هزینه ارتودنسی دندان نیش بیرون زده

ارتودنسی دندان های نیش چگونه انجام می شود و چقدر هزینه نیاز دارد؟

یکی از شایع ترین مشکلات نامنظمی دندان ها، مربوط به دندان های نیش است. در برخی افراد یک، دو، سه یا هر چهار دندان نیش ممکن است کج باشند و یا اینکه طول کوتاه یا بیش از حد معمولی داشته باشند. سوال اینجا است که چگونه و با چه روشی می توان این دندان ها را منظم کرد و ظاهر لبخند را به این صورت بهبود بخشید. البته که پاسخ کوتاه ارتودنسی دندان های نیش است. این مقاله را بخوانید تا با جزئیات انواع ارتودنسی دندان نیش بیشتر آشنا شوید.

دندان یا دندان های نیش کدامند؟

دندان نیش از جمله مهم ترین دندان ها در بسیاری از گونه های جانوری است. از این دندان ها برای گرفتن و یا تکه کردن غذا استفاده می شود. در اغلب جانداران دندان نیش معمولا بزرگترین دندان است. در پستاندارانی مانند انسان 4 عدد دندان نیش وجود دارد که در جلوی هر فک و طرفین دندان های پیشین قرار دارند.

همانطور که در مقدمه نیز اشاره شد، ممکن است این دندان ها کج شده یا از لحاظ کوتاهی و بلندی غیرطبیعی باشند. این دندان ها نیاز به مرتب سازی و قرار گرفتن در راستای دندان های دیگر دارند. با نحوه ارتودنسی دندان های نیش در ادامه بیشتر آشنا خواهید شد.

در چه مواقعی نیازمند ارتودنسی دندان نیش خواهیم بود؟

دندان هایش نیش در حالت عادی تراز و هماهنگ با سایر دندان های دیگر هستند. آن ها ممکن است بنا به دلایلی کج شده باشند و یا اینکه بلندتر از حالت نرمال باشند. در بیشتر افرادی که نیاز به ارتودنسی دندان نیش دارند جنس مشکل کجی و بلند بودن است. با این حال مساله زمانی بزرگتر می شود که دندان عقل یا اصلا در نیامده و یا به صورت نصف و نیمه آن هم در موقعیت نامناسب در آمده باشد. در این موارد حتما باید ارتودنسی دندان نیش توسط یک متخصص دندانپزشک در تهران انجام شود که تجربه کافی در این زمینه را داشته باشد.

چه چیزی باعث نهفتگی دندان نیش می شود؟

کوچک بودن فک

کوچک بودن یکی از فک ها مهم ترین علت ایجاد مشکل در این دندان ها و سایر دندان های دیگر است. به این شکل که کوچکی فک پایین یا بالا باعث می شود که فضا برای دندان ها جهت جوانه زدن از لثه ها وجود نداشته باشد. دندان ممکن است بیرون بیاید اما به صورت نصف و نیمه یا به صورت کج. دندان نیش هم ممکن است به این شکل در بیاید یا نهفته شود. به همین جهت افرادی که دارای فک کوچک هستند نیازمند درمان ارتودنسی دندان های نیش هستند.

ریفلاکس بلع نادرست

بعضی از کودکان حین غذا خوردن یا مصرف نوشیدنی ها  و بلع آن ها زبان خود را به جای اینکه به سمت سقف دهان متمایل کنند به دندان های جلویی فشار وارد مکنند. فشار زبان بر روی دندان های جلویی می تواند باعث ناهنجاری قابل توجه ای در دندان ها و مخصوصا دندان های نیش شود. و همین امر نیازمند ارتودنسی دندان نیش خواهد بود.

دندان های اضافی

گاهی اوقات ارتودنسی دندان های نیش به دلیل وجود دندان اضافی است که انجام می شود. در این هنگام ممکن است ارتودنتیست کودک شما دندان اضافی را از دهان او خارج کند. سپس آسیب هایی را که بر صورت، بایت یا فک رسیده است درمان کند.

مشکل در ساختار استخوان

کمبود حمایت از ساختار استخوان می تواند باعث نازک شدن و ایجاد ضایعه نابالغ شود. این اختلال می تواند موجب سخت تر شدن جویدن و صحبت کردن و یا تاثیر منفی بر قابلیت و توانایی دندان ها شود. علاوه براین مال اکلوژن در دندان های آسیا ممکن است بر روی  سایر شرایط بهداشتی تاثیربگذارد.

