.
  7. در پایان نیز سطح بیرونی دستگاه را می توانید با یک پارچه تمیز و مایع ظرفشویی تمیز کرده و سپس ان را خشک کنید.

3. رسوب زدایی قهوه ساز با جوش شیرین

جوش شیرین دارای خاصیت قلیایی است و بخودی خود یک جاذب رطوبت و بوگیر و تمیز کننده قوی می باشد، شما می توانید از جوش شیرین به تنهایی برای تمیز کردن و جرمگیری تجهیزات مختلف منزل مانند شیرآلات و…  استفاده کنید، که ما در اینجا رسوب زدایی قهوه ساز در دستور کارمان می باشد که لازم است مراجل زیر را به صورت گام به گام انجام دهید:

  1. در ابتدای کار توری یا صافی قهوه ساز را از آن جدا کنید و کنار بگذارید.
  2. سپس شما نیاز به یک لیوان آب ولرم دارید تا آن را درون پارچ قهوه ساز بریزید.
  3. حال نوبت به اضافه کردن یک فنجان جوش شیرین به آب داخل پارچ می باشد، پس از اضافه کردن ترکیب خود را کاملاً هم بزنید تا آب و جوش شیرین مخلوط شود.
  4. قهوه ساز را روشن کرده و اجازه دهید چرخه دم کردن به‌طور کامل انجام شود. در این مرحله پروسه تمیز کردن قهوه ساز به‌طور کامل انجام می‌شود و محلول جوش شیرین به‌خوبی املاح و پودر قهوه را از پارچ جدا کرده و رسوب زدایی قهوه ساز انجام می‌شود.
  5. دستگاه را خاموش کرده و بگذارید خنک شود. سپس پارچ قهوه ساز را برداشته و محلول را در سینک بریزید.
  6. پارچ را از آب پر کرده و دوباره دستگاه را روشن کنید و بگذارید چرخه دم کردن تکرار شود. این فرایند را تا زمانیکه احساس کردید پارچ از محلول جوش شیرین پاک شده است تکرار کنید

آموزش صحیح شستشوی قهوه ساز

اگر قهوه ای که دم می کنید، طعم تلخی بیش از حد و سوختگی می دهد و عطر آن شبیه به عطر یک قهوه استاندارد نیست، بدانید که دستگاه شما حتما نیاز به شستشو و رسوب گیری دارد. رسوب زدایی قهوه ساز به صورت ماهانه موجب می شود که عمر دستگاه شما طولانی تر شود و خیال شما از پرداخت هزینه های نسبتا زیاد برای تعمیرات قهوه ساز آسوده باشد. پس مطالعه دقیق اموزش نحوه صحیح شست و شوی قهوه ساز بسیار مهم و کلیدی می باشد.

این نکته را به یاد داشته باشد که در شست و شوی قهوه ساز هرگز نمی توانید از مواد شیمیایی استفاده کنید. زیرا این اشتباهیست که ممکن است به قیمت تعویض چند قطعه از دستگاهتان تمام شود.

پس حتما این سوال برای شما پیش می آید که بهترین پاک کننده قهوه ساز چیست؟ آب لیمو و سرکه سفید پاک کننده هایی هستند که با خاصیت اسیدی نزدیک به هم می توانند بهترین عملکرد را در پاکسازی دستگاه شما داشته باشند، اما از بین این دو جرم گیری برای دستگاه قهوه ساز یا اسپرسوساز کدام بی نقص تر می باشد؟

  • سرکه بخاطر بوی تند و غلیظی که دارد، ممکن است انتخاب مناسبی نباشد؛ زیرا معمولا دستگاه تا مدتی بوی مایع پاک کننده را به خود می گیرد.
  • شیوه استفاده سرکه و آب لیمو در فرآیند شست و شوی قهوه ساز یکسان است، اما اگر دنبال انتخاب کم نقص تری هستید، آب لیمو را به شما پیشنهاد می دهیم.
  • استفاده از جوش شیرین در نحوه رسوب زدایی قهوه ساز و اسپرسوساز روشی کارآمد و کم هزینه است، اما ممکن است رسوبات کهنه را به سادگی از بین نبرد.

