طرز تهیه شکر پلو شیرازی
طرز تهیه شکر پلو شیرازی
پلو پلو شیرازی یک غذای سنتی و معروف ایرانی است که اغلب در مجالس بزرگ سرو می شود. شکر پلو یکی از نذری های معروف در ماه مبارک رمضان و محرم در شیراز است که معمولاً با خورش قیمه میل می شود. طرفداران غذاهای خوش طعمی مانند شیرین پلو قطعا از این غذا استقبال خواهند کرد. اگرچه این غذا معمولاً برای جشن تهیه می شود، اما تهیه آن سخت نیست، اما در ادامه طرز تهیه شکرپلویی خوشمزه شیرازی را می خوانیم.
مواد لازم:
برنج | یک کیلوگرم |
شکر | یک کیلوگرم |
روغن |
دو قاشق غذاخوری |
خلال بادام و پسته | به مقدار لازم |
خلال نارنج یا پوست پرتقال | به مقدار لازم |
زعفران | یک قاشق چایخوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
گلاب | یک پیمانه |
طرز تهیه شکر پلو شیرازی
مرحله اول
برنج را چند ساعت در آب و نمک خیس کنید.
مرحله دوم
خلال های پرتقال را دو یا سه بار در آب بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود.
تکه های بادام و پسته را در مقدار کمی گلاب خیس کنید.
مرحله سوم
شکر را در ظرفی جداگانه با دو لیوان آب و گلاب بجوشانید تا شکر غلیظ شود و به شکل شربت درآید.
زعفران را با کمی آب جوش مخلوط کرده و شکر را اضافه کنید. سپس کمی روغن اضافه کنید. (حدود دو قاشق کافی است)
مرحله چهارم
برنج را روی آتش بگذارید و مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید، قبل از اینکه برنج کاملا پخته شود آن را از روی آتش بردارید.
مرحله پنجم
برنج را داخل تابه بریزید و آب آماده شده را داخل آن بریزید و خوب مخلوط کنید.
برنج را دوباره در قابلمه بریزید و بجوشانید تا بجوشد.
مرحله ششم
تکه ها را با مقدار کمی شهد شکر با حرارت ملایم سرخ می کنیم و می گذاریم مدتی بماند و وقتی برنج خوب پخته و پخته شد در بشقاب می ریزیم و با تکه ها تزیین می کنیم.
برای خوردن این غذای خوشمزه میتوانید به بهترین باغ رستوران شیراز مراجعه کنید.