اپن بایت وعادات عملکردی منفی عضلانی

این ضایعه در اثر مکیدن انگشت شست در کودکان رخ می دهد. در این صورت دندان های نیش این کودکان دچار ضایعه اپن بایت ( باز بودن دندان های جلویی در حالت بسته بودن دهان را نیش باز یا اپن بایت می گویند) می شوند و به روش ارتودنسی متحرک یا ثابت نیاز پیدا می کنند.

این در حالی است که هنوز بعضی از بزرگسالان  اشیایی مانند مداد را در دهان خود گذاشته و توسط دندان های نیش به آن فشار می آورند. یا با فشار زبان خود را به دندان های جلویی می زنند. این عادات منفی می تواند سبب ایجاد نیش باز یا اپن بایت شود.

اصلاح دندان نیش

از آنجایی که دندان نیش خصوصا در فک بالا، آخرین دندانی است که کامل رشد می کند ممکن است کج یا بیرون زده از قوس فک باشد. این مشکل زمانی رخ می دهد که حرکت دندان های مجاورش فضا برای رشد دندان نیش گرفته شده پس دندان نیش هم منحرف می شود. صاف بودن دندان نیش و تراز آن با سایر دندان های مجاورش با استفاده از ارتودنسی قابل درمان است.گاه بیمار تصور می کند که اصلاح دندان نیش به تنهایی کافی است درحالیکه بهم ریختگی دندان ها بهم وابسته است و برای اینکه یک دندان برای حرکت به سمت موقعیت درست نیاز به جابه جایی همه دندان هاست تا نسبت به هم منظم و تراز شوند.

دندان نیش نهفته

زمانی که فضای کافی در فک برای رشد دندان نیش وجود نداشته باشد، دندان نهفته باقی می ماند اما نبود دندان نیش زیبایی لبخند را تحت تاثیر قرار می دهد. جراحی دندان نیش نهفته یکی از راه های درمان آن است. البته جراحی به تنهایی کفایت نمی کند. به کمک جراحی تنها بخشی از تاج دندان نمایان می شود و برای اینکه دندان نیش به سمت جایگاه درست سوق داده شود، نیازمند درمان ارتودنسی دندان است.

دندان نیش بیرون زده

گفته شد دندان های دیگر ممکن است که به سمت جای خالی دندان نیش پیشروی کنند، حال اگر فک هم کوچک باشد مزید بر علت می شود که دندان نیش آن مقدار سطح لازم برای جوانه زدن را نداشته باشد، در این صورت ممکن است که به صورت کج، ناموزون و بالاتر از قوس فک رشد کند که باز هم به دلایل زیبایی و کارکرد نیاز به ارتودنسی دارد تا صاف شود.

ارتودنسی دندان نیش بالا

ارتودنسی دندان نیش بالا در میان دندان های نیش شایع تر است. در بیشتر موارد مشاهده شده است که ناهنجاری معمولا فقط در یکی از دندان های نیش رخ می دهد. چون دلیل این اتفاق کمبود فضا برای رشد دندان نیش و یا کوچکی فک است و در موارد کمی هر دو دندان نیش در یک فک دچار مشکل هستند.

کشیدن دندان نیش در ارتودنسی

گاهی اوقات هم پیش می آید که متخصص ارتودنسی تشخیص می دهد که ناهنجاری دندان نیش با ارتودنسی قابل درمان نیست و دندان نیش باید کشیده شود. دندان نیش یک ریشه قوی دارد و کشیدن آن ممکن است به جراحی نیاز داشته باشد. البته نه تنها دندان نیش، دندان های آسیایی نیز کاندیدایی برای کشیدن هستند. هدف از کشیدن دندان های آسیایی ایجاد فضا برای حرکت و جایگیری دندان های دیگر است. البته که دندانپزشکان هم طرفدار ارتودنسی بدون کشیدن دندان هستند خصوصا اگر دندانی کاملا سالم باشد اما گاهی اوقات با مشکل شلوغی دندان و کوچکی فک روبرو هستیم که تنها چاره کشیدن دندان است.

دکمه بازگشت به بالا