مراحل سختی گیری دستگاه اسپرسوساز با سرکه سفید

نحوه جرمگیری دستگاه اسپرسو ساز با سرکه سفید به شرح ذیل است:

  • سرکه یکی از محلول های طبیعی و موثر در رفع رسوب قهوه ساز یا اسپرسو ساز می باشد.
  • بهتر است تا هر ۳۰ روز یک بار نسبت به تمیز کردن دستگاه با دستمال مرطوب اقدام کنید.
  • توجه داشته باشید که پیش از شروع مراحل رسوب زدایی اسپرسوساز باید جریان برق دستگاه را به طور کامل قطع کنید.
  • هر نوع قهوه یا محلول باقی مانده در دستگاه را خارج کنید.
  • برای اطمینان از تمیزی توری دستگاه اسپرسو ساز آن را با آب گرم به طوری که دانه های قهوه یا پودر قهوه در آن باقی نمانند، پاکسازی کنید.
  • پیش از خشک کردن توری اسپرسوساز آن را در دستگاه قرار ندهید.
  • با نگاهی به دفترچه راهنمای اسپرسو ساز از توضیحات مرتبط با نحوه تمیز کردن دستگاه اسپرسوساز مطلع شوید.
  • در صورتی که استفاده از سرکه هیچ آسیبی را به دستگاه وارد نمی کند، می توانید از محلول آب و سرکه برای سختی گیری اسپرسوساز استفاده کنید.
  • با انتخاب یک بطری کوچک و ترکیب سرکه در بطری به همراه آب معدنی محلول را در اسپرسوساز بریزید و پیش از اینکه محلول به مرحله دم کشیدن رسید، دستگاه را خاموش کنید.

مرحله دوم سختی زدایی اسپرسو ساز با سرکه سفید

    اگر تمایل دارید تا رسوب زدایی با تأثیر بیشتری انجام گیرد، می توانید از فرآیند تمیز کردن خودکار اسپرسو ساز نیز استفاده کنید.

  • به این نکته توجه کنید که ترکیب سرکه و آب یک به دو است؛ یعنی به ازای هر یک پیمانه سرکه از دو پیمان آب برای جرمگیری اسپرسو ساز استفاده کنید.
  • پارامترهای متعددی در تعیین این پیمانه موثر هستند که جنس دستگاه جزء مهمترین پارامترها محسوب می شود.
  • بعد از انجام رسوب زدایی توسط سرکه اجازه دهید تا حدود ۶۰ دقیقه محلول درون دستگاه شما برای تاثیر بیشتر باقی بماند.
  • زمانی که محلول سرکه تغییر رنگ داد و به رنگ زرد در آمد، می توانید از جرم گیری دستگاه مطمئن شوید.
  • نحوه شستشوی اسپرسوساز با سرکه در مقایسه با روش های دیگر بسیار مطمئن تر و همینطور بی خطر است.
  • در صورتی که احساس می کنید بوی سرکه همچنان در اسپرسوساز وجود دارد، با استفاده از آب تسویه شده و جوشاندن آب می‌توانید به طور کامل دستگاه را رسوب زدایی کنید.
  • استفاده از سرکه نه تنها برای رسوب زدایی فضای داخل اسپرسوساز بلکه برای رسوب زدایی سطح بیرونی دستگاه نیز گزینه خوبی به نظر می رسد.

نحوه جرم گیری اسپرسوساز با جوش شیرین

آشنایی با نحوه رسوب زدایی اسپرسوساز با جوش شیرین به شرح ذیل است:

  • طریقه شستشوی اسپرسوساز با جوش شیرین یکی از روش هایی است که انتخاب آن پیشنهاد خوبی به نظر می رسد.
  • تمیز کردن دستگاه با محلول های طبیعی می تواند باعث پیشگیری از خرابی قطعات این دستگاه گردد.
  • محلول رسوب زدایی دستگاه اسپرسو ساز می تواند نقش مهمی در طعم اسپرسو داشته باشد.
  • اگر تنظیمات خاصی برای رسوب زدایی اسپرسو ساز وجود ندارد “بک واش” انتخاب نهایی شما خواهد بود.
  • تعویض پرتافیلتر اولین کاری است که باید انجام دهید.
  • با این کار شما محفظه های خروجی آب را به واسطه یک فیلتر کور مسدود می کنید و باعث عدم خروج آب از دستگاه می شوید.
  • بعد از این که مخزن آب را با استفاده از ترکیب مشخص از جوش شیرین به همراه آب تصفیه شده پر کردید، از محکم بودن محل بستن پرتافیلتر مطمئن شوید.
  • توجه داشته باشید که شما تنها مجاز به استفاده از یک قاشق چای خوری جوش شیرین در کنار محلول آب تصفیه شده گرم هستید.
  • بعد از اینکه جوش شیرین و آب را در مخزن برای حل شدن ترکیب کردید، اسپرسو ساز را روشن کنید و اجازه دهید ۲۰ ثانیه تمامی مراحل برای جرمگیری دستگاه انجام گیرد.
  • بعد از این مدت محلول را از دستگاه خارج کنید و مجدداً دستگاه را با آب تصفیه شده روشن کرده و اجازه دهید تا زمان خارج شدن قطعی جوش شیرین از اسپرسوساز این چرخه ادامه پیدا کند.

منبع : liminicoffee.co.uk

دکمه بازگشت به بالا